Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Itt valami egészen más oka lehetett a hibának.
A kétes eredetű félvezetők is "működnek", csak nem tudják a megadott határadatokat teljesíteni.
Igen valoszinü igazadvan most 2n3055 tel minden redben, de megprobálom ujbol visszarakom a tippeke mert szerintem is valamit én hibáztam.Az eredményröl majd beszámolok.
Bővebben: Link
Sziasztok! Ennek a labortápnak amit Alkotó és Proli Gábor készített, nincs fent véletlenül a kapcsolási rajza és NYÁKterve? Ha valaki találkozott vele, segítsen megtalálni. Köszi. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019
A fotó alapján van panelod, amihez komplett dokumentációt is küldök.
Ha nincs panelod, akkor elvileg van még néhány darab nálam.
Szia! Sosem volt ilyen panelem. Egy szimetrikus tápot szeretnék építeni. De köszönöm a segítséged. Privátban légyszives írj rám, hogy mi mennyi. Köszi. K.Gy
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
Sziasztok!
El kezdtem össze rakni LPSU3A50V tápot. Kérdésem hogy használhatom e nagyobb trafóval ami 2x22,5V 6 A. Mert ami most van az 2x13V 1A
Igen. Részben az is egy olyan áramkör, ami némi módosítás után "bármekkora" feszültségre megépíthető ésszerű keretek között. Most nincs előttem a rajz, de ha elhagyod a sallangokat, meg adsz külön tápot a referenciának akkor abból is lehet akár 400V-os labortáp is, ha éppen csövekkel is foglalkozol.
Alaphelyzetben 2*~24V -ra lett tervezve. Ettől kicsivel eltérhetsz még felfelé is, de a Graetz utáni elkó feszültségét ne lépd túl semmi esetre.
Ha átalakítod, akkor ahogy Ge Lee írta, bármekkora feszültségre jó lesz csak az akkor már nem az LPSU3A50V lesz ... 2*~22.5V -al simán menni fog.
Sziasztok!
Így álok jelenleg táp egységemmel Fet re kellene valami borda. Kimeneti csatlakozó meg az apróságok. Fetre mekkora bordát ajánlotok? A dióda híd még csak próba idejére lett be téve közelebb lesz hozva a panelhoz.
A legnagyobb bordát tedd, ami belefér a dobozba !
Tudnám ajánlani egy rézmagos processzorhűtőt, ventilátorral együtt. Alacsonyabb feszültségen ( 5 - 12V, nagyobb áram mellett 2A felett ) rendesen fog "izzadni".
Dobozon kívüli lesz aktív hűtéssel.
Az jó csak sok helyet foglal ...
Ekkora bordával 100W-ot lehet elfűteni, de a félvezető fém füle ilyenkor 80-90fokC körüli: Bővebben: Link
Ha sűrűbbek a lamellák, és a venti sok levegőt tud szállítani, akkor több hőt is le tud adni a borda a környezetének.
Sziasztok!
Van ez a tápegység modul. Leírás szerint a kimeneti feszültség hullámzása (ripple) 100 mVpp. Ez akkor is ennyi lenne ha nem kapcsolóüzemű tápot használnék hozzá?
Mivel az önmaga is egy kapcsolóüzemű táp, lényegében teljesen mindegy hogy mit teszel elé, hiszen a saját működésén, a kimenet hullámosságán az nem fog javítani, mivel az a működési elvéből fakad. De azoknál a tápoknál a riplle a legkisebb probléma, általában nagyobb gondot szokott okozni a kimenetén lévő harmonikus zavar, némelyik mikrovezérlős dolog simán megbolondul tőle.
Kár, mert jól néz ki.
Szimmetrikusba egyébként nem tudtok ajánlani valami hasonló programozhatót ami még megfizethető? Esetleg építés is szóba jöhet.
Sziasztok!
Rendeltem a tápomhoz a linken látható kijelzőt Bővebben: Link Ezt hogyan kell bekötni hozzá.
Szia, a harmadik képet láttad?
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Igen de úgy azt méri az amper mérő amit rá kötök eszköz áram felvételét.
Hm. Minek az áramfelvételét szeretnéd mérni?
Úgy szeretném megoldani mint a feszültség mérőét ahány ampert be állítok a potin annyit mutasson a műszer. Hogy ne vaktában tekergessem a potit
Úgy nem jó, hogy rövidre zárod a kimenetet és akkor állítod be az áramot?
Ezt a műszert csak így alkalmazhatod! A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Az megvan hogy az egy műszer? Áramot mér. Ha nem folyik áram, mit mérjen?
Ohm törvényét ismered ? Ha igen, akkor nem értem a kérdést ...
A beállított áramhatárt úgy tudnád kijelezni, hogy az áramszabályzás alapjelét méred, például az áramállító poti középső kivezetésén. Az ott lévő feszültség arányos az áramkorláttal.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
Sziasztok!
A műszert be kötöm ahogy a gyári ajánlásba van. A diódával vagyok bajba 6A a trafóm a dióda meg 3A van kapcsoló üzemű tápból diódám ami 20A arra ki cserélhetem?
Amennyiben fizikailag od fér akkor minden további nélkül cserélheted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |