Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   807 / 1159
(#) Ge Lee válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Dec 27, 2018 /

Ha úgy van akkor az oprendszert már valószínűleg nem fogod tudni helyreállítani, a fájlokat viszont egy másik HHD-re telepített getdataback szoftverrel vissza tudod nyerni. Ebből a szempontból ki nem állhatom ezeket az agyonbonyolított újabb oprendszereket. Egy win98-at átmásolt az ember egy másik meghajtóra, utána ha gond volt az oprendszerrel akkor csak format c, utána sys c parancs, fájlok visszamásolása és működött minden, nem kellett telepítgetni.
Lehet hogy ezekkel is meg lehet ezt valahogy tenni, de én olyan mélységben nem értek hozzá.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 27, 2018 /

Ezzel is meg lehet tenni, csak több a partíció.
(#) krauszkrisztian14 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 27, 2018 /

Már találtam ilyen programot. Egy óra beolvasás után kijelzett tizen valahány partíciót.
Azokat valahogy vissza lehet állítani? Gondolom a rendszernel szüksége van mindre.
Nem tudom, mennyire számít, de SSD-n van az újrapartícionált rendszer.
Ha valaki le tudná írni lépésről lépésre, hogy mit kell csinálnom, azt nagyon megköszönném!
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2018
(#) Ge Lee válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Dec 27, 2018 /

Nem tudom hogy mire kell annyi partíció, de ha annyit talált akkor biztos annyi is van, volt. Én csak egyszer használtam ezt a programot így annyira nem ismerem, de szerintem nem képes partíciót visszaállítani. Arra jó, hogy a tévesen törölt, vagy más módon elveszett fájlokat megtalálja ha közben nem kerültek valahogy felülírásra. Nekem egy tévesen törölt könyvtáram volt, azt megtaláltam vele és át tudtam másolni másik HDD-re.
(#) krauszkrisztian14 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 27, 2018 /

A fájlolat most mentem le. Lehetséges, hogyha mégis újratelepítés kell, hogy a régi beállítások, programok maradjanak újratelepítés után?
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2018
(#) krauszkrisztian14 válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Sikerült a komplett C fájljait visszállítanom, viszont rendszerindításkor azt írja ki a gép, hogy "BOOTMGR missing.".
Hogyan tudnám ezt a probl3mát kiküszöbölni?
(#) villanyipi hozzászólása Dec 28, 2018 /

Üdv!
Buta kis rendszer informatikus lévén kaptam egy használt vga-t postaköltségen amin előtte még játszottak de vettek egy jobbat így megkaptam!
A problémám az volna hogy g31m-s2c alaplapba szerettem volna használni a vga típusa GT430 2 giga ddr3 nincs külső tápcsatlakozója, mégis ha behelyezem szépen a gép nem érzékeli holott a hűtője pörög szépen, mit lehetne elkövetni hogy működésre bírjam vagy egyáltalán megtalálja a telepítő szoftver a gpu-t, lehetséges hogy bios frissítést igényel?
Köszönök előre is minden segítő hozzászólást és utolag is boldog karácsonyt!
ipi
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2018
(#) coyote55 válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

(#) coyote55 válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Eddig milyen GPU volt a gépben? Ha az integráltat használtad, a BIOS-ban le kell tiltani, és akkor észreveszi a kártyát.
(#) eSDi válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Működnie kellene, a kártya nem lépi túl a PCIe 1.0 max terhelehetőségét (75W). Az integrált kártyát tiltsd le. Nem biztos, hogy képes az automatikus átkapcsolásra.
(#) coyote55 hozzászólása Dec 28, 2018 /

Nos, akkor most jön a saját problémám.
Kéretik nem kinevetni...
Kérdésem a következő: két gépet (laptopot) össze lehet-e kötni egy router közbeiktatásával, anélkül, hogy a netre kóricáljon a két gép? Ha igen, akkor kérem nagyon-nagyon szájbarágós stílusban elővezetni a megoldást. Heroes of Might and Magic 2-vel szeretne játszani egy ismerősöm multiban.
Köszönöm!
(#) Gabó válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Letíltja a net csatlakozást, Kihúzza a bejövő netet, Letiltja cím alapján...
(#) coyote55 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Valami nem kerek, biztos rosszul fejeztem ki magam.
A két gép egyike sincs a neten, ez a poén benne! Van egy router közöttük, azon keresztül kellene látniuk egymást
(#) bbb válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Ha jól emlékszem, a HOMM2 még NullModem kábellel is ment
Amúgy meg csak annyi, hogy bedugod az UTP kábelt mindkét gépbe, meg a routerbe, netet meg nem dugsz rá. A DHCP-t meg vagy bekapcsolod, vagy a gépeken állítasz fix címet.
(#) coyote55 válasza bbb hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Ez az! Szóval jól gondoltam!
Ha sikerül, hálám örökké üldözni fog! (Az illető már a véremet szívta ezügyben... )
(#) Gabó válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Jaa, ez zavart meg:
Idézet:
„anélkül, hogy a netre kóricáljon a két gép”

Feltételeztem, van a routeren net.
Ha nincs net hozzácsatkaoztatva, és be sincs állítva, hogy keresse a net csatlakozást, akkor is mennie kell a hálózatnak, csak net nélkül, max írja, hogy nincs internetszolgáltatás a hálózaton vagy mit a win. Ha rendesen be vannak állítva a dolgok, DHCP, gépeken a hálózat, akkor mennie kell. Játékon belül passz, mit kell még állítani.
(#) villanyipi válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /

Eddig GTS 450 aminél nem csinál problémát abból hogy át dugom egyik helyről a másikra. Biosban választhatok hogy az integrált legyen az elsődleges vagy pci meg van valami harmadik.Ezt a kártyát jelenleg mivel rendes vga csatlakozója nincs csak dvi és hdmi, utóbbihoz konverterrel rátudom kötni a monitorom, de képet nem kapok és az eszközkezelőben sem látni hogy ismeretlen eszköz volna csatlakozva.
(#) villanyipi válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 28, 2018 / 1

Ahhoz hogy routeren át összekösd egyszerűen be kell állítani kézzel neki DHCP-t mint mikor 2 gépet kábellel összekötsz, úgy meg kell kapják a routerből kiosztott ip címeket és a 2 gépnek illene látnia egymást, smc routeren nem is kellett hozzá semmi ha nem akartak netet kihúztuk a wan-t és a belső dhcp intézte a lan hálózatot!
(#) antikzsolt hozzászólása Dec 28, 2018 1 /

Üdv

Nem hiba de annál idegesítőbb.

win10 jobb oldalon egy kis ablakban jönnek a reklámok. Folyamat. Hogy lehetne megszüntetni? Egész zavaró tud lenni mikor teljes nézetben játszok aztán befagyok a reklámok miatt. ÉS ez online játék esetében elég hogy hamar a játékból kikerüljek.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 29, 2018 /

Keresd meg melyik alkalmazás csinálja és uninstall neki. Nálam ilyen nincs egyik win10-es gépemen se...
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2018 /

Nemrég kezdte el a frissítés után. Már jó ideje nem lett telepítve a gépre semmi.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 29, 2018 /

Viszont kattintgathattál a neten mindenféle marhaságra is. Ez többek közt weboldalak leküldős üzenetes reklámja is lehet.
(#) eSDi válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 29, 2018 / 1

Idézet:
Init Display First:
Specifies the first initiation of the monitor display from the installed PCI graphics card, PCI Express graphics card or the onboard VGA.
- PCI --> Sets the PCI graphics card as the first display. (Default)
- Onboard --> Sets the onboard VGA as the first display.
- PEG --> Sets PCI Express graphics card as the first display.

Onboard VGA:
Enables or disables the onboard VGA function.
- Enable If No Ext PEG --> Activates the onboard VGA only if no PCI Express VGA card is installed. (Default)
- Always Enable --> Always activates the onboard VGA, whether or not a PCI Express card is installed. If you wish to set up a dual view configuration, set this item to Always Enable.”

Szóval állítsd PEG-re az elsőt és Enable-re a másodikat. Ha nem jelenik meg kép a berakott kártyán, de az alaplapin igen, akkor nem ismeri fel valami oknál fogva.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2018
(#) golem hozzászólása Dec 30, 2018 1 /

Jó reggelt!
Aktiválnom kellene a windowst 10et mert nics cd key hozzá.
volt régen egy aktivátorom ami jó hozzá csak nem lelem már le töltötem egy csomót de mindent letöltöt csak amit kéne azt nem.
(#) Sendi hozzászólása Dec 30, 2018 /

Sziasztok. Van egy öreg asztali gépem. Tegnap standby módban a Windows felírat "lefagyott". Semmire nem reagált. Áramtalanítottam. Azóta ha áram alá helyezem, azonnal indul magától, minden led és az egér is folyamatosan világít. A monitor nem kapcsol be, és nem történik semmi. Csak áramtalanítani tudom. Hozzáértők ötleteit megköszönöm.
(#) golem hozzászólása Dec 30, 2018 /

Win 10 nél rosszab rendszerel még nem találkoztam.
Bedugtam a külső meghajtót kérte hogy formázam és ez let belőle szét particiózta a külső merevlemezem.
(#) golem válasza Sendi hozzászólására (») Dec 30, 2018 /

Nekem is volt ilyen tápot le huztam az alaplaprol mind a 2 memóriákat kivetem és megtakaritotam az érintkezőket és másik sorendben raktam vissza utána táp vissza és utána elvileg jó nak kell lenie.
(#) Sendi válasza golem hozzászólására (») Dec 30, 2018 /

Köszönöm. Elfelejtettem írni, hogy öreg XP van rajta. Kipróbálom.
(#) eSDi válasza golem hozzászólására (») Dec 30, 2018 /

Akkor használj XP-t, vagy Linux-ot. Esetleg OSX-et. Tudom, az XP már majdnem nagykorú, a Linux bonyolult, az OSX meg fujj alma. Ne vedd magadra, a legjobb barátom is köti az ebet a karóhoz. Most kénytelen lett váltani, mert az új generációs procik és chipset-ek már nem mennek Win7 és 8 alatt. De még így sem tudom rábeszélni arra, hogy legalább a frissítéseket kapcsolja be, ha már legális a Windows a gépén. A Windows 10 már meglehetősen jó rendszer, az előzőkhöz képest. Nem kell szidni!
Ilyet önmagától biztosan nem csinál! Nem volt azon a HDD-n előtte valamilyen Windows 7, 8, vagy 10? Másrészt ne csodálkozz, ha nem legális módon használod. Ki tudja mit csinálnak ezek az aktiváló programok.
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Dec 30, 2018 /

Szerintem nem vírus hanem a win10 egyik hasztalan szolgáltatása.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018

reklám.jpg

Következő: »»   807 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem