Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba

Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 10
(#) Gmooe válasza reloop hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Hát, rajtam nem gazdagodnak meg akkor!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) brrr hozzászólása Márc 12, 2018 /

Sziasztok! Onky TX SR 577 erősítőm bekapcsolás után a Zone 2 gomb megnyomására ezt írja ki. (fotó)
A távirányító egyéb gombjaira sem reagál
Valaki tudna a hiba megtalálásában segíteni ? Üdv

Z 2.jpg

(#) Gmooe válasza Gmooe hozzászólására (») Márc 27, 2018 /

Üdv ismét!
Már jó pár hete, hogy legutoljára jelentkeztem, most jutott eszembe, hogy tartozok egy beszámolóval az eredménnyel kapcsolatban.
Előzmények vissza olvasva találhatók.
A problémám a trafóval volt amit kicserélve meg is gyógyult a masinám.
Az alábbi alkatrészre cseréltem ki:
https://www.conrad.hu/hu/nyak-transzformator-230-v-9-v-66-ma-06-v-a...4.html
Így még egy kis "tuning" is történt, ugyanis a gyári trafó 0.1 VA teljesítményű az új 0.6 VA
Azért ezt választottam mert méretben még éppen elfért és a láb kiosztása is hasonló. (Azzal egy kicsit játszani kellett, de megoldható a dolog.)
Szóval Hapy End lett a vége.
Köszönöm a segítséget reloop -nak.
Ezer hála neki.
(#) rokko99 hozzászólása Ápr 5, 2018 /

Sziasztok! Vettem egy Onkyo TX-SR804E erősítőt hibásan (hogy lesz egy jó kis erősítőm ) A hibajelenség az, hogy minden bekpcsol, végfok is, de egyik bemenetről sem ad hangot. A hangszórótól pár centire valamit lehet belőle hallani statikus zaj társaságában. Merre induljak el? Én a hangerő szabályzó ic-re gondoltam, mert pont úgy viselkedik, mint ha 0ra lenne csavarva a hang.
(#) kiszebra válasza rokko99 hozzászólására (») Ápr 6, 2018 /

Próbáld ki külső jellel a végfokokat, ha működnek, akkor a bemenetválasztó, hangerőszabályozó résznél lehet kutakodni, honnantól nem megy már át a hang.
(#) brrr hozzászólása Júl 6, 2018 /

március 2. óta senki sem válaszolt a kérésemre, bizonyára senkinek sincs információja erről a hibajelenségről. Hosszas méricskélés és alkatrész cserék után végül működik az erősítőm. üdv mindenkinek
(#) rascal válasza brrr hozzászólására (») Júl 6, 2018 / 1

Lehet, hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyen előfordult. Akkor igényt tarthatsz rá, hogy rólad nevezzék el. Megírhatnád még, hogy mi hibásodott meg, és azt is ha rájöttél, hogy mitől.
(#) nufenen hozzászólása Szept 18, 2018 /

Sziasztok! Egy kis tanácsot szeretnék kérni.

Van egy Onkyo TX-SR506 erősítőm. Kihúztam a konnektorból a subwoofert, majd visszadugtam, és azóta az búg. De csak akkor, mikor bedugom az erősíti subwoofer koaxiális kimenetébe. Nem subwoofer hiba, mert kettő van rákötve, és a másik is ugyanúgy búg ha rá van dugva az erősítőre.

Mi lehet vele? Találkozott már valaki ilyen hibával?
(#) rascal válasza nufenen hozzászólására (») Szept 18, 2018 /

A subwooferből ki/be kapcsoláskor visszajöhetett valamilyen feszültség impulzus, amit az erősítőd kimenete nem viselt el. Itt az erősítőd kapcsolási rajza: (Link), és az alapján sziszifuszi munkával talán megtalálhatod a hibás alkatrészt. Szerencsés esetben nem speciális dolog és beszerezhető.
(#) CHZ válasza nufenen hozzászólására (») Szept 18, 2018 /

Szia!
Számomra nem teljesen érthető a hiba leírása.
Sub és az ONKYO ha nincs összekötve, mind két érősítő jól működik?
(#) nufenen hozzászólása Szept 19, 2018 /

Elvileg jól működnek.. De tegnap kicseréltem a Yamaha subwoofer kábelét egy másikra, és elmúlt a búgaás. Mind a kettő subwoofer megjavult. De hogy, hogy még érdekesebb legyen, vissza tettem a régi digitális koaxiális kábelt, és most már ezzel sincs búgás. Rejtélyes. De annyira búgott, hogy emelt hangerőn a 800wos yamaha elugrált, pedig jó nehéz.
(#) Temela válasza rascal hozzászólására (») Szept 21, 2018 /

Látod- látod..., július 06 -óta meg Te nem írtál semmit.

(Bocs, rossz a cím, helyes címzés: brrr!)
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2018
(#) misi93 hozzászólása Nov 8, 2018 /

Sziasztok!
Onkyo TX-8211 tipusú erősítő protect hibaüzenetet ír és kikapcsol.
Megmértem a hangkimeneten az egyenfeszültséget, de meglepődésemre nem tapasztaltam semmi rendellenes dolgot (természetesen a kimenő ellenállásoknál mértem földhöz képest).
Ekkor visszanéztem a védelmet(sajnos nem nagyon értem mit hogyan és miért kapcsolgat a tranzisztor)
PDF-szerinti 17-oldal (21-ből) F1 és F2 mezőben van a védelem.
Ez már inkább Az F-3 mező teteje R575-ös ellenálláson kb 4V-ot mértem (két végén)először.
másodszor már csak 3,75 V ot
harmadjára pedig kb 3V-ot.
negyedjére nem írta ki a protectet a kijelző, tökéletesen működött hanggal leteszteltem. Majd mikor bevittem a meleg szobába akkor (megvártam míg felmelegedjen) első bekapcsolásnál ismét protect másodikra tökéletesen működik.
Véleményem szerint ténylegesen nincs baj az erősítő részével, csak valamely alkatrész szórakozik velem.
Kérdésem az lenne milyen irányba induljak el?
Ellenállással nem hiszem, hogy baj lenne inkább vagy kondenzátor (C582) vagy tranzisztor (Q583), ezt jól sejthetem?

Válaszokat Köszönöm!

Service manual
(#) reloop válasza misi93 hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Szia! A Q525, Q526 a túlterhelésre nyit, Q581, Q582 pedig egyenfeszültségre. Ezen tranzisztorok B-E feszültsége normál üzemben jóval 0,5 V alatt kell maradjon. A tranzisztorok 33 k-s kollektorellenállásain feszültség esik, ha nyitott állapotba kerülnek. Végezz méréseket hibás üzemállapotban!
Bármelyik hibajelzés nyitja Q583-at és annak kollektorfeszültsége a pozitív táp közelébe emelkedik.
Ha nincs aktív hibajelzés és lezárt Q583 mellett méred a 3-5 V-ot az R575-ön, akkor le kéne követned a Protect vonalat, sajnos ebben a doksi elég elnagyolt.
(#) misi93 válasza reloop hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Szia.
Rendben köszönöm az okítást ez tényleg hasznos volt.
Megnézem (bár elég ritkán csinálja mostmár) , visszavezettem, és az már a vezérlő processzorba megy bele.
Azt elfelejtettem írni hogy az 575 ös ellenállást rövidrezártam és megszünt a hiba (nyilván hisz a protect bemenetet lehúztam földre) ezek után történt amit írtam az előző hozzászólásomban. Ezt átnézem keresgélek hátha találok valamit. Addig is köszönöm a segítséget.
(#) misi93 válasza misi93 hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Kivittem mühelybe ismét folyamatosan protect jelzést ad szétszedtem rátettem a multim a q581 tranzisztor B-E re és bekapcsoltam 0.6 ra felugrot szép lassan lecsökkent és nem írta ki már a protectet. Engem ez szivat biztosan! ...
(#) reloop válasza misi93 hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Akkor átmeneti DC hibád van az egyik kimeneten, a végtranzisztor emitter-ellenállásánál található PS 21, 22 mérőpontra csatlakozz rá bekapcsoláskor.
A kiváltó okok közül a legvalószínűbb a visszacsatolásban található 470 µF/ 6,3 V fáradása, C507, 508 pozíciószámon. Ha az lenne a hiba érdemes nagyobb feszültségtűrésűt beraknod, ha a hely engedi. A sorban az áramgenerátor 220/6,3 követi, összevetheted egyforma gyorsan fut-e fel a két csatornánál 0,6 V-ra. Ritkább a bemeneti 10/50 csatoló szivárgása.
Ha kondik rendben lennének, a kimeneti egyenfeszültség kezdőértéke alapján lehetne tippelgetni mely tranzisztor, vagy ellenállás korhadozik.
(#) misi93 válasza reloop hozzászólására (») Nov 11, 2018 /

Ezeket meg fogom nézni, Találtam ilyen elfeketedett lakk?! -ot az Q526 lábai között, ezt kiforrasztottam megtakarítottam (ki mértem nem találtam hibát...). Visszaraktam azóta megy,
de ezeket még le fogom ellenőrizni köszönöm az eddigi segítséged!
(#) misi93 válasza reloop hozzászólására (») Nov 18, 2018 /

Szia Reloop!
Amit írtam előző hozzászólásomban segített a problémán, viszont a 2 db kondenzátort kicseréltem még pluszban amit javasoltál (biztos ami biztos alapon).
Így 3 napja megy szépen. (lehet amúgy a kondi javította meg, de ezt már nem tudjuk biztosan, mert míg csak a tranzisztort lábait megtakarítottam és visszaforrasztottam az erősítő kb 3 órát ment, utána szétszedtem megelőzvén amit mondtál és kicseréltem a 2 kondit).
Köszönöm szépen a segítséged!
(#) Peti98 hozzászólása Márc 7, 2019 /

Sziasztok, már pár hónapja írtam máshová, de most írok ide is, mert kiderítettem pár dolgot. A probléma az volt, hogy az Onkyo TX-SV373 erősítőmmel, hogy hangfal miatt kapott egy kis zárlatot, azonban a relé nem volt elég "gyors", hogy cselekedjen...Bevizsgáltattam, ki lettek cserélve a végfoktranzisztorok, illetve egy pár alkatrész (sajnos nem tudom mi). Utána működött, viszont B csatornára kapcsolva hallgattam, mert ott nem jelentkezett az a probléma, ami az A-n. Sajnos ott időközönként, bemelegedés után, ki - be kapcsolt egy relé amely a hátsó jobb oldali sorrund hangszoró kimenetet lekapcsolt, erre sikerült rájönnöm. Ez mozgatásra, enyhe ütögetésre is jelentkezett. Levettem a fedlapot és mozgatva a felső nyák lemezt folyamatosan kattogott. Egy végfok tranzisztor pedig erőteljesen melegszik még akkor is ha nem szól semmi se (nincs rákötve hangfal). Lehetséges, hogy rossz lenne? Vagy ezzel kapcsolatban álló ellenállás lehet rossz? Mert az a baj, hogy már a biztosítékot is kiveri, a tápegység után...ezért is kezdtem el nézegetni, akkor találtam hogy ott nagyon melegszik, és a vége az lett, hogy mostmár indulásnak kiveri a biztosítékot. Gondolom az a valami megadta magát. Annyit tudok, hogy az zárlatnál megy ki vagy túlterhelésnél. Nem értek, hozzá túlságosan, de nem találtam senkit a környéken (Debrecen), aki megnézné nekem.
(#) reloop válasza Peti98 hozzászólására (») Márc 7, 2019 /

Szia! A panelen fel van festve annak az alkatrésznek a pozíciószáma amelyiket melegnek találtad?
(#) Peti98 válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2019 /

Szia, sajnos már összeraktam, így nem látom. Csak, hogy körülötte mi van. Ha esetleg az segít le tudom olvasni. Gondolom kapcsolási rajz alapján tudnád megnézni?

Letöltöttem és számodra is csatolom.

Köszönöm, próbálom valahogy megkeresni.

Add meg a panelen hozzá rendelt számot! Lehet könnyebben eligazodom a rajzon.

Sajnos nem találtam de a annyit látok a Nyákon, hogy J350 számúval összeköttetésben van, viszont olyat nem találtam a rajzokon. Toshiba 2sa1943 végfok tranzisztorról van szó.

Annak a tranzisztornak nincs felfestve.

Nincs beültetési rajzom, hogy az átkötésből be tudjam azonosítani. Minden esetre, egy hűtőbordára fogatott tranzisztorról van szó?

Igen, ilyen fényképeket tudtam csinálni.

Úgy néz ki a center sugárzó végerősítőjénél járunk és pont ez volt javítva.
Melyik biztosíték olvad ki bekapcsoláskor?
Következő: »»   4 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem