Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   71 / 79
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Akkor még egyszer:
AVX > TMP Audio > Dragonweed > 166. oldal 05. 27. 21:04
(#) Bartos77 hozzászólása Jún 19, 2019
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=182&t=97800&start=4125

Akkor valami gond van, mert itt nincs olyan dátummal hsz...
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Kicsit lejjebb kell görgetni az oldalon és már lesz is.
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Hát a 166.oldalon minden hsz 2016.12.16-2016.12.18-ig terjed. 3 nap alatt termelték be az egész 166.oldalt.
Szóval itt valami nem stimmel. Nem találom az említett hsz-t.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2019
(#) Bartos77 hozzászólása Jún 19, 2019
Na megvan. Hát nálad fordítottra van állítva a sorrend és a régi hsz-ek vannak az első oldalon. Ezért lett volna jobb a link. Itt a 6. oldalon van ez a hsz.

https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=182&t=97800&start=125

Másik fórumon mi is poénkodtunk, hogy a sok ezós állatság után, amiket idáig tapasztaltunk, most már nyugodtan kipróbálhatnánk, hogy ilyen spirituális szimbólumokat szitáztatunk a nyákra. Úgyis kínában gyártat nyákot már mindenki.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2019
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Csak nyugodtan csináld végig amit leírtam. Nem kell semmit poénkodni. Kinyomtatsz öntapadós papírra néhány címkét, ez öt perc. (Nekem van CorelDraw-om, azzal szerkesztettem meg.) Aztán felragasztod a magas sugárzóra, háromszor elmormogod magadban, hogy" nem vagyok hülye" és bekapcsolod. Ha jó a rendszered felbontása, várom mit hallasz majd
(#) TAttila77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Bocsi hogy beleszólok a diskurzusba.
Karcsi! Én kipróbáltam régebben a kék pöttyel, a minap meg a matrincás dolgot.Méghozzá más delikvenssel tettem és vártam mit lép. Én ismerősömtől hallottam a dolgot még a télen.
Ha kíváncsi vagy mi történt akkor ha találkozunk a csabai találkozón, elmondom
üdv. Attila
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2019
(#) Karesz 50 válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Az összes LP-m tele van pöttyökkel Ott leszek a találkozón.
Közben eszembe jutott, hogy talán lesz akinek segít ha kiteszem pdf-ben ezeket az izéket.
(#) TAttila77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 19, 2019
Jaj te. Mindent össze festettél? Jézus ereje!!!!
amúgy abszolút ezoterika van benne. Ami motanában nem hat rám. Majd mesélek. Ma éppen egy méreg drága B&C koax hangszóróhoz gyártottam speciális hangváltót, Fél napig szöszmötöltem a mérőmikivel meg a fehér zajjal. még nem tettem nagyon el, de kíváncsi leszek ha holnap a dóm mellé a menbránra biggyesztek egy kék foltot akkor mit látok a monitoron.
(#) mek-elek hozzászólása Jún 20, 2019
Hát mindenki másképp csinálja. Van aki arról beszél, hogy a fémréteg ellenállásának hangja van, de nem írta, milyen kapcsolásban, milyen kivitelezésben, vagyis milyen környezetben. No meg, hány órás bejáratás előtt. és után, mert ez így lenne ebben a topicban helyénvaló. Aki meg vitatja a bejáratások által történt változásokat, nem értem mért véleményez. mert a témában ez csak egy beugró tényező.
Tulajdonképpen minden alkatrésznek van saját hangja. Adott kapcsolás, megépítés módja, ami azt előtérbe hozza, vagy elnyomja. Ám ha valamit el kell nyomni az is lapátra kerül, ami esetleg hasznos volt. Minden felhasznált anyagnak van bejáratási ideje, csupán annak ideje az eltérő. Ha valaki ezt nem észleli, két alapvető oka lehet. A rendszere nem alkalmas erre, és uram bocsá, a megsértés szándéka nélkül, nem képes rá az illető. Valamikor mindent megtudtam csinálni a labdával, és láttam a pályán, azonban most jobb, ha kerülöm, hogy belerúgok egy labdába, mert annyi lenne a térdemnak, tehát már megmutatni sem tudnám, amit annak idején tudtam. És van aki sosem futballista, és amikor a ami futballistáinkat nézzük, és láthatóvá válnak a képességeik, valószínűleg másra gondolunk.
Tisztességesebbnek gondolnék egy olyan magatartást, e témában, mikor nem csak a más által közölt dolgokra hivatkozva, elvileg lenne valami megszólva, hanem mondjuk az illető által produkált valamit, tényszerű "jó" megoldással, nevezzük afféle bizonylatnak. Talán így hitelesebb lenne egy hozzászólás. Erre jó példának tartom Karesz50 fórumtársam fejhallgató erősítő topicban közölt, talán páratlan részletességgel feltárt, így jól követhető ténykedését. Lehet, hogy van eltérő véleményünk, de le a kalappal a munkájáért. És ilyenkor rögtön kiderül egy hozzáállás, egy szakmai tudás, no meg az is, hogy egy ilyen nagy tudásraktárból, hányan siettek a segítségére jobbítási szándékkal, mindannyiunk javára.
(#) TAttila77 hozzászólása Jún 20, 2019
Jóreggelt.
Hát nem tudom, hogy kinek nem csípte a tegnapi egyik hozzászólásom a szemét, hogy minden különösebb ok nélkűl törölték innen. ( De a Karcsiét is) Én semmi féle sértő dolgot nem írtam és roppant kíváncsi volnék hogy mi a fene lehetett az. Valaki valamit nagyon de nagyon félreértett!!!!
De ha már a pöttynél és a kis matricánál tartottunk akkor felteszem egy érdekes kérdést. (Remélem újfent nem sértődik meg senki tőle) de érdekel hogy ti mit mondanátok akkor ha a kis matricát vagy a kék pöttyet felhelyezzük egy adott hangsugárzó bizonyos pontjára de aki hallgatja rosszúl látó, látássérűlt és így kénytelen hallgatni azt amit. Ekkor mi van?? Őrá nem lesz hatással a kis folt, vagy az a bizonyos felírat.
Újfent leírom mégegyszer, nem szkeptikus vagyok, de ez momentán érdekel, hogy mit írtok mielőtt törlik.
(#) ronin75 válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 20, 2019
Lehet, hogy félreértek valamit, de ezek a dolgok, a látásomon keresztül hatnak rám? Tehát szükséges látnom? Ha mondjuk becsukott szemmel hallgatom a zenét, akkor ràm sem hat? Én azt hittem, hogy ezek "másként" hatnak a hangzásra, úgy mint a csészék, olajos gömbüveg, stb.
(#) Kovidivi válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ha elmondod a hallgatónak, akkor onnantól hat a matrica. Ha nem veszi észre, akkor az nincs ott! Ugyanez érvényes a színvakokra, látássérültekre is!
(#) Karesz 50 válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 20, 2019
Nálam a hangszóróselyem eltakarja, nem lehet látni hogy ott van. A másik az előerősítő trafóján van, az sem látszik. Nem vizuálisan javítja a hangképet, hanem csak úgy... a jelenlétével.
(#) Alkotó válasza mateatek hozzászólására (») Jún 20, 2019
Hogy fogod fel a tárcsát ha ott van a bűvös jelet ábrázoló papírdarab?
(#) Bartos77 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 20, 2019
Én az alkatrészekkel kísérleteztem sokat. Ott pl teljesen mindegy, hogy látod-e/nem, hogy tudsz e róla, vagy nem. Másokat is bevontam, hall e különbséget A vagy B között...

Ez alapján azt tudom mondani, hogy az alkatrészek által okozott hallható változások okát nem kell látni és nem is kell tudni róla. Nem pszichoakkusztika, objektív módon hat. De megmagyarázhatatlan módon... (még jelenleg megmagyarázhatatlan módon)

Ha a címkés/pöttyös dolgokat is belevesszük, akkor itt mintha "renderelésben" lenne a különbség.
A címke információtartalma hat valami olyan információ feldolgozó rendszerre, ami tudja értelmezni azt az információt, amit hordoz. Itt csak az egyik lehetőség a te agyad...

(Hasonló címkés kísérlet történet volt a vízkristályokkal. A víz fagyása közben állítólag hat rá a ráragasztott felirat jelentéstartalma, hogyan kristályosodik, stb. Elég felkapott téma/ szenzáció volt pár éve a dolog. Mindenhol lehetett hallani róla.)
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2019
(#) Bartos77 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ezt megfelelő kísérletek nélkül nem lehet kijelenteni! Amit leírtál, csak feltételezés csupán és nem tény!

Át kell hívni a szomszédból Mari nénit, meg kell hallgattatni vele a rendszert, majd észrevétlenül feldobni a címkét és megkérdezni hall e valami változást? Ha hall és nagyon hasonló jellegű változást hall, akkor nem kell tudni a címkéről/nem kell látni. Ha nem hall semmi változást, akkor csak pszichológiai a hatás csupán.

A gond ott van, hogy ezt a kísérletet pl Karesz50 is elvégezte a valami barátján az unikumos üvegekkel. Az alapján ez több, mint az egyszerű "tudunk róla és csak azért hat pszichológiailag" magyarázat...
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2019
(#) highand hozzászólása Jún 20, 2019
Ha kérhetem, maradjunk az alkatrészeknél és a kábeleknél. A topic célja ez volt. Amennyiben mégsem lehet kibírni az audiophile feng-shui nélkül, annak nyissatok új topicot. Kérem.
(#) Kovidivi válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ahogy fogy az unikumos üvegből a tartalma, úgy befolyásolja (jó irányba) a hangzást. Értem már!
(#) Bartos77 válasza highand hozzászólására (») Jún 20, 2019
Miért? Lehet, hogy az unikumos üveg, meg a címke is alkatrésze lesz valamilyen módon a rendszernek...csak még nem tudunk róla...nem értjük, hogyan...
(#) Bartos77 válasza highand hozzászólására (») Jún 20, 2019
A kábelek meg a drótok hatása is pont olyan misztikum, mint a címke meg az unikumos üveg.

Csak itt még a látszat táplálja bennünk azt az illúziót, hogy itt villamos úton van valamilyen hatás.
A probléma az, hogy nem tudunk kimutatni semmilyen ilyen hatást. Megmagyarázni sem tudjuk elektronikai ismeretekkel ezeket a jelenségeket. Vannak erőltetett próbálkozások, de ha belegondolunk ezek mind bukásra vannak ítélve. Mekkora hatás lép fel az összekötő kábelnél hangfrekvencián? Milyen reflexiót okozhat? Mekkora hatása lehet a kábel hullámimpedanciájának, vagy a szigetelés dielektromos állandójának a nemliearitása miatt mekkora torzítás léphet fel? Vagy a különböző időállandójú dielektromos polarizációk mekkora hatást fejthetnek ki egy fél méteres összekötő kábelben, amit nekünk meg kéne hallanunk? Akármit is nézünk, bizony az jön ki, hogy ezek a hatások erőteljesen a 0-hoz konvergálnak. Nem szabadna hallanunk semmilyen eltérést...

Akkor jön a pszichoakkusztikai magyarázat. Ez meg azért bukik, mert a kísérletbe bevon 70 éves, félsüket Mari néni és Józsi bácsi is gond nélkül hallja, úgy, hogy azt se tudja mi történt, milyen drót lett hogyan összehókuszpókoskodva. Sőt a szkeptikus Matyika sírva röhögve kezdi el hallgatni a jelenséget, de 1 perc után szinte hordágyon kell elvinni, mert sokkot kap attól, amit hall.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2019
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 20, 2019
http://hangzasvilag.hu/elhunyt-peter-w-belt/

Még egyszer leírom: nem kell látszaniuk a címkéknek.
Még egyszer leírom: ki kell próbálni.
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ne nekem mondjad, én ugyanezt mondom...

Pár éve, amikor egy másik fórumon privátban beszélgettünk és elkezdtem neked az alkatrészek, stb hangra gyakorolt hatásáról beszélni, azt mondtad, ne írjak neked ilyen ostobaságokat...

Azért jó látni, hogy már változott ezen a téren a hozzáállásod...


Majd kipróbálom, csak szereznem kell nyomtatható címkét...
(#) marone hozzászólása Jún 20, 2019
Olvasva a hozzászólásokat, nekem a kétrés-kísérlet ugrott be. Érdemes utánaolvasni. Lehet a zenehallgatás is kvantumfizika ?
Egy pár perces videó a lényegéről:
https://www.youtube.com/watch?v=C-TA8aUr7KQ
(#) Karesz 50 válasza marone hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ez tényleg nagyon érdekes volt. Köszönjük!

@KD: Nem neked akartam írni, csak véletlen kattantam a nevedre
(#) haragati válasza mateatek hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ez egy ujfajta CD?
Be kell tenni a CD játszóba?
Bocsi, még új vagyok itt!
(#) Bartos77 válasza marone hozzászólására (») Jún 20, 2019
Vannak már a kétréses kísérletnél még durvább kísérletek. Olyan eredményekkel, hogy kb az ember kiveszi tőle az agyát és kidobja az ablakon... (Késleltetett quantum radír kísérelet).

Én is úgy vagyok vele, valami ilyen jellegű jelenségek lehetnek a háttérben a hifiben is.

Azért linkeltem ezeket a videókat. A klasszikus régi fajta szemléletmód alapján (amik beleégtek a tudatalattinkba és görcsösen ragaszkodunk hozzájuk) azok alapján szemlélve ezek parajelenségek.

De egy kicsit tágabb nézőpontból, egy nagyobb perspektívából már kezd némileg közelebb kerülni, elfogadhatóbbnak tűnni. Ilyen nagyobb kép van most kialakulóban a fizikában. Először azt hittük, hogy a föld lapos, aztán gömb alakú, aztán meg heliocentrikus világkép, galaxis, univerzum, multiverzum, stb. Most megint jön a következő paradigmaváltás.

Az ember ösztönösen hajlamos arra, hogy mindenáron mindent az addig megszerzett éppen aktuális szegényes ismereteiből akar megmagyarázni. Aki csak a kalapácsot ismeri, mindent azzal akar megjavítani...

Az ilyen paradigmaváltások után mindig az történik, hogy egy csomó megmagyarázhatatlan jelenség hirtelen logikus/racionális/megmagyarázható lesz így érthetővé válik.


https://youtu.be/pznWo8f020I
https://youtu.be/w0ztlIAYTCU
https://youtu.be/nQKMNI5X148”;
(#) Bartos77 hozzászólása Jún 20, 2019
Ez meg kimaradt. A kísérlet: https://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2019
(#) mek-elek hozzászólása Jún 20, 2019
Érdekes ez a kvantum elmélet.
Megmutattátok, hogy Ti kvantumszinten is bunkók vagytok ebben a témában.
(#) mateatek válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 20, 2019
Ez attól függ, hogy Te a mérés része vagy-e?
Következő: »»   71 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem