Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha a piros LED kettőt villan, akkor tápegység-hiba áll fenn. Ezt leggyakrabban púpos, hibás tápkondi okozza. Okosság.
tul egyszerü lenne nincs pupos kondi , rajzot meg nem találok hozzá:S
Attól, hogy nem púpos, még lehet rossz. A csatlakozók mellé fel szokták írni a feszültségek nagyságát. Vannak ilyen feliratok?
Rajz.
Igen vannak, Már összeraktam a gépet de nekiesek még1x.
Megmondom öszintén,ezt nem közöltem állitoleg ez a masina villámcsapott volt,de nem hiszem. T-con és a inverter lehuzása mellet se hajlandó indulni.Main nélkül meg nem tudom hogy kellene jobb belátásra birni.
A háttérvilágítás egy pillanatra sem kapcsol be? A feszültségeket mindenképpen mérd meg, hátha közelebb jutsz a hibaforráshoz.
nem kapcsol be egy pilanatra sem.távval letudm állitani, vagyis amikor bekapcsolo és, azonnal távval rákapcsolok akkor visszaáll készenlétibe de,ha ujra inditom 2 villanás.Szerintem lehetséges a main hiba,de kicsit nyügös lenne javitani,talán 1 rezisztorral életre kelteni.
ebayon találtam is :9 nem is lenne drága 2.5k de a posta3x annyi lenne:S
Üdvözletem! Buék!Van egy hibas Samsung lcd tv-m.LE22A650A1.Made in Hungary.A main board hibas.BN41-01028C.Kerem ha van valakinek kapcsolasi rajza segitsen ki.Megszeretnem javitani.Koszonom.
Üdv. Megjöttek a kondik. Kicseréltem az összes elkót tápegység primer ,szekunder oldalon. Semmi változás. 2545 pozíció számú kondin 28volt ami mérhető,a többin szinte semmi. Hogyan tovább?
Valamire haladok! Kivettem 5531 induktivitást és bejöttek a feszültségek. Nem sistereg a trafó. Erre lesz valami a 100volt útjában! Készenlét továbbra sincs.
Zárlat van a sortranzisztor körül. A 2448 elkó nincs fordítva bekötve, a sortranzisztor jó? Mérjél már rá a sortranzisztor (7445) kollektor-emitterére ohmmérővel.
Megvan ne keresd. Sortranzisztor jó. Elkókat mindent átnéztem,keresve a zárlat okát. A táp rész jó,beindult,várta a sorról a 8 voltot. Sajnos nem jött.. . Trafóról kijövő jelalakok gyönyörűek. Próbalámpával vizsgálódtam a nagy tv szaki és voalá:
Igen, sortrafó zárlat. Mehet a tévé a hulladékudvarba.
Ha lövök bele másik trafót,akkor működne?
Ha van ugyanilyen jó, akkor működhet.
Mivel már ennyi időt belefektettem,veszek bele egyet. Nem tudom mást is vitt-e magával a trafó?
A táp rész szépen működik. Most hogy megszüntettem a zárlatot,hangtalan.
Ha tudsz bele venni ilyet, akkor jó eséllyel működni fog a készülék.
Teszel bele egy hasonló paraméterekkel rendelkező 110fokos képcsőhöz való sortrafót, és működni fog a tv-d, amennyiben a képcső is ok, 70-80%os, legalább.
ha jól látom HR száma 38044, ez alapján keress rá.. a helyes bekötésre.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Amennyiben nincsenek feltüntetve feszültség értékek a panelon, akkor sem kell kétségbe esni, a kondik feszültségtűréséből, és a kiszolgáló ák. bekötéséből, mi hova megy, lehet következtetni, az értékekre.
Feldobod a kérdést, ezen fényképek valamelyikével mellékelve (sorszámmal, panelszámmal, képcső mérettel eltérítés fokával) a tanyára, és/vagy az elektroline.hu-ra. Megkérdezed szépen hogy kinél lenne elfekvőben bele való, és ha szerencséd van már küldik is postán, én még elektroncsöveshez is kaptam primert, szekundert is így.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Ha olvashatóak a trafón lévő címkék feliratai, akkor nyert ügye van.
Köszönöm a segítő készségeteket de tényleg rendesek vagytok.
Találtam hozzá való trafót,szerencsére ép állapotban a trafó címkéje! Kedden meg is rendelem 1-2 nap még ideér és meglássuk mit produkál.
Üdv mindenkinek csatoltam egy képet hátha mégis valakinek valami ötlete lenne.
Nem akarja a jótSony bravia
Rengeteg ötlet van, de az magában nem ér semmit.
Mérni tudsz, van műszered? Ha igen, akkor mérj! Középtájt a hűtőborda mellet látok egy zöld színű alkatrészt, az innen nézve gyanús, nincs kirobbanva az oldala, vagy megégve, megolvadva? Minden alkatrészt meg kell mérni. Ha gyanús valamelyik passzív alkatrész, akkor úgy, hogy a két kivezetéséből az egyiket kiforrasztani és úgy rámérni, ha jónak mutatja a mérés akkor az jó, mehet vissza. Tekercseket is meg kell mérni szakadásra, vagy zárlatra. Valamilyen sorrendben, szisztéma szerint kell a méréseket folytatni, míg a hiba valahol kibukik, vagy már nem tudunk mit megmérni, akkor az IC lehet hibás, vagy egyik, vagy másik, vagy mindegyik. Tranzisztorokat is meg kell mérni, ha FET valamelyik, akkor az is mérhető, pláne ha van alkatrész-tesztered. Szemrevételezéssel is meg kell vizsgálni, mindent, a panelt is a fólia-oldala felől, hátha szakadás van, vagy kilyukadt forrasztás, kiégett láb, stb. Mutathatnál még képet a többi részéről a készüléknek. Sok sikert! Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |