Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   226 / 276
(#) fly1443 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Köszönöm, majd jövök a fejleményékkel, remélem lessz azért belőle valami.
(#) Phile80 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Már egy 300μH-s fojtó is úgy megfogja a hegesztőáramot, mintha egy fokozattal visszakapcsolnál. A fojtók induktivitása 100-250μH között szokott lenni. Ha egymás mellett vannak a tekercsek a trafóban, akkor olyan 100μH, ha egymáson akkor szokott dupla annyi lenni.
(#) Phile80 válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

A legegyszerűbb módszer a fojtó optimális értékének a meghatározására, ha fogsz egy vasrudat és rátekersz a hegesztőkábelből ha elég hosszú, vagy bármilyen más vezető anyagból. Kritikus része a hegesztőgépnek, ha nem találod el pontosan, nem lesz jó a munkapont és fröcskölni fog.
(#) fly1443 válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Ugyan olyan vastag huzal mint a trafó secunder van jó lehet?
(#) gulyi88 válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Tegnap csináltam pár szimulációt.
Kicsi fojtóval kialszik a hegesztőáram, ami csak úgy tud újragyúlni, hogy a huzal újra beletolódik az anyagba, ráadásul mire ez megtölrénik elég ideje lesz a puffernek újra töltődni, kicsi fojtó miatt meg óriási áram indul meg a huzalon amitöl elfröccsen, és kezdődik előlről. Szóval ha fröcsköl, akkor elsősorban kicsi a fojtó. Az elsődleges cél, hogy az íven mindig follyon áram a másodlagos cél, hogy az áram hullámozása minnél kisebb legyen. Párszáz uH éppencsak az elsődleges cél kielégítésére volt elég.
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Jólesz duplán, de amíg nem is biztos, hogy működik addig azt a szerencsétlen trafót hagyd békén ne szedd szét, mert abból is csak e-hulladék lesz, ha mégsem jön össze.
(#) Phile80 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Hát én nem szimuláltam semmit, csak egyszerűen kipróbáltam vagy 4-5 értékű fojtót néhány éve. Régebben szokásom volt megmérni a fojtókat különböző gépekben. 300μH felett csak 450-500A-es gépekben láttam. Sok gép van úgy gyártva hogy több kivezetés van a fojtónak és meg van csapolva, hogy tökéletesen be lehessen állítani a megfelelő munkapontot. Sokszor a kisebb fokozatokban nem is kell fojtó a használati utasítás szerint, (bár hozzáteszem ezeknek a kis fokozaton fojtót nem igénylő gépeknek a trafó tekercsei mindig egymás mellett vannak, soha nincsenek egymásra tekerve).
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2019
(#) fly1443 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Nem szedem szét elkezdem a dolgokat össze szedni ,ha minden jól megy hétvégén teszt üzem!!
(#) fly1443 hozzászólása Feb 20, 2019 /

Találtam ilyen diódákat közel hozzám, 17.- es kulcs fogja. De sajna felirat nincs rajta ..Jó lehet nekem?
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Zöld talán orosz, azok voltak zöldek.
Méretre 100A-t biztosan tud, feszültségre valószínű hogy jó.
Vagy hegesztő volt előző életében is, vagy valami ipari tápegység esetleg akkutöltő.
Mit kérnek érte?
Amúgy autógenerátor diódahíd is szóbajöhet (bontóból 100-150A-es generátor hídja).
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2019
(#) fly1443 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

5k cakk pakk, 6db van tehát én is ugy gondolom valami ipari. De félek hogy kicsi. 70A generátorom van itthon vagy 4db
(#) BarnaPili válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Bővebben: Link
Ez a fazon is tuningol egy porbeles hegesztőt. Német videosorozat.
(#) erbe válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

17-es kulcsméret a diódafejen elég soványka. Ha a túloldalon az anyán lenne, az igen. A képen szereplő diódán legfeljebb 6-os anya (10-es kulcsnyílás) várható a túloldalon. Áramban 10 és 50 A között bármi lehet, de leginkább ~25 A. (DSA25) Ez utóbbinál a tönkbe ütötték be a számát.
(#) fly1443 válasza erbe hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Köszönöm, akkor el sem indulok megnézni
(#) fly1443 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Már nézem is ! Köszöntem
(#) gulyi88 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Tuningol de csak porbeles egyenáramút csinál belőle. Viszont mintha láttam volna olyat ahol tényleg COt próbáltak csinálni porbelesből.
Amúgy pont németet tanulok, arra is hasznos, köszi
(#) slimtomi hozzászólása Feb 21, 2019 /

Sziasztok!
Egy 140A-es CO(2) hegesztőm van, mely a következő hibajelenséget mutatja:
Pisztolyon a gombot megnyomva az előtoló motor max. fordulaton üzemel. Pot.métert mindegy, hova állítom. A motor vezérlését egy RC rezgőkörös inverterkapu látja el egy tranzisztorral a végén.
A tranyó lehet rossz?
Néha lenyomta a megszakítót is a hegesztő, olyankor jobban is búgott. Kikötöttem a fokozatkapcsolót és manuálisan kapcsoltam rá a nullát és fázist a primer csapolásokra. Ilyenkor jónak tűnik a trafó, de a motor változatlanul forog max fordulaton, megkapja a max feszt.
Trafón nem mértem zárlatot, de attól lehet olyan menetzárlat, ami csak alkalmanként jelentkezik?
(#) fly1443 hozzászólása Feb 21, 2019 /

Ezek hegesztőből vannak,ezek tuti jók? !
(#) tama8203 hozzászólása Feb 21, 2019 /

Sziasztok!
Vettem egy használt trakis hetra mig 240-es co gépet.
Szerintetek az normális, hogy 0,8-as hegesztöhuzalal, közel a maximumhoz hegeszt viszonylag normálisan?
2x8 fokozat van és a 2/6- nál hegeszt viszonylag laposan.
Nem vagyok hegesztö, tehát lehet, hogy nekem csak furcsa.
(#) Phile80 válasza tama8203 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Nem normális, valószínűleg hiányzik az egyik fázis. Inkább mágneskapcsoló, de lehet diódahíd hiba is.
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

A zöldek tirisztorok!
(#) tama8203 válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Szerinted drága lehet a javitása, vagy probáljam esetleg visszavetetni?
(#) sector99 válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Olyan tirisztorom nekem is van - 100 A-es lenne ??
(#) Jurij Dolgorukij válasza slimtomi hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

heló, nem tipmig 140 a készülék? Ha nem az akkor is írd meg a típusát!
(#) Jurij Dolgorukij válasza fly1443 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Amelyiknek 2 huzallába van az tirisztor. Neked csak dióda kellene aminek csak egy vastag huzal lába van! Méretre ez már megfelelő amúgy.
(#) Phile80 válasza tama8203 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

A javítás költsége attól függ, hogy mi a hiba. Nézd meg, hogy a mágneskapcsoló jó-e. Ez egy nagyon jó gép, megéri javítani, mert utána lehet 20 évig semmi baja nem lesz.
Lehet egyébként hogy csak a tápkábel tört el, vagy a dugvillából kicsúszott egy vezeték.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
(#) gulyi88 válasza sector99 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Nem vagyok nagy ismerője az orosz technika vívmányainak.
Elvileg a Txxx-[amperszám]-[Voltszám/100] a formátuma a feliratnak.
Szóval van rá esély, hogy az 100Amperes 250V-os tirisztor.

Akkor elég lenne 2 dióda + 2 tirisztor rendszerű géphez ?
(#) gulyi88 válasza sector99 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

MIG gépre gondolsz? 1fázisú tirisztor-dióda féligvezérelt híd egyenirányítással.
Ha találsz mellé 100A-es diódát (vagy 4 egyforma ilyen tirisztort), akkor az abból épített egyenirányítóból, megfelelően hűtve, kijöhet 180Adc (100% Bi vel, csak az egyenirányításra nézve).
De ki fogja megcsinálni a tirisztorok meghajtását meg a vezérlést (azért az elég komoly feladat)?
Maga a tirisztor, ha tényleg 100A és 250V, akkor bőven elég MIG hez.
Ha már tirisztoros egyenirányítás, akkor inkább már három fázisra lenne érdemes csinálni.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019

Igen van itt fent valahol a topikban egy kézzel készült rajz. Biztosan szép "kihívás" vezérlést építeni hozzá. Még csak elvi elképzeléseim vannak. Az "alapanyag" 90 %-ban adott: gyári CO Güde, régi 220/380 Hetra, a két nagy tirisztor, vasmag fojtónak, alkatrészek fiók számra...)
Következő: »»   226 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem