Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
Eddig annyíira jutottam hogy amikor be van kapcsolva az icd2,akkor mind a két lábon az RX-en és a TX-en is folyamatosan világít a led!
Ha viszont elindítom az MPLABOT,akkor a TX-en a led elalszik!
Itt vagyok ismét.
Két kérdésem van. 1, 19200bit/s beállítással próbáltad? 2, Mit ír ki az Mplab? Jó jel hogy a PIC legalább válaszol. Jelenleg nekem is egy soros ICD2-őm van. Felteszem ide a doksiját. Csak égetésre szoktam használni. Az eredeti doksiban a hex-ek fel voltak cserélve. Amit becsatoltam, abban már jól van. Úgy emlékszem hogy a beültetési rajzban 2 kondenzátor fel van cserélve, de könnyen felismerhető. Valahol a kvarc környékén. Most nézem hogy az RB3-om van a LED. Amikor olvasok vagy írok akkor veszettül villog. Apropó, gondolom cél PIC-et kötöttél az ICD2-re, úgye?
Csá!
19200assal még nem néztem,de majd megpróbálom! Az mplab pedig azt írja ki hogy: "UNABLE TO CONNECT MPLAB ICD2" Szted? Vagy egyéb kérdés? Szerk: És cél picet pedig még nem kötöttem rá! Kellene?
A cikk utolsó oldalának második és harmadik pontját elolvastad?
"És cél picet pedig még nem kötöttem rá! Kellene?"
Mspike cikkét elolvasva így utólag, először nem kell. Rosszul emlékeztem 2 év távlatából. Először 57600bit/s nem akart müködni az enyém, mert túl hosszú volt a soros kábelem, de 19200bit/s-n símán ment. Mspike a cikke végén leírja a beüzemelés módját.
Hát kipróbáltam azon a 19200-ason és igy sem jó!
Valami egyéb mentő ötlet?
Néztem már a cikket többször is,de nem találok benne semmi jo ötletet,meg egyébként sem pontosan ugyanez a kapcsolás van nekem megépíteve,hanem amit már belinkeltem ide a fórumba!
Írtam már mspikenek hogy nem tud-e adni egy kapcsrajzot,hátha!
És esetleg valaki tudna adni egy tippet egy olyan icd2-höz ami jó és nem kellene még sok plussz alkatrészt vennem?
A FIFO pufferek használatát letiltottad a com porton.Mert ezt a soros változatnál meg kell tenni.
Valószínűleg jó a tiéd is, csak lassan válaszolhatnál arra, hogy megcsináltad-e azt, ami az említett második és harmadik pontok alatt található!
A fifo puffereket letiltottam igen ahogyan le van írva
Nah remélem egy cikkre gondolunk, ez az a cikk ugye?Cikk
Ha igen akkor ennek a 2. és 3. cikkében sztem semmi ide illő nincs,ha meg igen akkor valaki világosítson már fel!
Nah igy már tudom hol vagyunk!De sajna ez nem fog minket előre vinni,mert ezeket már megcsináltam4
Átállítottam 56K-ra is viszont nekem nem ír ki lent semmi hibát,csak annyit ir hogy "UNABLE TO CONNECT WITH MPLAB ICD2" és kész! És nekem az az ikon nem is aktív a menüben hogy "download icd2 operating system"!
Sziasztok!
Bocsi a nem túl szakmai kérdésért! Összeraktam az ICD-2-t (thx Pipi), úgy néz ki minden szépen működik is rajta. Egy gondom van: Áruljátok el nagy Budapesten hol tudok venni olyan telefonos 6/6-os csatlakozót ami jó ebbe a panelbe (USB-s változat). Már van 3 fajta telefoncsatim, sajna egyik sem passzol a nyák-ba. Esetleg ha valaki 1-el többet vett az építés során, szívesen átvenném tőle. Köszi előre is a tippeket!
Szia!
Hol tudnálak elérni, illetve hogy tudnánk nyélbe ütni az "üzletet"? Ha van Skype-d ha5aoz névvel keress! (most is él)
Szia
Nekem is kellene 2 db ha megoldható valahogy postán, mert nem Pesti vagyok. Van nekem meg a sógornak egy-egy db panel de ezért nem tudtuk befejezni. Fery
Sziasztok!
Én is most fejezem be az ICD2-őt, a csatival kapcsolatban RJ-45-ös csatit tettem bele. Mielőtt beültettem kihajlítottam 2 lábát és kész. Az itt ismertetett 3. változatot (potyo2) csinálnám meg. Egy kérdésem lenne, hogy mi az az X5-ös csatlakozó (CMOS-EN, OUT-EN, VPP)? Kell ezeket bekötni valahova?
Tényleg nem tudja senki mire jó ez a csati és mit kell vele csinálni?
linkeld be melyiket csináltad, karikázd be mire gondolsz
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/usb_icd2.html?pg=4
Teljesen a bal felső sarok R11-es ellenállás alatt közvetlenül valamint 4066-os IC (IC5) felett. Az van a csati aláírva, hogy ISP-VPP és X5. Egy hármas jumperhez hasonlító valami. Köszi!
olvasd el amit belinkeltél
Jumper áthelyezésével (képen a bal felső sarokban) ....
OOOhhhhh hallod, ha ezerszer nem olvastam át akkor egyszer sem. Köszi!
Egy másik kérdésem lenne. Sikerült beüzemelnem az ICD2-öt fel is ismerte a WinXp. DE Aránylag kicsi tekercset tudtam csak szerezni 170uH-ben és irtózatosan felmelegedett. Ki lehetne-e ezt cserélni egy izmosabb 100uH-re?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |