Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Alakulgat a panel.
Ha R1 (12K) csak negyed Wattos az probléma?
Szia pofás a panel,emlékeimben nálam is csak 0.25w az ellenállás,4 éve müködik.
Szia! Az átkötéseket ne felejtsd el beültetni! Azért szólok, mert praktikusan az lett volna az első.
Akkor viszem hozzád összekaszabolni a bordáimat
Gyere. Ha a tárcsa átéri, akkor nem lesz vele gond.
Lassan körvonalazódik az elrendezés is.
Szép lesz! Ha a lefelé fordított bordánál is mozogna a levegő, a hűtésed hatékonysága duplája lenne. Jelenleg kb. mint hőtároló tömeg funkcionál. Tetszik a felépítés egyébként. Lehet elég lenne a két ventit átrakni valahova, ami a dobozból szívja ki a meleg levegőt, az alsó bordán biztosan keresztül jutna a hideg levegő, a felsőnél meg lenne elég légmozgás.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2019
A bordák között elhelyezett néhány furat (bordatáv méretű) megoldaná a kérdést...
Igényes munka.
Köszönöm a tanácsot. Rengeteg hely van a dobozban, így majd kísérletezek a ventilátorokkal.
Sziasztok !
Nincs véletlenül valakinek egy ilyen st151 kósza panelje készen? Csak 1 db kellene ha lehet az eredetiből nem az Alkotós féléből bár az se rossz.
Sziasztok!
Építettem egy ilyen erősítőt. +-50V-ról hajtom, 2 pár 2sc5200 végtranzisztor van benne 2n5551-es tranzisztorokkal. Nyugalmi áramot beállítottam 200mA-a (tápból felvett), de mélynél valamiért betorzít. Mindegy milyen hangerőn hallgatom, nagyobb basszusnál koppanó hangot ad ki. Több hangszóróval is kipróbáltam, de mindegyiknél ugyanez. Másnál is fordult elő már ilyen?
Szia! Iktasd ki az áramkorlátot, ez a D8, D10 diódák legalább egyik lábának kiemeléséből áll. Mit tapasztalsz utána?
Arra gondoltam. Ezért kivettem mindent ami az áramkorláthoz tartozik. De semmi.
Milyen értékű az R13 ellenállás és mekkora feszültség esik rajta? Ha itt kevés az áram, akkor megtorpan a kivezérlés.
A tápfeszültséget is vizsgáld terhelés alatt! Lehetőleg a végtranzisztor kollektorokon, de óvatosan, nehogy összezárd a szomszédos lábbal.
Az R13-on 0,692V esik.
Egyedül az R6 értékét változtattam meg 15K-ról 27K-ra. Mert kevésnek éreztem az erősítését az első verziónak. De gondolom ez csak az alapzajt növelné meg, ami egyébként nincs neki. Feszültségesés alig van 2-300mV. Ilyenkor van 15 Vrms a kimeneten. Többet nem bírnak a hangszórók, amik vannak. Forrasztás nem a legszebb a sok gyanta miatt, de azzal megint nincs probléma. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2019
A jelforrás torzítása kizárható?
A R13 érték és feszültségesés kéne a továbblépéshez.
Előtte egy szub szűrő van, amit másik erősítőre rákötve nincs semmilyen kopogó hangja.
R13 érték 100 ohm. Feszültségesés nincs annyi, hogy egészen kis hangerőn is hallani lehessen a koppanást.
Nem látom a BC tranyót beültetve és a hozzá tartozó kondit.Most nem tudom a poziciószámot fejből.
De ha jól látom T10-T14 C11-12 A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2019
Nincs is benne. Az az áramvédelem. Ha benne van, akkor nagyobb hangerőn még jobban pattog.
4-8ohmon próbálod? 4ohmon ezt csinálta nekem is 6ohmon már nem.
Először 4 ohmon. Után tettem egy nagyobb és érzékenyebb 8 ohmos hangszórót, de azzal még jobban lehetett hallani.
Pontosítom akkor a kérdést, mekkora feszültség esik az R13 ellenálláson?
Azt hol mérjem meg? Amit írtam 0,692v az a két lába közt mért feszültség volt.
Az érték rendben van, az eredmény elkerülte a figyelmemet.
A végerősítőn kívül keresném a hibát. Ki és bemenő kábelek, csatlakozók, hangerőpoti.
Az a jobb eset még,én már vagy 10 párat csináltam meg már mind ment,és megy is hiba nélkül,az erősítést szoktam csak cserélni 820r helyett 330r teszek be és igy tökéletes nekem.A saját példányom már hosszú évek óta működik hiba nélkül.
Nálam is volt pattogás 4 Ohmon, csak nálam teljes kivezérléshez közel.
Szia!
Kérhetnék egy szivességet? Én is megszeretném ezt a végfokot építeni. Elkérhetném a layoutját és a beültetési rajzot? |
Bejelentkezés
Hirdetés |