Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia Ge Lee!
Konkrétan melyik kapcsolásra gondolsz?
Konkrétan erre. Szobai zenehallgatáshoz építve az áramkorlát tranyói elhagyhatók, sőt ajánlott elhagyni, illetve a szinteltoló tranyó bázisát úgy kell bekötni, hogy ha netán megszakadna vagy kontakthibás lenne a trimmer csúszkája, akkor se folyhasson nagyobb nyugalmi áram, tehát a nyitás felé húzzon.
Ez már elég komolynak látszik, de most nekem elég lesz a TDA.
Mint írtam csak egy aktív dobozpárra van szükségem a számítógéphez. Egyébként félkész állapotban van 4 db Texas végfokom (csak a végtranyók és az élesztés hiányzik), amit majd egy AKAI fejegységgel fogok összedobozolni. (MP3. távirányító,stb.)
Sziasztok
Tranzisztor helyettesítésében kérném a segítségeteket! Egy végfokozat meghajtó tranzisztorai jelenleg 2SA1659/2SC4370, a végfokozat szerviz könyvében egyébként 2SD1763/2SB1186 szerepel! 2SA1659/2SC4370 párosból a 2SA1659 zárlatos! Viszont ezt a párost úgy látom sehol sem kapni! Sőt a szerviz könyvben szereplő 2SB1186/2SD1763 párost sem kapni! Tudnátok segíteni, hogy milyen jelenleg kapható párossal lenne kiválthatóak ezek a meghajtó tranzisztorok?! Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi végtranzisztorok (MJ15004/MJ15003) kiváltahtóak-e MJ15024/MJ15025 párossal?! Szervizkönyvben duplán szerepelnek a végtranzisztorok, de a valóságban csak 1-1 van... Mellékelten csatolom a tranzisztorok adatlapjait illetve az "emlegettet" szervizkönyvet! Segítő szándékú hozzászólásokat Köszönöm!
Szia. Pedig ebay-en van az emlitett meghajtókból, én ha javitok valamit mindig onnan szerzem be az alkatrészeket, itthoni forrással nem foglalkozok.
Hello! Itt lenne az áldozat akit szeretnék a laptopom kimenetéröl használni mint 2.1 Alapajáraton a sub meghajtása kérdéses mert a job-bal oldalt, egyértelműen valamely satelit kimenetek adják majd. Igen egyszerre több 2.1 es projektem is van. Nos mivel minden bemenet le van választva a 2.0 ás jelböl hogy tudok bontani szimpla mély jelet? 2 darab 7-7 lábas ЧBA 733M van rajta amiknek a feladatát még nem sikerült beazonosítanom. A trafón 2x10v ill. : 2x13v váltó van a kimenetén. A nyák felirata: p5009-f 030801 (et700). Tranzisztor sor tipusait nem tudom mert nem bontottam meg. Segítséget előre is köszi!!
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
Nekem úgy tűnik ebben az esetben 6 független bemenet van azon a PS2 csatlakozón, a dobozban pedig vélhetően 6 végfok pl tda2030 vagy testvérei.
Kelleni fog hozzá egy a sztereó bemenő jelből a sub jelét előállító kapcsolás. Példákat pl itt is találhatsz: Bővebben: Link
Szia
Köszönöm, a segítségeteket! Azok közül amit ajánlottál meghajtóknak a 2SC4793 és párját választottam! Végtranzisztornak marad az eredetileg is benne lévő MJ15003/4 Steven19: Nem szoktam/nem tudok ebay-ezni, így az beszerzési lehetőség kiesett számomra. Ha már írok, a Hqvideo-nál jelenleg mik a tapasztalatok a félvezetők eredetiségét tekintve?! Köszi
Korrektül jelölik a gyártót, a PMC-vel sem volt gondom eddig.
Üdv uraim. Az alábbi Pioneer GM-203 típusú erősítőnél mit kell adni mire hogy bekapcsoljon ?
Gondolok itt az swd +B unswd+B és az illume+B -re. Előre is köszönöm.
Ez itt off.
Nem ismerem az erősítőt, de olyan érzésem van mintha az első képen lévő rajz baloldalán a 8 pólusi DIN csatlakozó egy Pioneer fejlegységhez való csatlakoztatásra szolgálna. Javaslom az autós topikban folytassuk.
Üdv! Az Illume, világítás csak átmegy a készüléken, nem látok leágazást. Az 1-6 csatlakozókat összekötve beindul a tápegység. Természetesen a BACK UP fixen az akkumulátoron és az ACC bekötési pont az akku pluszhoz kapcsolva.
Üdvözletem mindenkinek !
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok... Van 4 különböző Hi-Fi-m , születésnapomra szeretnék csinálni egy kis zajt a házban , össze szeretném valahogy kötni az RCA bemeneteket hogy mind a 4 egyszerre működjön. Hogy tudnám ezt megoldani ? Sehol nem kapok rá választ , csak hogy használjak swichboxot ami drága , vagy Y elosztókat. Segitségeiteket előre is köszönöm , remélem sikerül véghez vinni valahogy.
Ez a kérdés igy értelmetlen .
Mit.is szeretnél ? A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2018
Arra szeretnék választ kapni hogy jó e az Y elosztós megoldás ? Vagy kellene valami áramkőrt építsek ? Vagy bármien más megoldás arra , hogy hogyan tudom a 4 hifit 1jack el "táplálni"
Jó estét!
Egy gyors kérdésem lenne hozzátok. Egy urh-s fülmonitor rendszer (adó-vevő) vevő része gyárilag 16 Ohmos fülhallgatóra van tervezve és az is jár hozzá. Szeretném egy másfajta fülessel használni, de az csak 13 Ohmos ahogy mértem a jack csatlakozón. A kimenő teljesítmény 100 mW. 20 Ohmos fülessel jól működik, de kisebbel még nem mertem kipróbálni huzamosabban. Vajon le fog égni a vevő? Előre is köszi a válaszokat.
Valószinűleg nem ég le, de biztosabb, ha kötsz vele sorba egy 3 ohmos ellenállást. Olyannal már én is találkoztam, hogy az új Maxwel fejhallgató 16 ohm helyett csak 14 ohm volt amiböl nem csináltam ügyet. Nem muszály dobhártya szaggatósra feltekerni a hangerőt.
Az ohmikus ellenállás, amit mérni tudsz, és az impedancia, ami frekvencia függő, két különböző dolog. Amekkora Ohm érték van a fülesre írva, vagy a használati útmutatójában szerepel, azt használd. De még ha 16Ohm helyett 13Ohm lenne, ekkora eltérés nem okozhat gondot egy előerősítőnek, amit 16Ohm-ra terveztek.
Valaki ha tudna nekem segíteni , szeretnék RCA Y elosztókkal elsosztani audio jelet 4 Hi-Fi erősítőnek a bemenetére.
Jó megoldás ez ? Vagy elrontok vele valamit ?
Szinte biztosan jó. Minden olyan kimenet mely fülhallgató meghajtására képes akár egy tucat átlagos bementi ellenállású készüléket is meg tud hajtani, ha azokat párhuzamosan rákötöd.
Mondjuk hogyha építek egy kis dobozt 1 bemenettel és 4 kimenettel + 4potméter hogy szabàlyozhassam a hangerőt az ugy ok lessz nem ?
Ezt hívják keverőnek. (Igaz csak passziv)
Ha 10K-s potmetereket használok jo lessz nem ? Stereo potmeterek
A megnyugtató válasz érdekében írd meg mi lesz a jelforrás és miket szeretnél rákötni!
A kapott.zajt ne.feledd.cserébe. igaz a kolléga zajt szeretne .igy akkor rendben is lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2018
A jelforrás egy telefon vagy egy számítógép , és szeretném a jelet elosztani 4 Hi-Fi erősítőnek , az erősítők 60w körül vannak és különböző típusuak , a jelforrás átlag feszültsége számítógépről 450mV kórül van. Ithon szeretnék egy kis "zajt" csinálni születésnapomra
Telefon meg számitógép az csupán zajforrás nem jelforrás attól mind kettő távol ál.
Ja hogy te zajt szetretnél hu akkor tényleg jó ! A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |