Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Elnézést, nem arra gondoltam.
Ha 1% belül tudod válogatni, használható, kb +/- 5dB belül összejöhet.
Értem, az elég pontatlan. A 6F12P korrektor az milyen ehhez képest?
Kicsit nagyobb kimenőszint, pontosabb is. DC csatolás miatt stab. táp előnyére válik.
Sajnos most nincsen 6F12P nekem. Megcsináltam a 6N2P kapcsolást de még nem próbáltam. Tudnál olyan értékeket megadni a korrekciós tagoknak hogy pontosabb legyen a korrekció?
Szia.
Én megépítettem a CHZ féle 4X6N2P RIAA korrektort a megadott korrekciós értékekkel... nos azt kell mondjam, hogy igen jól szól. Szeretem hallgatni, nem fárasztó, lágyan, de mégis dinamikusan adja elő a Jazz, Bules zenéket... Kipróbáltam Tungsram ECC83-al is, de ott mintha keményebb lett volna a hang. Bár a 6N2P, 6N2P-EV között is fel lehet fedezni hangzásbeli különbséget, nem olyan éles a határ mint az ECC-nél. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
Nem tetszik a hangja? Pontosan válogatott korrekciós tagokkal jónak kéne lenni.
Annak idején a Sipos könyvben volt egy sok állású RIAA korrektor, hogy ellensúlyozza a lemezkiadók össze-vissza korrekcióit, hogy elviselhetőbbek legyenek az eltérések......
Régen még volt jelentősége, ma már csak káoszt okozna.
Értem. Szóval Neked csak mai vágású lemezed van.
Szerintem nem csak nekem. Már jó ideje csak RIAA szabvány szerint vágják.
Én 1966-óta gyűjtök, és szerintem nem vagyok egyedül. Üdv. a gyűjtők táborában "jó ideje"!
Bemeneten a 100pF kötelező? Mekkora kapacitásnak kell lenni összesen? (hangkar vez.+átjátszó kábel+ bemeneti kapac.)
Nézd meg a hangszedő adatlapját, lezáró ellenállás értékével is lehet játszadozni, hallható hatása van.
Ezt már régebben kitárgyaltuk. Fent van a rajza is.
Bővebben: Link Üdv! Jó olvasgatást! "A fórum olvasója már jó ideje" A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2018
Ja, mert a kapukat zajra válogatják...
Ma amikor 0,001% os torzítású, és -80...-100dB-es zajú műveleti erősítőkkel építenek RIAA korrektorokat, akkor ezen túl kell lépni!
Dobozát is összeraktam, még perforált fedéllemezt kell leszabni hozzá.
Gratula!! Ha publikus, akkor Én is megépítem.
Próbáld ki, szerintem érdemes.
Dobozolva mérések is szebbek, nincs rajta brumm. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2018
Szép lett. Tehetem a tápegységet egy dobozba a 6N2P RIAA korrektorban? Nem akarok vezetékezni és két dobozt csinálni. A dobozon belül a trafó külön vasdobozban lenne.
Köszi, teheted, csak több macera lehet vele, de megoldható. Vezetékezésére is jobban kell ügyelned.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Van több lehetőség. Egyszerűbb fojtóval és fetes megoldás.
Fojtó problémás. Graetz után kondi-ellenállás kondi-FET-kondi elegendő?
Jó méretezve, igen. FET lehetőséget ad a lágy indításra is.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
Ez a Borbély RIAA szerinted milyen? Van benne táp rajz is.
Itt is kritikus alkatrész a J FET, válogatni kell. Tápegység kapcsolását felhasználhatod, R4 értékének növelésével lassítható a feléledése..
OPA 4228 RIAA, deszkán.
Egész hallgatható, így már tervezem hozzá a panelt... A kapcsolásban lévő 75,1nf 1% kritikus, 3db kondiból sikerült összerakni. Ronda, de működik |
Bejelentkezés
Hirdetés |