Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem, problémám amivel még nem találkoztam. Adott egy Candy CTI 910-es felültöltős mosógép. Mindent hibátlanul csinál a gép, program szépen lefut, minden patika. Kezelőgombok és programkapcsoló működik, viszont van rajta egy szép nagy digi kijelző ami egyik pillanatról a másikra tönkrement. Ügyfél szerint mosás közben, volt egy kis vibrálás, villogás a kijelzőn de még a mosás végéig működött. Következő indításkor már nem mutatott semmit a kijelző, csak sötét, viszont a gép az mos ugyan úgy hibátlanul. Ahogy néztem lehet hozzá kapni külön kijelzőt, de elég barátságtalan árban van. Viszont kérdésem lenne, hogy biztosan a kijelző ment tönkre vagy esetleg ahová csatlakozik a fő panelre ott az a része ami vezérli a kijelzőt? Lehet ezzel kezdeni valamit vagy kuka, találkozott már valaki ilyen hibával. Előre is köszönök minden segítséget, hozzászólást.
Szia! köszönöm a tippet! ma este kiszereltem a vezérlőpanelt,és kiderült hogy a hűtőborda alatti egyik 24V-os relé lába a nyáklapon kifüstölt, lehet akkor ez lesz a hiba forrása? képet mellékelek ha megtennéd hogy ránézel? Szerinted, ha ez okozza a hibát, érdemes újra kicserélni,(gondolom ráforrasztani nincs értelme a régire)? /Esetleg ha tudsz ajánlani Budapesten boltot ahol érdemes ezt beszerezni?/
Előre is köszi!
Szia! A leírásod alapján szerintem valahol érintkezési hiba van!
Megoldódott ,új relét forrasztottam be a régi helyére, ez volt a hiba, azóta működik a gép . köszönöm az infókat!
Szia!
Ha a láb nincs elégve csak simán forraszd vissza és ok. Attól függetlenül a kondit szerintem cseréld ki.
Szia. Igen az volt a gond. Megoldódott. Ami összeköti szalagkábel a kijelzőt a panellel ott a csatikat mind két oldalon átforrasztottam és jó lett. Köszi.
Szervusztok
Electrolux EWT 1066 érintőkapcsolós mosógép programját nem lehet indítani az érintésre nem reagál. Centri fordulatot lehet változtatni az a felület aktív. Találkoztatok-e már ilyen hibával, van-e rá viszonylag olcsó megoldás ?
Üdv mesterek! Van egy csodálatos Gorenje wa 7439 típusú mosógépem.
A gép 5 éves és csak annyit csinál hogy össze vissza villog rajta minden, bárhová is tekerem a programozó gombját. Fizikai probléma nem látszik a panelon, kondikat cseréltem, motorvezérlő is jó. Sajnos nincs több ötletem mit kellene esetleg megnézni még rajta. Köszönöm a segítségeteket.
Nem villog vissza sárgán vagy pirosan?Lehet hogy van benne hiba ami miatt már indítani sem enged.
Gyerekzár nem aktív esetleg (ha van benne ilyen funkció)?!
Nem jelez vissza semmit. Csak villognak össze vissza a diódák meg a kijelző is.
Nem aktív. Csak össze vissza villog minden dióda.
Sziasztok,
Electrolux 10420w (0092_0008d) motorjában kicseréltem a tacho tekercset, összeraktam és bekapcsolásnál megint eldurrant a vezérlő panelen a tacho kör csatlakozó vezetés és azt követő ellenállás és 4 lábú alkatrész. Valószínűleg ugyanúgy nagy áramot kapott a tacho kör, mint szénkefecsere után, csak akkot a tacho tekercs adta meg magát, most meg a panelen a tachokör. A motor csatlakozó 7 pólusu, helyesen volt csatlakoztatva, ezt ellenőriztem. A motoron a 6-7 polus a tacho itt volt ellenállás Kb. 8ohm 15 helyett, 1-2/5 között is volt nagyságrendileg kb 2ohm a 3-4 között is kb.2-3ohm a tacho kör és a többi között szakadás van (nem érnek össze az egyes körök) ??? Kérdés, hogy mi okozhatja a problémát? Hogyan kerülhet a tacho körre nagyfeszültség és áram? Szénkefecsere után kell valamit szabályozni esetleg?
Sziasztok!
Adott egy 1980-as években gyártott mosógép fordulatszám-szabályozó panel. A motor egy 2 és 16 fázisú aszinkron motor,két 16 mF kondenzátorral. A mosási fordulat, az lassabb, amit az elektronika a frekvencia csökkentésével ér el, kb 25Hz ez morog az egész rendszer mosásnál. A centrifugánál pedig 2880 fordulatra gyorsítja fel a motort egy megadott jelleggörbe szerint. A panelen van egy toroid tekercs is. A panel a gyári minta alapján lett újratervezve és megépítve, viszont sajnos nem működik. Teljesen süket. Sajnos nem zárható ki, hogy amikor a szétszerelés történt, akkor egy alkatrész beforrasztási helye el lett írva, erre már nem emlékszem. A toroid tekercs miatt ki volt öntve az egész gyantával és egyesével kellett haladni előre, kikaparászni és kiforrasztani az alkatrészeket. A kiforrasztott alkatrészek mind megvannak, hozzá felírva, hogy honnan lett kiforrasztva. (itt fordulhatott elő esetleg egy felírási hiba) A kérdésem az lenne, hogy a nyák és a beforrasztott áramköri elemek és az IC ismeretében tud e valaki segíteni, megtalálni a hibát. Van e olyan program amiben megrajzolva az áramköri elemek ismeretében leszimulálja és hibát ír. A motorvezérlő egy TDA 1085A
Ha visszarajzoltad a kapcsolást, és felteszed ide, akkor valószínűleg lesz aki észreveszi az esetleges hibát, és az új panel beüzemelésével kapcsolatban is kaphatsz ötleteket.
Szia!
Ez az IC univerzális motorokhoz vagy egyenirányítóval felszerelt DC motorokhoz való, nem indukciós motorokhoz. Indukciós (aszinkron) motorokhoz frekvenciaváltó kell, pláne egy ilyen hajtásnál.
A TDA... valószinűleg a fűtést szabályozza. A motor fordulatszámát csak a tekercsváltás. Nincs ott semmilyen 25 Hz.
Helló! fényképezd le, ez az ic egy fázishasításos motorvezérlő.
adatlap Az adatlap alapján meg lehet mérni, hogy az ic jól működik e.
Egy régi verzióban energomat motornál van egy 6 pólusú csatlakozó, kivezetve rajta a két tekercsrendszer - mosó üzem jobbra- balra+16 µF ( lassú ) és a centrifuga tekercsek +16 µF ( gyors ).
Heló,nincs azon a gépen semmilyen frekiváltó,egy Dahlander motor(2 tekercs,egy 6 pólusú,és egy 2 pólusú a centrinek)!
Idézet: „A motor egy 2 és 16 fázisú aszinkron motor,két 16 mF kondenzátorral.” Aki mosógép szereléssel foglalkozik ( lásd az adatlapod, ahol ezt adtad meg ) fogalmazzon pontosan! Nem "fázisú" hanem pólusú! Arról nem beszélve, hogy nincs fordulatszám szabályozás, csak a 2 és 16 púlusú tekercslés közötti váltás! A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
Egyébként 16 mikrós kondi is csak 1 db van az Energomatokban!
Mondtam és olyat hogy kettő van? Én csak idéztem egy hozzászólásból!
Nem neked szántam a megállapítást,csak jeleztem,hogy kondit is kettőt írt!
Igen, elnézést, elírtam.
Ez nem hagyományos Energomat. 800 fordulaton centrifugál és a hagyományos 2 tekercses IMI motoron van egy tachogenerátor. Hamarosan töltök fel képeket. A sima enegromatnál kisebb a nagy ékszíjtárcsa és a motoron lévő nagyobb,igy a centrifuga fordulaton a dob fordulatszáma nem 560,hanem 800. Viszont a 16 pólusú mosó tekercsnél is gyorsabban forog a dob, ezt lassították le. Az elektronika mind a mosó mind a centrifuga részbe is beleszól. Az egész gép elvi kapcsolási rajza itt van.
Szia.
Igen, ez az amit linkeltél.
És a feltöltött rajz alapján kettő is van! Igaz, ezzel a rajzzal kellett volna kezdeni. Már csak egy jó minőségű fénykép hiányzik az elektronika mindkét oldaláról. Az már csak elírás, hogy a kondenzátor nem "mF" hanem "µF".
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
Már a70' évektől javítok m.gépeket,de szégyen ide-szégyen oda,ezzel a típussal még nem találkoztam!
Azért mert ezt az AEG-nek gyártották és szinte az összes exportra ment. Mint ahogy a rajzon is látod Quelle-Zink a neve. Egyedül a Práter utcai boltban meg Tégláson lehetett kapni. Egy sima Energomat használati útmutató volt hozzá egy irogeppel készített kiegészítő lappal, mert 3 gombja van, a 3.a hőfokszabályozó. Az alapgép AEG Lavamat 864,a miénk pedig Energomat 864. Később gépről töltök fel panel rajzot is.
Még csak prospektust sem láttam róla!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |