Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Köszi.
Nincs zaj/táp problémám, stabil tápról megy. A végső verzióba nem ez fog kerülni persze, elvileg LT1963, és a negatív oldali párja lesz beépítve. A kondin sokat gondolkoztam de egyszerűbb volt a két 32,8nF, és a 9,13nF párhuzamosan. A szórások így is beleszóltak, egyik felén 75,08, a másik felén 75,15 nF lett a kapacitásuk.
Van Pioneer erősítőből bontott 2SK194 dual FET-em az jó lenne bele?
Ha megnézed, a fetes rész az csak az MC hsngszedőhöz kell. Ha nincs MC hangszedőd, akkor szerintem fölösleges egyenlőre azzal a fokozattal molyolni.
Ezt csak méréssel, vagy az adattáblák összevetésével lehetne megmondani.
Adattáblák hasonlóak. Enyémnek kisebb a zaja. A FET katódból hajtja a csövet?
Ha megegyezik, akkor kipróbálhatod.
Katódban hajtja, mivel földelt rácsú a cső.
A kimeneten az ECC83 műkövető viszont nem terhelhető 100k alatt.
ARC PH3 jobb választás, nem nehezebb megépíteni.
Két kondiból pontosan összeválogatható, pl.: 8200p+220p. Nem pontos értékekből, szórás miatt összerakható a 8,3n, de más variáció is lehetséges.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2018
Alkatrész teszterrel mérd meg, ha 0,50mA mutat akkor ok.
Felkérésre és némi noszogatásra, terveztem egy tranzisztoros mm RIAA-t. Állítólag jól szól, nekem nincs lemezjátszóm így nem tudok állást foglalni. Elhiszem.
Nem csak tervezted, hanem szépen meg is szerelted
Szép lett gratulálok!
Van egy Denon PMA-480 erősítő roncsom. Érdemes belőle kimenteni a mellékelt RIAA részt? Miért van annyi RLC tag a bemenetén?
Nekem PMA-1080R van. Nincs olyan rossz hangja. De speciel számomra a Videoton még ezt is alázza módosítva.
Ma kipróbáltam, elég fakó hangja van. 6N2P MM RIAA nagyon alázza.
Én nem használnám, bemenetén lévő szűrő, rádiós zavarok ellen van beépítve.
A hangja se volt jó. Most elégedetten hallgattam a 6N2P RIAA korrektort a 6SZ19P SE-vel Electro Voice dobozokon. Presser Gábor Csak dalok LP szólt. Jól teljesített az AT95EX hangszedő is. Külön jó volt hogy ennek a korrektornak elég jó magas a kimeneti jelszintje.
Ez jó hír. PH3 kimeneti szintje majdnem duplája, minősége is ...
CHZ-nak megvan a régi. Nekem speciel ez van meg.
(Az egyik az MKII) A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
Köszi, de nekem pontosan az kellene amit belinkeltem.
Igen, szeretném és akkor össze tudom a másikkal hasonlítani. Dual FET-em van 2SK194, az E88CC már nagyobb gond de szerintem 6N23P-t teszek bele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |