Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 13, 2006
Témakörök:
Kattincs az apc.jpg felíratra, nekem bejön új ablakban, nagyban.
Szia, Szerintem máshol kell keresned bele. Általában nem jellemző a tervezőkre, hogy valamit túlméretezzenek. a 255, 2-3 x nagyobb teljesítményű, mint a 253, a többi pedig másik family, más lábkiosztással. Ha lehet én mindig inkább kicsit erősebbet rakok be, s így is volt, hogy 2 hónap után egy hasonló mosógépp tápban megint elszállt a az erősebbik TNY. Persze lehet, hogy az már csak az okozat volt, s valaminek megváltozott a paramétere, s nagyobb áramot vett fel, mint kellett volna.
Üdv!
Mielőtt bármi baj történne, megkérdezem a tanult kollégáktól, hogy az APC inverteremet táplálhatom-e aggregátorról? Köszi.
Inverter vagy szünetmentes?
Szünetmentest csak akkor, ha megfelelő képességű jó akku is van a körben. Inverternél elő a használati útmutatót! A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2019
Sziasztok!
APC Smart-UPS700 kb. másfél évente megeszik egy akkupakkot. Nagyon ritkán van áramszünet, az is inkább pár 10 másodperces. Egy asztali számítógépet működtet, amiben 420W-os táp van. Kérdezném, hogy ez normális jelenség vagy hibára utal?
Hali!
Lehet hogy túltölt. Ha púpos az akksi háza akkor szinte biztos... Az is lehet hogy akkucsere után kalibrálni kellene, hogy "észrevegye" az akksicserét, ez az APC-kre jellemző(soros/usb kábelen spéci szoftverrel). Az akksigyártók 2-5 évet mondanak a zselés akksikra, akkor is ha 1 percet sem voltak merítve, csak készenlétben...
Nem normális, ahogy "pipi" is írta. 5 évet simán ki kell neki bírnia benne. Én is a töltő-körre gyanakszok, azt kellene körbe mérni.
Éveken át riasztó akkukat kapott, de 2017-ben egy XIII. kerületi szünetmentesekkel foglalkozó cégnél kapott elektronikai felújítást (papíron biztosan) és új UPS-be való akkukat. Sajnos az akkufogyasztás nem változott annak ellenére sem, hogy 28,0V-ot mérek a soros akkupakk kapcsain.
Merre kellene elindulni?
Milyen gyártmányú, típusú akkuk voltak benne?
Amúgy sok a 28 V.. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2019
Évekig Ultracell 12V7Ah, amit javítás után kapott az Vision HPS12-28W.
Na ja a Vision az már odavaló, ezt az Ultracellt nemismerem, kb olyan lehet mint a Reddot meg hasonlók.
A feszt lejjebb kellene tekerni kb 27V-ra. Ezt meg lehet tenni soros port szervízmenüből (szervíznek elvileg meg kellene tudnia csinálni). Vagy a panelon is megbuherálható lehet. Eletleg betehetsz egy antiparlell kapcsolt diódapárt az akkuval sorba (20A-est minimum a kisütő áram irányába (hűteni is kell), töltő irányba elég 5A-es-is) amíg meg nem oldódik a dolog.
Az lehet, hogy elpárologtatja a vizet. Műanyagtető, gumisapkák le, fecskendővel deszt víz bele, s mehet a regenerálás.
Sziasztok!
Az lenne a lerdesem, hogy ezt az akksit fektetve lehet hasznalni? http://www.mercateo.hu/p/4889-22484/Hawker_Genesis_NP18_12R_olomakk...r.html
Szia, Igen, sok gépben gyárilag is úgy van.
Sziasztok
Szeretném megkérdezni van-e itt olyan ember aki egy EFFEKTA ME 1500 -as szünetmentes tápegység javításában tudna segíteni
Biztosan, de megjavítani neked kell, hacsak nem postázod.
Úgy gondoltam én is , hogy a javítás az az én dolgom csak a hibajelenséget írnám le meg a típust és arra kérnék csak tanácsot hogy hol keressem a hibát
Hát akkor írd le, csatolj képeket a belsejéről.
Aztán talán lesz néhány tanács a javításhoz.
Üdv mindenkinek !
Ismeri valaki a LUS-500 -as szünetmentes tápot ?
Úgy tűnik rosszul tettem fel a kérdést vagy rossz kérdést tettem fel.
Kaptam egy fent említett szünetmentes tápot - leselejtezték egy cégnél. Akkumulátor nincs benne. Kérdésem: 1. Ki lehet - érdemben - próbálni aksi nélkül. Mérni lehet így valamit rajta ? 2. Lehet valamivel helyettesíteni - a próba idejére - az aksikat ? 2 belevaló zselés aksi 10 guriga körül van. Ha az elektronikája jó, ennyit rászánok. Viszont, ha rossz mihez kezdjek a 2 új aksival ...
Kössél rá 2 autó akksit próbára. Valakinek csak lesz a környéken. Egy 1000W ost én is azokról használok, elmegy egy nappalt, ha nincs áram. Persze nem a hegesztő, hanem 2 szgép router, tv, ledes lámpák, etc.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
Hmmm ... 2 autó akksi az még többe kerül.
De sebaj, parkol a ház előtt az utcában jó pár, néhányat megbontok az este folyamán, csak lesz 2 egyforma. Csak ne legyen bennük riasztó. Mit mondok az asszonynak, ha felébred, hol voltam ??? A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
Gondoltam van egy autószerelő ismerősöd, hol hegyekben áll. Ha átugrasz ingyen kipróbálom neked.
Nem azt mondtam vegyél, hanem kérjél....De ha van egy 24V -os izmos tápod, az is megteszi.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2019
Háááát … Írországba átugrani, az most nem fér bele a költségvetésembe. Azért kösz a segítséget. Valahogy megoldom.
Az idő téged igazolt.
Adott egy FSP EP850 -es szünetmentes táp ami sercegű hangot adott meg nagyon melegedett. Nos a trafó forrósodik benne nagyon illetve az is adta a sercegő hangot. Gondoltam biztos az a rossz. Vateráról beszereztem egy másik ugyanolyat aminek annyi a hibája hogy túltölti és kiszárítja az akkut. Illetve abba a hálózatról leválasztó relé is kontaktos mert mikor bedugom és bekapcsol akkor kattanáskor látszik hogy szikrant is belül a relé. Na mindegy, a trafó elvileg jó benne. Átszereltem az enyémbe csak a trafót és ugyanúgy serceg és melegszik. Vagyis az én elektronikámban halt meg valami és melegíti a trafókat. Működik tökéletesen, azonkívül hogy a saját gombjával kikapcsolva ( aljzatairól leveszi a feszt de tölti az akkut) még jobban melegszik meg serceg. Mutatom a képet, mit ellenőriznétek le rajta?
Hello
Én először tutira kizárnám a trafót úgy hogy kösd a hálózatra direktbe mivel ez egy 230/12 v -os trafó ami fordítva van bekötve , ha úgy is melegszik akkor a trafó menetzárlatos ha nem és rendesen kiadja a feszültséget akkor az elektronikába kell a teljesítmény tranyokat vagy amivel működik nincs-e zárlat !
Trafót kicseréltem egy másikra, a másik trafó a másik elektronikával nem sercegett...
Amúgy túlfeszt kaphatott mert a varisztor a frissen vásárolt donorban bennevan, ebben meg nincs is varisztor a betápon aztán ugyanazon típus mindkettő. Gondolom eldurrant a varisztor meg vele együtt az elektronika is sérült aztán a varisztort kidobták belőle és úgy került hozzám, csak én erről nem tudtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |