Fórum témák
» Több friss téma |
Nem csak hogy kellemesebb a hangja, hanem ha megtanulod olyan, mintha egy új világ nyílna meg előtted. Megvan a maga varázsa. Szerintem...
https://www.youtube.com/watch?v=0EBTn_3DBYo
Nem rossz az FT8, de képzeld el ezt a zenét FT8 -al 1:21 után amikor a nyomasztó beszédszintetizátor szerűvé torzított beszéd aztán megszólal, a kicsit túlvezérelt morze sípolás az ember szinte megkönnyebbül. Amúgy jó az ft8, eleve gép kezeli, tévedések az ellenőző összeg miatt kizárt, ellentétben a cwskimmer morze-jével, ami néha nagyon kreatív, olyat is kiír amit a random dob. Az ft8-at nehéz kissé fognom, mert instabil az oszcillátorom, legalábbis az ft8 igényeihez képest.
Ja most látom, hogy neked is morze tetszik jobban!
Megtanulni sajnos nem tudom, de értékelem! Idézet: „Megtanulni sajnos nem tudom...” Mi akadályoz meg benne? Napi 15 perc gyakorlással néhány hónap alatt megtanulható bárki számára. Egy kis agytornának is kiváló.
Elég rossz a ritmusérzékem, ezért már a rövid nbr beacon jelek felidézése is gondot jelentett
ez bátortalanít el.
Nem a rádió építés volt az eredeti célom de ki hitte volna, hogy a hangfrekvenciás torzítóból ezt is lehet építeni.
Végül is bárki adhatta, nincs is jelentősége.
De mégis érdekel, hogy valaki trollkodott, vagy egy amatőrt felbosszantott egy másik stb?
Hajdú Bihar megye. Zsáka. Szóval elég messze.
Ha egy hosszú drótból kiszűröd a 50 hz-t, akkor a Kossuth rádió
fog benne szólni a legtöbb helyen. Debrecenben is így van. Mi az a kerek dolog a képen?
K1RM több mint 7000 km, lehetséges lenne?
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2019
Nem, a kormánykerékre emlékeztető valamire,
ami szerintem egy forgókondenzátor "tekerője".
A forgó kondit még Kálmánéktól kaptam anno valami rádiós bontásból.
Én 100 km re vagyok Solttól és ha nincs hullámcsapda végig Pest szól, kivéve a keretantennást, annak jó a szelektivitása. Sőt 10 m huzal és vízcsap és máris szól a Kossuth rádió.
Itt csak egy rövid drót volt bekötve aminek fogtam a végét.
Azért 2 MW az nem kevés. Ez alapján Belgrádtól jóval délebre lévő Kragujevácon is fogható most nappal is Pest. Bővebben: Link
Hangfrekvenciás torzítóról írtál, abban is benne volt a forgókondenzátor?
Vagy csak van akkora erősítése, hogy a rádió frekiket is elviszi. Fogtam vele román rádiót is.
Az erősítők torzítás révén demodulálják az AM jelet. Tehát, ha van antenna, valamilyen
szűrés, a a rádiós frekvenciáknak kedvez, és egy átlagos erősítő, akkor az működhet rádióként. Én egy lm386 is-s áramkörrel tudtam venni FM rádiót, mobilantenna, wifi zörejeit.
Szerintetek írjam e meg k1rm-nek hogy vettem az adását 7000 km-ről?
Régóta amatőr, sok nagy távolságú összeköttetést létesített nyilván, érdekes lehet e számára, hogy valaki egy elég egyszerű vevővel érzékelte? |
Bejelentkezés
Hirdetés |