Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „a pause gombot kis imbuszkulccsal” Kicsi kínai készletet érdemes beszerezni, aki csak egyedileg javít, és abban a legtöbb esetben megtalálható, az otthoni készülékekhez való összes csavar, anya kialakítás.
Köszönöm mindenkinek a segítséget találtam kucsot leszedtem, de minek. Teljesen lekellett csupaszítani körbe, és igy sem lehetett a potihoz férni úgy, hogy kilehessen cserélni. Tovább nem bontom mert a végén még tönkre teszem. Maradt a kontakt spary. Egész szépen megjavult és ez csak pár perces munka lett volna.
Sziasztok! Mellékelek egy videót az A77-esemről. A felvétel amit készít elég okés olyan szempontból, hogy nincs az az érzésem, hogy hiányozna valami a frekimenetből, viszont nagyon sok zaj marad benne a törlés után. A videón elég jól hallatszik amikor teljesen lehúzom a bemeneteket.
Bővebben: Link Mitől lehet? Elnézést a nyakatekert felvételért A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
Szia szalag nélkül is ekkora az alapzaj?
Nem, szalag nélkül csend van. A felvevőerősítőm lenne zajos? Abban is minden elkót kicseréltem, csak a tantálkondenzátorok a régiek, de holnap azokat is cserélem. És a tranzisztorokat is.
Én ilyen mélyen nem értek hozzá,vannak itt sokkal okosabb szakik hátha segitenek megtalálni a hiba forrását.
Helyesbítek, a tantálkondenzátorokat cseréltem elkókra, talán ez lenne a baj?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
Ez lehet a szalag minőségétől is lehet kopottabb a szalag vagy csupán öreg nagyon .
Ha senki sem babrálta a törlőfej azimutját, akkor valószínűleg annak oszcillátoránál van a kutya elásva.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2018
A mechanika minden részén ott van a gyári piros pötty, így biztos vagyok benne, hogy azzal nem jártak. A törlőfejen szabályos, szép szinuszt mértem és töröl is a magnó rendesen. Lehet így is az oszcillátor a hibás?
Egy érdekes dolog történt viszont. A klasszisokkal gyengébb minőségű Sony TC-630as sokkal kevesebb zajt hagy a szalagon törlés után, úgyhogy csakugyan az oszcillátornál lesz a baj.
Természetesen másféle hiba is elképzelhető, pl. kopott törlőfej, de nem akartam az ördögöt a falra festeni...
Szia! Ha bibi lenne az oszcillátorral, akkor szerintem az előmágnesezés is bajos lenne. Tompa , vagy cicergős lenne a felvétel, semmiképpen nem lenne jó a frekimenet. Fél, vagy negyedsávos a gép? Azért kérdezem, mert van zsír új, bontatlan törlőfejem, de csak negyedsávos. Ha már semmi varázslat nem segít, akkor akár tudok adni.
Igy van, a szűrőkör ami a felvevő erősítő kimenetén van arra a frekire van hangolva ...
Hahó! Negyedsávos a masina. A felvétel hangszín szempontjából okésnak tűnik, ezért nem igazán gyanakodtam az oszcillátorra. Az lehet, hogy a fejek fel vannak mágneseződve? Azt olvastam, hogy az viszont ronthaja a jel-zaj viszonyt.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2018
Az is ronthatja de nem szokta akkora mértékben
Szkóppal meg tudtad nézni az oszcillátor jelét? Jelalak, frekvencia? Egy szervizkönyv sem ártana, hogy tudd, mekkora jelszintet és frekvenciát mérj.
Megvan a szervízkönzv. A freki és a feszültség is oké. Amit még kipróbáltam, az hogy egy más magnóval készített felvételt is feltettem és az is sistergősen szól. Nem igazán tudom mire gondoljak. A szalag is régi, persze, da akkor is soknak tűnik.
Ha az idegen felvétel is zajos akkor csak a lejátszás útja hamis. Mechanika nem szorul valahol?
Üdv!
Tesla B100-hoz kéne 110x3x3 vagy akár 4x4 szíj. Szerintetek hol érdemes keresni? Árwill, Hq elektronika kipipálva.
Amatőrbolt. Bővebben: Link
Szia!
Ez a "valami" a jobb oldalon lévő csillapító légdugattyúja . Azért nem írok felcsévélő orsót, mert az 1700 jobbról balra is játszik ... Miből gondolod hogy ennek a hibájából nyávog a magnód? Ennek igazából a szalagmozgási impulzusok kivédése a feladata , ha hibás , akkor általában a szalag "megfut" ill a teljes szalagmozgatás leáll, mert idő előtt kikapcsol a végálláskapcsoló.
BRG számláló érdekel valakit?
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2232247.html#2232247
Sziasztok.Segitség kellene légyszi.ZK 140 csöves orsós magnóról lenne szó.Lejátszás tökéletes.
Felvételi módba kapcsolva a varázsszemen látszik,hogy megkapja a brummot ha rányulok,viszont nincs hangja. Magyarul,felvételkor nincs hangja a cuccnak.Ez normális?Mit csináljak,hogy legyen hangja? Köszi!
Nincs hang felvétel közben, mivel a végfok átkapcsolódik oszc. módba.
Csak fejhallgatóval tudod ellenőrizni a felvételt, ezek ilyen egyszerű masinák, ahogy CHZ is írta a végfok törlőoszcillátorként működik felvételkor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |