Fórum témák
» Több friss téma |
Nem csak hogy kellemesebb a hangja, hanem ha megtanulod olyan, mintha egy új világ nyílna meg előtted. Megvan a maga varázsa. Szerintem...
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=0EBTn_3DBYo
Nem rossz az FT8, de képzeld el ezt a zenét FT8 -al ![]() 1:21 után amikor a nyomasztó beszédszintetizátor szerűvé torzított beszéd aztán megszólal, a kicsit túlvezérelt morze sípolás az ember szinte megkönnyebbül. Amúgy jó az ft8, eleve gép kezeli, tévedések az ellenőző összeg miatt kizárt, ellentétben a cwskimmer morze-jével, ami néha nagyon kreatív, olyat is kiír amit a random dob. Az ft8-at nehéz kissé fognom, mert instabil az oszcillátorom, legalábbis az ft8 igényeihez képest.
Ja most látom, hogy neked is morze tetszik jobban!
Megtanulni sajnos nem tudom, de értékelem! Idézet: „Megtanulni sajnos nem tudom...” Mi akadályoz meg benne? Napi 15 perc gyakorlással néhány hónap alatt megtanulható bárki számára. Egy kis agytornának is kiváló. ![]()
Elég rossz a ritmusérzékem, ezért már a rövid nbr beacon jelek felidézése is gondot jelentett
ez bátortalanít el.
Nem a rádió építés volt az eredeti célom de ki hitte volna, hogy a hangfrekvenciás torzítóból ezt is lehet építeni.
![]()
Végül is bárki adhatta, nincs is jelentősége.
De mégis érdekel, hogy valaki trollkodott, vagy egy amatőrt felbosszantott egy másik stb? ![]()
Hajdú Bihar megye. Zsáka. Szóval elég messze.
Ha egy hosszú drótból kiszűröd a 50 hz-t, akkor a Kossuth rádió
fog benne szólni a legtöbb helyen. Debrecenben is így van. Mi az a kerek dolog a képen?
K1RM több mint 7000 km, lehetséges lenne?
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2019
Nem, a kormánykerékre emlékeztető valamire,
ami szerintem egy forgókondenzátor "tekerője".
A forgó kondit még Kálmánéktól kaptam anno valami rádiós bontásból.
Én 100 km re vagyok Solttól és ha nincs hullámcsapda végig Pest szól, kivéve a keretantennást, annak jó a szelektivitása. Sőt 10 m huzal és vízcsap és máris szól a Kossuth rádió.
Itt csak egy rövid drót volt bekötve aminek fogtam a végét.
Azért 2 MW az nem kevés. Ez alapján Belgrádtól jóval délebre lévő Kragujevácon is fogható most nappal is Pest. Bővebben: Link
Hangfrekvenciás torzítóról írtál, abban is benne volt a forgókondenzátor?
Vagy csak van akkora erősítése, hogy a rádió frekiket is elviszi. Fogtam vele román rádiót is.
Az erősítők torzítás révén demodulálják az AM jelet. Tehát, ha van antenna, valamilyen
szűrés, a a rádiós frekvenciáknak kedvez, és egy átlagos erősítő, akkor az működhet rádióként. Én egy lm386 is-s áramkörrel tudtam venni FM rádiót, mobilantenna, wifi zörejeit. ![]()
Szerintetek írjam e meg k1rm-nek hogy vettem az adását 7000 km-ről?
Régóta amatőr, sok nagy távolságú összeköttetést létesített nyilván, érdekes lehet e számára, hogy valaki egy elég egyszerű vevővel érzékelte? |
Bejelentkezés
Hirdetés |