Fórum témák
» Több friss téma |
Arra voltam kíváncsi, hogy milyen nem Weller pákával lehet Weller hegyet használni. De azért köszönöm. Ilyenem ment tönkre 39 év után. Kiégett a fűtőszál. amíg beszerzek egy t0052411099 ilyet, addig kell valami jó megoldás ami olcsó.
Értem én, hogy szűkös a költségvetés és gyorsan kell alkotni valamit, mert dolgozni kell vele. Aztán, nehogy ennyibe is maradjon a dolog.
Idézet: „Ilyenem ment tönkre 39 év után.” Ez a kulcsszó. Nem véletlenül 39 év után fáradt el. Szerintem megér kb 15eFt-ot újabb 39 év nyugalom.
4. napja megy folyamatosan, 8 fokon belül tartja a beállított hőmérsékletet, 0,4 mm-es hegyet használva. Engem is meglepett, mennyire használható, és kényelmesebb is mert kisebb, könnyebb, és most még hajlékonyabb a 39 éves szilikonkábelhez viszonyítva. Pompás kis szerszám. Kíváncsi vagyok meddig húzza.
Solomon páka+rex c100 hőfokszabályzó, +-3C°, és tartja is szépen. PID szabályzós, tanítható.
Sziasztok! Vettem egy Weller WD1 állomást, de reteszelve van és nem tudom, hogy mi lehet a kód, amivel fel lehet oldani. Nincs valami más lehetőség a kikapcsolására, anélkül, hogy végig próbáljam egyesével az összes háromjegyű számkombinációt?
Záróra előtt hirtelen. Talán segít.
Köszi szépen, de ezt már én is leszedtem. Ebből derült ki, hogy jelszavas a feloldása, amit az eladó nem közölt. Nem is válaszolt még erre a kérdésemre. Ezért reméltem valami más megoldást, de akkor marad az egyesével végig próbálás...
Van képed róla hogyan sikerült a pákahegy meghekkelése? Nekem ATTEN pákám van ránézésre nagyon hasonló mint a tied kínai hegyekkel de 350-400 fok környékén már vedlik és esik szét a hegy.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
Ha kell fűtőbetét, 5000 Forintért adok. Van még maradék. Új és régi, 89'-ből.
Ez most sokba került nekem, hogy nem olvasom a fórumot rendszeresen. 2 napja vettem egyet 13e Ft-ért 1 év garanciával. Ha ez is kihúzza 39 évig már megérte.
Remélem jól látszik. A betét átmérője 3,75mm.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2019
Ez nagyon ötletes, köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2019
Látom már, nagyon jó és nem drága megoldás. Itt.
Üdvözlök minden Weller ismerő fórumtársat! Sikerült hozzájutnom egy új Weller WHS40 (18V, 40W) pákához a vezérlő elektronikája nélkül. A csatlakozóján 3 tüske van, és akárhogy méregetve csak 2 tüske között sikerült ellenállást mérni, mégpedig ez a fűtőtekercs volt. Bármely más kombináció, beleértve a csatlakozó külső fémgyűrűje között is, szakadást mutat végtelen ellenállással.
Namost ez a páka hőmérsékletszabályzós. Mégis hogy méri a hőmérsékletet? Előre is köszönöm, ha valaki ki tud segíteni, hogy be lehessen üzemelni.
Szia!
Nekem van egy analog állomásom... megtévesztően hasonlít ahhoz, amit belinkeltél. Most lusta vagyok megkeresni, de szerintem azzal működne a pákád. Nekem a páka ment tönkre. Ha kell, tied lehet... Ü Sz
Tudtommal a fűtőelem ellenállásából "következtet" annak hőmérsékletére.
üdv.mindenkinek !Egy Weller EC2002antistatic forr.állomásom van,ami már több mint 20 éve megy,nemrég elkezdett ugrálni a kijelző képe,de a páka dolgozik a hőfokot is szabályozza,mi lehet a hiba,és volna-e róla rajzotok....köszönettel Pista...
Szia! Tessék: link, ezzel akár újra is építhető, ha jók a rajzok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2019
Sehogy nem méri, sajnos ez nem szabályozott, hanem vezérelt, simán a rájutó teljesítményt tekered a potival ipari hulladék...
Sziasztok!
WAD101 -es elektronikájáról nincs valakinek rajza, nekem csak az analog részre kellene, mert nem értem, hogyan méri a HAP-1 es páka hőmérsékletét.
Üdv Uraim!
Van egy 2010-es Nissan Murano 2.5-ös autónk,és nem tudja a komfortzárást..így az ablakokat sem húzza fel,ha az autót bezárjuk. már szakszervizben is jártunk vele,de igazából nem foglalkoztak vele...azt mondták,csak úgy megoldható ebben az autóban,ha 3 DB Nissan modult illesztenek ajtóként hozzá,aranyáron. Igaz lehet ez?
Szia!
Ez a Weller topik , rossz helyre írtál.
Bocsánat,ezt benéztem!
Idézet: „Bocsánat,ezt benéztem!” Kevesen ismerik be. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2019
Sziasztok!
Sikerült már valakinek HAP-1 hőlégfúvós pákához vezérlést készíteni?
Szia!
Nekem is van egy ilyen állomásom, nálam a kapcsoló teljesen kontaktos össze vissza mászkál aztán megnyugszik. Kéne egy kapcsoló csere. Üdv: Gábor
Szia! Szerintem a fejben van termisztor, mint a pákáikban ugyanúgy méri.
Most fogok építeni egy forrólevegős állomást, de egy olcsóbb fejhez.
Nem is tudom, de ez a HAP-1 páka valami nagyon furmányosan méri a hőfokot. Már a nyélben van sok ellenállás meg dióda. Az analog része is elég komplikált benn a vezérlő egységben.
Akkor lehet hogy tévedek és hőelemes. Meg kellene mérned a pákanyélben az érzékelő vezetéket.
Sziasztok.
Tudja valaki hogy a WSP-80-as pákában milyen hőmérő szenzor van? Nem tudom hogy jól mértem-e, de szerintem nem hőelem van benne, mivel magas hőmérsékleten se jelentkezett semekkora feszültség a szenzorpineken. Azonban az ellenállása 20-35ohm között változott (20-300°C változás hatására.) Létezhet hogy valamiféle NTC van benne? |
Bejelentkezés
Hirdetés |