Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Témaindító: rockersrac, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Bocsánat elírtam szóval hogy az Oe bemeneten keresztül lehet e Pwm-el vezérelni.☺
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
Szerintem lehet, csak egy külön kis panelt igényel, mondjuk egy 555-el...
Szia
Oké köszönöm.
Szép napot! Az IV-6-oshoz milyen foglalatot kell használni? Üdv.: Joe
Ez drótlábú cső, úgyhogy nem kell neki, és nincs is hozzá foglalat. Közvetlenül forrasztani kell.
Köszönöm. Foglalatban, azért esztétikusabb is lenne.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Hp41C által készített iv-6-os órának a PIC16F1503 programját hol találom meg?
Nekem úgy rémlik, hogy nem lett befejezve a fejlesztés, és be sem kell ültetni...de sok éve volt már..
Rendben, köszönöm!
Sziasztok! IVL1-es csövet keresek, lehetőleg újat, itthonról. Hátha akad valakinél. Ez pedig a legújabb szerzeményem:
RGB vezérlés
Ő, hát az a helyzet, hogy ez VFD-s kijelzőkkel foglalkozik. Oda miért akarsz RGB LED-vezérlést betenni?
Az alávilágító ledeknek gondoltam, de végül is elvetettem felesleges
Esztétikusabb/logikusabb lenne vagy csak magyar vagy csak angol feliratokat használni. Ez a hunglish olyan fura.
A cián-ra és az LDR-re gondolsz? Azért szeretném ha más is megértené. Az is aki most kezdte.
A sötétre, világosra. Vagy a Nurseboy & Sooty-ra?
Az iv-6 ot cirillel, a ciánt y-al, az eldéert fonetikusan. Azért szép, hogy gondolnak ránk...nörszbój és súti
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2018
Cián, sötét, világos. Igazából csak a RED-et kéne pirosra/vörösre váltani, és teljesen magyar lenne, mert a zener mert a shotky az magyarul is létezik.
A hex fájl sooty munkája , tőle kell elkérni.
Kapcsolási rajz fedi a lay nyák tervet?
A nyákon hiányzik 2 db felhúzóellenállas a gomboknál és a 20k ellenállás az ldr és a mínusz között ez nekem egy külön lnyákon van.
A rácsok szálakkal vannak kötve a td62783 kimeneteihez.
Tényleg igazad van ,hamarosan kijavítom.
Vannak ilyen csöveid ?
Érdekes válasz! Ettől függetlenül nincsenek ilyen csöveim.
Idézet: és egy videót is feltettél Bővebben: Link„Itt van a DG10B VFD órám rajza és nyákja.” Ha megcsináltad, akkor hogyan is működőképes? Idézet: „Ha megcsináltad, akkor hogyan is működőképes?” Nem tiszta, hogy mit szeretnél. A kapcsolási rajz hibás, ettől függetlenül a nyák müködőképes. Egyaránt kipróbáltam 3231-essel és 1307-essel is. A programot Sooty csinálta. Ha tévedtem a rajzzal, kijavítottam. A rajz és a nyák tervezés között egy bizonyos idő telt el és egy újabb ötlet alapján, egyszerűsítettem a nyákot. Sajnos nem tudom kicserélni a régi rajzot.
A PIC 14. és 15. lába és a táp közé kellene tenni egy - egy felhúzó ellenállást (2k7). Mindkét típus adatlapján szerepel. A belső felhúzás kb. 12k7 -nek felel meg, ami meglehetősen lassú I2C működésre ad lehetőséget.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |