Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Akkor ez a két eszköz kompatibilis egymással, és elég komoly cucc, nem?
Ha arra vagy kíváncsi, hogy neked megéri e, akkor azt mondom nem... Az állomás újonnan:
Bővebben: Link Használtan már szerintem 40környékén van. Páka se olcsó: Bővebben: Link Használtan ki lehet fogni 15-20között.
Köszönöm!
Sziasztok! Ismeri valaki ezt a pákát? Ritkán egy-egy alkatsrész paneba forrasztásához, vezeték ónozásához kellene.
Én a tűhegyet kerülném. A legritkább esetben lehet értelmesen használni.
Vezetéket ónozni vele a lehető legrosszabb. Laposabb formák sokkal általánosabban használhatóak.
Az én meglátásom szerint megfelel , de az ár feléből , már lehetne venni egy forrasztó állomást is pákával . Egyetlen előnye , hogy mobil .
Sziasztok,
Ón pompás forrasztópákát keresek. Kinek milyent ajánl 50 euró alatt? Én ezt néztem ki: Bővebben: Link A választ előre is köszönöm!
Ezen a rajzon a FET a rajz szerint N csatornás, a tipus - FDS9435A - pedig P csatornás az adatlap szerint. Most akkor melyik a jó ?
Ú bakker a tranyó nyíl irányával kevertem - bocs !
Ha nincs jobb, ilyen IRF9540 meg hasonlók is megteszik. A T12-höz bőven jó, a JBC az mondjuk melegedni fog vele mert annak nem 8 hanem csak 2,5 ohm a fűtőbetétjének az ellenállása, ami nagyobb kapcsolási és vezetési veszteséget okoz a feten.
Ezt jó helyre címezted? Szerintem Gabo-nak, nem?
Az elemes páka meg egy rossz vicc. Mi az, hogy mobil? Most már tényleg nem tudom, melyik pákáról van szó és árról. Az egyik mobil - elemes és annak feléből másfél kiló húst lehet venni max. A másik szép árban van és a legkevésbé mobil, ha nincs lecsavarozva az asztalhoz... A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2019
Köszi ! Valami mást kell kitalálnom, mert a "fiókban" csak egy marék N csatornást találtam...
Kapcsold a gnd-t, és a tranyó sem fog kelleni.
Tehát akkor N csatornás a földágba, és nem kell a Q2 az R3 és az 1k ?
Nagytudásúaktól anácsot kérek. Melyik pákák,forr.állomások kompatibilisek a Weller hüvelyes hegyekkel? Tehát nem a mágnesesekkel! Köszönöm.
Szia,
milyen hegyekre gondolsz pontosan? Kép, vagy link esetleg?
Az a nagy kérdés, hogy mért írogatod párhuzamosan ugyanazt több témába?
Szerintetek létezik olyan, hogy "gyerek" páka? Olyanra gondolok, amivel egy gyerek viszonylag könnyen és biztonságosan tud dolgozni.
Ami több száz fokos nem gyerek kézbe való,csak felügyelettel,akkor viszont szerintem bármilyen könnyű páka jó.
Gondoltam itt a pillanat vagy elemes pákákra is, ahol a hegy hőmérséklete viszonylag gyorsan visszahűl. Természetes a felügyelet, viszont még így is szeretném csökkenteni a balesetveszélyt.
Nekem elsőre ez ugrott be. Nyilván adaptálni kell pákás környezetre, meg kicsivel többet kell beinvesztálni, mint egy Wellerbe, de az "operátor"-ra csak minimálisan veszélyes Link
Elgondolkoztató.
Azonban nekem jobban tetszene, ha a saját kezében tartanà a dolgokat, kézügyesség fejlesztés szempontjából. Gondolkodtam még valamiféle hőálló kesztyűben is.
Szerintem túl korán ne kezdjen forrasztani, a breadboard nagyon sok dologra alkalmas, amivel tanulni tud. Olyan páka pedig nincs, amivel ne tudná megégetni magát, ha úgy alakul.
Egyébként hány éves a gyerek?
8 éves. Jelen esetben az életkora nem releváns, mert sajnos egy "betegség" miatt, hol van finommotorikája, hol nincs. A kettő közt egy pillanat alatt vált. Nagyon ügyes, és nagyon érdekli is. Alapvetőleg szerintem nem lenne/lesz baj, csak azt a kis hibaszázalékot is szeretném kizárni, ha lehet. A breadboardon túl vagyunk, "igazit" szeretne, amit lehet hurcolni, mutogatni.
A pákahegynek mindenképp van hőkapacitása, nem tud <1s alatt lehűlni. Nem hiszem, hogy azt a kis hibaszázalékot ki lehetne zárni.
Az elemes páka, semmire sem jó. Talán a weller, de abban sem vagyok biztos. A pillanat páka is meleg marad sokáig, legalábbis annyira, hogy megégesse magát az ember, ráadásul nehéz is. Esetleg ez.
Nekem ilyen is van, ez nem rossz ennyiért, szerintem.
Az utóbbit inkább ne, nem csak megégeti, meg is rázhatja...
Szerintem mindenképp kisfeszültségről üzemelő páka legyen. 8 évesen lehet még mással kellene játszania. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2019
Üdv!
Én a pillanatpákát ajánlom, mert annak nagyon kicsi a hőkapacitása más pákákhoz képest és a forró rész nagyon kis felületen érinthető. Én is olyanon forrasztottam 8-10 éves koromban és sosem égettem meg magam. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |