Fórum témák
» Több friss téma |
Na ennyit a szimulációról.
Viszont legalább nem én voltam a buta Ezt a kivétellistát megpróbálom megkeresni az MPLAB X-ben, még hasznos (?) lehet.
A szimulátor képességei kiegészíthetők stimulusokkal. UART kezelő programot pl. egy az RCREG -be adatokat töltő Register Injection Stimulussal végig lehet nyomon követni. Kell egyed létrehozni, ami megfelelő idő után a PLLRDY bitet 1 -re írja.
Üdv!
Egy 3 bites címet szeretnék definiálni. Az "A" port 2-4 kimenetei. #define addr ((LATA & 0b111)<<2) ez ugyebár nem működőképes, de valami ilyesmit szeretnk elérni . Ciklusban szeretném kezelni. szerk: Egyenlőre tárgytalan mivel más nincs az "A" porton jelenleg. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
Sziasztok!
Hátha másnak is hasznos infó lesz. WS2812-es intelligens LED vezérlésére találtam hardveres megoldást PIC-el (ráadásul a Microchip-től). Így nem megy a CPU időnk száz százaléka a levesbe, csak az SSPxBUF-ot kell írni. Lényege, hogy az MSSP-t SPI módban és egy PWM-et összeházasítunk a két CLC modul segítségével. A PIC-nek ezeket tudnia kell és a PPS-t is. Az időalapot a Timer2 adja az MSSP-nek és a PWM-nek is egyaránt. Csatoltam az App Note-ot és az általam gyorsan összedobott teszt projectet (MCC-vel készült 16F18344-re). Az App Note 16F1509-re készült, így kicsit más. A kép a belső "huzalozást" takarja, ha nem lenne egyértelmű a kód, vagy az MCC ábrája.
Üdv!
Megint elakadtam a PIC24FV32KA301-el. UART2 vevő nem akar megszakítani. Mintha nem venne. Az adás működik. Az RX2 lábon pedig szerintem nincs semmi ami menne. Analógok kikapcsolva.
Mit nem látok már megint? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Hali!
Megszakítás nélkül, lekérdezősben megy a vétel? Nekem az adással volt gondom, aszthiszem az erratában is benne van, az UTXBF nem működik, csak a TRMT-t lehet használni A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Épp azt tesztelem, de úgy néz ki nem megy úgy sem.
Ügyes! Sokat nem foglalkoztam a nevezett LED-del, de mintha valahol azt olvastam volna, nem annyira kritikus az időzítés, legalábbis az egyik "fele". A logikai 1-nek kell pontosnak lennie, a 0 lehet szinte bármilyen hosszú. Esetleg fordítva, már nem emlékszem pontosan.
Az APA102 LED-ek viszont könnyedén ráköthetőek normál SPI-re, 1 MHz-ig biztosan bírják, addig teszteltem. Igaz, a CLC-vel már nem olyan vészes a dolog, már ha van ilyen a kontrollerben. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Ezt én is nézegettem, de ez csak akkor jó ha specifikusan erre használod. CLC nincs minden PIC-ben, sőt, elég kevésben van. A WS2812 is meghajtható szerintem sima SPI-vel. Én az SK6812-t hajtottam 3,3MHz SPI-vel. Kicsit kódolni kell a biteket, de nem kell CLC-vel bíbelődni helyette, valamint ha van a PIC-ben DMA akkor még gyorsabb.
Na mindjárt átforrasztom az U1-re ott van mellette, hátha az megy.
Én is csak azért foglalkoztam vele, mert egyszer bedobtam egyet a HEStore-os kosárba, jó lesz valamire címszóval. Vásárlás után néztem, csak meg jobban. Ha építeni kellene, mást választanék.
A bit idő 1.25us, ebből ha ~400ns-ig magas a jel, az a 0. Szóppal néztem, és ameddig nem mentem le vele erre a szintre, addig nem működött. A 1-nek bőven jó a 50%-os kitöltésű jel. Ez az APA102 jóval szimpatikusabb dolog és tényleg jó neki az SPI.
Specifikus persze, de ehhez az SK6812-höz is jó, az adatlapja szerint. Csak az időket kell átállítani kicsit. Nekem például a bitek kódolása tűnik inkább macerásnak. Ez a módszer sokkal elegánsabb szerintem. Hardver, tehát nem kell a bitekkel feleslegesen játszadozni. Egyszer beállítod a CLC-t és kész. Kevés 8bit-es PIC-ben van CLC? Ha kilistázod van 80db, amiben legalább 2db CLC van. Nem hinném, hogy nem találnál ezek közül a feladatnak megfelelőt.
Idézet: „8bit” Ez itt a kulcsszó az én esetemben ![]()
Aki a kicsit nem becsüli...
![]()
Pl.: 24FJxGA70x, 24FJxGA61x, 24FVxKM10x, dsPIC33EPxGS70x, dsPIC33CKxMP50x
Rendben, akkor még azt is hozzáteszem, hogy 32 bit
![]() Egyébként nálam más is kellett és úgy nem egyszerű már találni, hogy kell x db SPI, x db UART, x db IIC, és még CLC is legyen benne.... De mint írtam, specifikusan címezhető ledekhez tökéletesek ezek a PIC-ek is ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Sziasztok!
Ha megépítek egy PICkit2 klónt, akkor hogy tudom a 18F2550-be betölteni a működtető hex fájlt (frimware-t)? Előre is köszi a segítséget.
Egy másik PICKit-el valakinél, valahol a közelben. Vagy olyan PIC-et szerzel, ami már fel van programozva. Vagy valakit megkérsz és postán keresztül elrendezitek az ügyet.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Hali!
Szerintem nem szabad nekiállni, ebay/ali-n 3-4e ft a pickit2-pickit3. Mire megveszed a cuccokat hozzá, meg utánajárás, meg munka..... De ha mindenképp épitesz, Kispesten be tudom neked sütni a hex fájlt
Szia!
Ha olvastad, akkor ott van szó róla, ha nem, mindenképpen hasznos.Bővebben: Link
Köszi mindenkinek a választ és a linket is.
Pipi: köszi ezt lehet megbeszéljük. Amúgy valami soros vagy párhuzamos portos megoldás nincs rá?
Olvasgatom, de azért kell hozzá egy kis idő mire mindet elolvasom
![]()
Van, de a mai windowsok alatt felejtős, bizonytalanok, nyüglődés van vele.
Itt a lap tetején sárgában - kerülendő
Ez igaz! De az első pickit2 beprogramozásához tökéletes. Én is ezzel kezdtem, sőt néhány áramkört is ezzel programoztam, míg el nem készült a klón.
Igen, olvastam én is, de nekem csak arra kellene hogy egyetlen egyszer használjam amíg betöltöm a firmware-t a klónba. Azután már persze a klónt használnám.
glaci: ha van ilyen kapcs.rajzod megköszönném ha feldobnád. Összedobnék gyorsba egy gépet egy xp-vel csak erre az alkalomra ha kell.
Már annak idején is lutri volt, hogy működik-e, vagy nem. Nem az OP rendszertől függ. Ha a sorosport tudja a 12V-ot, akkor működhet. Párhuzamos porton működhet, a Watt féle mini programozó, de csakis XP alatt. Ott még hozzá tudott férni a program közvetlenül a porthoz.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Az eSDi által feltett Watt féle mini programozó tökéletes erre a célra. Valaha én is ezzel programoztam a sajátomat.
Sziasztok.
Egy párakapcsolót szeretnék építeni. Ezt szeretem volna alapul felhasználni, de fordítási hibát kapok. Amit használok 18F452-es processzor. Mplab X ide V4.01 CSS C 5.075 A kódban csak a processzort cseréltem ki mégsem megy nálam. 1 hiba: C:\Program Files (x86)\PICC\drivers\stdint.h:19:9: Error#128 A #DEVICE required before this line 2 hiba: Undefined identifier BME280_STREAM a BME280_lib.c ben És valóban nincs deklarálva, a szerzőnek így is működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |