Fórum témák
» Több friss téma |
Ha van egy 12v-os tápomegységem azt rárakhatom az 5 v ledre??
Ha ránézel az írásodra, már is látod, nem szerencsés. A plusz 7 V 2 A többlettel mi lesz?
Üdv! Szerintetek az örökölt fényerő szabályzó tönkreteheti a LED-es lámákat? 5 db egy csillárban. Bekapcsolás után vibráltak. Akkor látom, hogy egy fényerő szabályzó is tartozott a csillárhoz. tekergetéssel megszüntethető volt a villogás. Alig egy óra múlva két ág már nem működött. Kikötöttem a fényerő szabályzót. Próba után a harmadik is némi pislogás után megvakult. A másik csillár, amiben nem volt más, mint a ki-be kapcsoló, LED lámpái sem világítottak közel sem egyformán.
Igen lehetséges. Főleg hogy a led lámpák nem mindegyike dimmelhető.
Köszi!
Ez a témakör megfelelő szerintem.
Szép Napot az elektronikás "Kollégáknak"! Adott egy ilyen csodaszerkezet. Kínainál is kínaibb kézi masszírozó. (Agyam eldobtam mikor szétpattintottam és megláttam azokat az alkatrész beforrasztásokat.) ![]() Olyan gyorsan szipkázza ki az elemekből az áramot, hogy csak na. -Nem én használom, csak a napokban értesültem erről, hogy még (számomra érthetetlenül) feleslegesen világít is bekapcsolt állapotban 3db LED (nem kikapcsolható). Ezeket gondoltam kiiktatni végleg, hátha tovább menne a masszírozó fokozat. Kíváncsian várok véleményeket. Köszönet!
Nem tudom, 2-3 perc miatt érdemes-e vacakolni. A motor(ok) áramfelvételéhez képest a LEDek árama semmi.
Ha kikötöd a LED-eket, nem lesz hatásos a masszázs közben a fényterápia.
![]() ![]()
Annyi fényterápiát ad az a három, valószínűsítem inkább dekorációs jellegű, 40 mW LED, hogy hiánya nem lesz katasztrofális. De lehet egyszerűen a motorokkal párhuzamosítani.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
1 motor összesen. Arra még nem jöttem rá hogy a rezgést hogy adja elő. Ennyire mélyen nem mentem bele és nem bontottam meg.
Na de akkor az lesz hogy szépen leolvasztom azt a 3db "csodálatosan" odaforrasztott ellenállást és mehetünk tovább.
A rezgést egy excentrikus súly elhelyezése okozza a tengelyen.
Ilyesmi tippem volt. Köszönöm!
Majd ha behal a technika, belenézek jobban. Egyelőre tökéletes lesz így villany nélkül is. ![]()
Sziasztok.Melyik állásban tudom a ledet ellenőrizni hogy jó-e?Egy led tv ledsorát kéne átnéznem.Nem szeretnék még egy kütyüvel többet venni ha ezzel is megoldható.
Az a kérdés, hogy van-e képességed a bekapcsolt készülékben egyenként egy ellenállással egyenként átkötni a ledeket? 1k környéke elég lehet. Ha halványan világítani kezd a többi, akkor szakadt. Ha nem matathatsz a bekapcsolt készülékben, akkor egy 8-9V elem, akku kell, egy piros LED és egy 2,2k ellenállás. Ezeket megfelelő irányban sorbakötöd, és egy LED két lábához érinted. Ha mindkettő világít, a LED jó, ha egyik sem, akkor szakadt, ha csak a piros világít, akkor zárlatos.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2019
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e, hogyaz alábbi ledet direktben ráköthetem egy 18650-re? Simán rákötve 550mA-t mértem és vígan világít. A fullratöltött akkuval szép fényesen, a lemerülttel már kissé halványan. 3W melegfehér verzió. Egy bringalámpába akarom betenni 18650, vagy 26650 akkuval. Lehet, hogy 4 db is elfér benne. https://www.aliexpress.com/item/10pcs-Real-Full-Watt-CREE-1W-3W-Hig...uA0vO4
Létezik, ha a cellád belső ellenállása elég magas, és a LED nyitófeszültsége 4.2V körül van. Egyáltalán nem korrekt megoldás közvetlenül a cellára kötni a LED-et!
Azt megjegyzem, hogy amikor áramot mértél, máris sorbakötöttél egy 0.1Ohm-os söntöt, és 1.5m vékony (nagy ellenállású) vezetéket, amik mint előtétellenállás funkcionáltak. Szóval az árammérés nélkül nagyobb áram folyik! A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2019
Köszi, értem.
Majd megnézem mik vannak most abban a lámpában. 4db pici led van ami elég jól világít csak nagyon kékes, ehelyett szeretnék legalább 2db ilyen melegfehéret. Bár úgyérzem a 3W-ossal kicsit túllőttem, lehet, hogy berendelek 1W-ost is, annál a hűtés is sokkal egyszerűbben megoldható lesz.
Egy pici 0,3-0,7 ohm soros ellenállás a hosszú boldog együttélés titka.Amúgy szerintem cserélgetheted a ledeket 2-3 havonta. ( lásd Kínai fejlámpa )
Köszi. Nem célom kihajtani a ledeket, sőt nagyon is alul akarom hajtani őket.
Veszek 1W-ost is. A 3W-osból 4db-ot nem is tudnék rendesen hűteni szerintem ebben a házban. 3W-ost nem tudom a végtelenségig alulhajtani, így 4X 1W is már sok lehet. AZ én lámpámban T6 led van és szinte sosem használom teljes fényerőn, mert sok. A nejem lámpájában sem a fényerő a lényeg (bár kicsit többet szeretnék) hanem a színhőmérséklet.
Ha van valamilyen szabályzás abban a lámpában, akkor bizonyos határok között mindegy, milyen LED kerül bele. A megadott xW teljesítmény azt jelzi, mennyit tud eldisszipálni, nem pedig azt, hogy magától mennyit vesz fel.
Nem kicsit túloznék ha azt mondanám pontosan értem amit írsz.
![]() Első körön én is arra gondoltam, hogy simán a ledeket kicserélem, de ha jól emlékszem simán a nyákon vannak most a régi ledek, az nagy hőt nem tud elvinni. Amiket vettem azoknak fog kelleni minimális hűtés, még az 1W-osnak is, nem hiszem, hogy a hátán a kis lemezfelület érdemben tudná hűteni.
Vagy értsem úgy, hogy azt mondod a 3W-osnak árult led 3W-ig nem igényel hűtést, mert azt eldisszipálja?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |