Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha többségnek van, akkor előbb-utóbb kirekesztett lesz az ember. Vagy nem? Világtermék.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
Én ezt nem így látom, ha valaki ezért kirekeszt vagy ez alapján ítél meg az a szemembe nem ember és nem kell, hogy barátkozzunk.
Mint írtam én sose éreztem hiányát és nem is lesz fészbukom.
Én a társadalom egészére gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
Nekem meg van, használom is. És akkor mi van?
Továbbgondolva és a korunkhoz igazítva a híres francia filozófus mondását: Fészbúkozom, tehát vagyok.
Akkor én nem vagyok Lehet jobb is így, de ha a facebook az ára akkor nem is akarok lenni.
Ha ezt vesszük alapon, akkor én sem létezek.
Vessetek a mókusok elé, de én is használom. Ugyanakkor nem ott élem az életem, nem tolok fel fotókat se a kajámról, se a kutyámról, stb. Nincs a telefonomon telepíŧve app, csak PC-n használom, és van hogy hetekig-hónapokig felé se nézek, mert van jobb dolgom is. Néha pedig van kedvem és időm ott időt tölteni, akkor pedig töltök. Tagja vagyok néhány csoportnak, olyan témákban ami érdekel, .
És van néhány olyan ismerősöm, akikkel IRL ezer éve nem találkoztam, de így néha szólunk egymáshoz, megtudunk valamit egymásról (na jó, inkább én róluk), néha tudunk egymásnak segíteni, vagy épp megszervezünk egy személyes találkozót ha épp egy városban leszünk, ilyesmi. Szerintem a FB csak egy eszköz, amit lehet rosszra vagy rosszul használni, pont mint egy kést vagy egy autót is.
Nekem is van, de nem létszükség nekem sem.
Erről beszélek. Facebookon mindenki magának alakitja ki a környezetét, olyan lesz ahogy te akarod.
Nem értem, miért kell fél évente elővenni itt ezt a témát, és vernie mindenkinek itt a mellét, hogy ő nincs ott fent. Nem lehet, hogy azért nem tetszik nektek, mert nem ti vagytok a célközönség? Miért fáj itt mindenkinek, hogy vannak, akik használják? Ha én szeretnék egy tranzisztort venni, de bemegyek a ruhaboltba, mert ott sokan vannak, (facebook) de nem adnak tranzisztort, akkor nem fogok átmenni a hestore-ba (hobbielektronika.hu) és hangosan szídni a ruhaboltot, mert ott nem adtak 2n3055-öt.... Látjátok, fent vagyok FB-n, tudok írni, elektronikázok, értelmes embernek tartom magam. Ti itt meg úgy csináltok, hogy FB-n csupa hülye van. Igazság az, hogy ott ugyanannyi hülye van, mint az életben, csak ott jobban szem előtt van. Pont a FB-s hülyék bejegyzések miatt kezdtem el ezen gondolkodni, hogy ott ha valaki megoszt valamit, az azért van, mert úgy gondolja. De ugyanúgy gondja, ha szembejön a metrón, csak nem esik le, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban, míg el nem kezdesz vele beszélgetni... Röviden, ha nem tetszik, ne használd, te dolgod. Szeretném ettől még én használni, és nem tartom korrekt dolognak, hogy minden facebookozót elhordtok hülyének.
Vannak emberek, akik azt hiszik nem FB-oznak. Pedig igen, csak az ő FB-jukat HE-nek hívják.
Itt is tudsz likeolni és dislikeolni. Plusz úgy ahogy még ismerjük a másikat.
Egyetértek veled, csak nekem azért szánalmas kissé, mert másról nem szól mint névnap szülinap 100 oldalon keresztüli gratulációk, másik, valaki feltesz magáról egy képet, szintén 100 oldalon keresztül "gyönyörű vagy, micsoda szépség, isteni vagy, stb". Még ha az ördögnél csúnyább az illető, akkor is. Tehát itt emberek mindenféle dicséreteket kapnak, amik sok esetben hamisak.
Ezeket a posztokat szépen be lehet jelölni, hogy nem akarsz több ilyet látni, és egy idő után felismeri a fb algoritmusa, hogy nem tetszik, és nem fog több ilyet kidobni.
Én például bennevagyok több hangtechnikai adás-vétel csoportban, hobbielektronikás csoportban, meg hasonlókban. Ezeket is meg kell válogatni, mert vannak tényleg botrányos színvonalúak, de senki sem kéri, hogy legyél bent azokban a csoportokban, kilépsz, és kész. Engem sem érdekel, hogy ki mit kajált, de aki olyat oszt meg, ami engem nem érdekel, azt nem követem, ennyi. A fb leghasznosabb dolga az ingyenes üzenet, kép, videó stb küldés, de az ingyenes hívás is előnyös. (Szüleim külföldön, egy vagyon lenne velük minden nap telefonálni, de mivel mindkettőnek van internetje és facebookja, így ez nem akadály.) Baromi könnyen el lehet érni bárkit, aki fent van ott. Ha téged zavar, hogy el tudnak érni, akkor kapcsold ki, tedd le a telefont, senki sem kényszerít hogy használd. Szoktam tömegközlekedés közben telefonozni, de mi van, ha éppen annak az ismerősömnek válaszolok, akivel 2500km távolságra vagyunk egymástól, és október óta nem is láttam? Miért baj hogy kapcsolatban akarok vele maradni? Ehhez az eszköz meg a facebook. Ha te arra használod, hogy mindenkit felköszönts a névnapján, az a te szíved dolga... Tőled függ.
Én leállítottam szinte mindenki követését, aki idegesített. Mostanában heti pár post jön fel, érdektelen dolgok. Nem is nézem a fb-ot, felesleges. Előtte voltam bent RC Autó csoportokban, de a színvonal ami ott volt... Ki is léptem, csak idegesítettek. Feleslegesen minek idegesítsem magam? Semmi értelme. Párom is mesél néha történeteket (külöböző csoportokban van bent), hát sokszor mondom, hogy inkább ne is mesélje el, mert felháborító (emberek butasága), vagy rossz érzést kelt (pl. szomorú történet, átverés, stb). Ő is érzi már, hogy feleslegesek ezek az információk, előre nem viszi az embert. Inkább nem akarok ezekről tudni. Ezért nem nézek híradót sem, csak lehúzza az embert a sok szörnyű tragédia. Amiről meg lemaradok, az nem is volt fontos.
A tudatlan (buta? ) emberek boldogok. Foglalkozok inkább a saját, fontos dolgaimmal, azokból is van elég. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2019
Nekem se volt soha, mégis megvagyok nélküle...
"Brrr" felhasználó trágár stílusú hozzászólása és ő maga is eltávolításra került.
Udvozlok mindenkit,
Elore elnezest kerek az ekezetek hianya miatt. A kerdesem az lenne, hogy a datumot hogy irjak helyesen? Peldaul igy helyes-e: 2019.februar 7-en. Valaszaitokat elore koszonom. Es megegyszer bocsanat az ekezetekert.
Van pár lehetséges kombináció, itt megtalálhatóak: helyesiras.mta.hu.
Ebben a formában 2019. február 7. -én. Olvasva: kétezertizenkilencedik (pont) év, február (nevű hónap) hetedik (pont) napján.
Birtokviszony a magyar nyelvben birtokos - -> birtok.
Pont így nem jó...
2019. február 7-én a helyes formátum.
Koszonom szepen a valaszokat.
Egy magyar nyelvet tanito tanar a pucuka altal irt alakot tartotta helyesnek egy lakodalmas meghivon. De, mintha, a micimacko altal leirt alakot tanitottak volna ezelott kb. 45 eve. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2019
Logika szerint valóban az lenne a helyes.
7 -> hét 7. -> hetedik 7.-én -> hetedikén Ugyanakkor több a kivétel a magyar helyesírásban, mint a szabály.
Azért, mert magyarul így helyes, a birtokviszony miatt. Ezért nem hét, hanem hetedik, azaz az adott hónap hetedik napja. A birtokos a hónap, a nap sorszáma pedig a birtoka.
Azóta igaz rengeteget csámpásodott a nyelvünk különböző hatásokra, és van aki elfelejtette, vagy meg se tanulta soha.
Hát igen, és sok barom szabály is van. Pl. ez is úgy logikus, ahogy levezetted, de nem ez a helyes. A helyes az, ahogy micimacko írta, az mta oldala is ezt támasztja alá: Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |