Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   158 / 2208
(#) kocos hozzászólása Jún 3, 2008
Egyik táblázat 1,1 ..1,2 A/mm2 secunder áramsűrűséget ír egységesen 20-300 Wattig.
A grafikon meg azt mondja, hogy ekkora áramsűrűséghez 150 mA-re, 0,35-0,4 mm körüli derót kell
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Jún 3, 2008
Mennyi kellene? Egyébként elektromágnes tekercse de olyan szépen van rajta a huzal mintha boltban vennéd orsóval.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 3, 2008
Jól gondolom? vcs-nak beteszek egy 10K-s potit mert 10K olyan kicsi vcs ami szinte már nincs is és viszonylag finoman szabályozható és sorba kötök vele 100 ohm-ot (hol találtad meg az omega jelet a multkor?) mert a poti nullára tekerésénél az meg olyan nagy vcs aminél nagyobb már nem kellhet?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 3, 2008
Én benne vagyok kocos mennyi huzal kell?
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Jún 3, 2008
hát az abaj, hogy sok kellene ... KÉt SE kimenőhöz, El84 hez. 7cm2-es magokhoz kb 4000 menet trafónként.
Milyen elektromágnesé? hátha tudok szerezni? Múltkor én is szétkaptam egy IFA párhuzamkapcsolót, abban is votl elektormágnes 0,2.-es huzallal. Ha negyedelem a primert, akkor 8 darab ilyenből kijön
Ok, én is benne vagyok, de csak Postán keresztül tudjuk a tranzakciót lebonyolítani!
Köbzoli : Mennyi 0.35-ös kell? (nagy csévén van vagy 5-6 kiló )
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 3, 2008
Oké-oké, csak gondoltam ha a lehető legkissebb értékű potit használom finomabban tudok vele játszani (elfordulási szög / ellenállás érték).
Így ránézésre azt mondom 2 ilyenből kijön. Egyébként ilyet biztos nem tudsz szerezni. Vagy max 3-ból a két trafó.

huzal.jpg

Amúgy még mindig az a dillemmám, hogy 0.16-os drótból nem lenne-e jó a primer?Mert az lenne 2-3 trafóravaló is!! De táblázat valami 30 mA-t enged meg neki, itt meg folyna vagy majdnem 50... Azt se tudom milyen áramsűrűségre kell méretezni egy kimenőt ( ezt az áramsűrűség értéket még most sem értem mi szabja meg, illetve villamosságtanilag tudom, hogy a felületen "átfolyt" töltések száma, illetve az áram, de nem tudom gyakorlatban , hogy kell "felvenni" )
Aha, hát lehet kijön belőle, nem tudom.. Mennyi ilyeend van? Meg amúgy miben volt ez?
Én sokallom azt a 4000 menetet 7cm2-es vasra. Milyen alsó határfrekivel számoltál?
Nagy mágneskapcsoló, járműben volt. Keresek neked még kettőt emellé.
Ha OK a biznisz, akkor Add oda köbzolinak, és ő elküldi nekem, meg ígért amúgy is képkimenőket Én meg küldök neki 0.35-ös drótot, meg ígértem neki 3KP1-et, meg mondjad Neked mit küldjek, és azt is küldöm a Zoli csomagjában, és majd odaadja Neked
Még nem számoltam, csak egy régi rádiotechnikában 3500-4000 menetet ajánlanak, de majd kiszámolom pontosan. A 7cm2 az 30-40 Hz fa-hoz jó, ha 5,7 wattal számolom az EL84 teljesítményét
Most nem kell semmi. Írok ha megszereztem a két másik tekercset. A héten meglesz, aztán Zolival megbeszélünk egy találkát.
Milyen járműben? Hátha van felénk is olyan Egyébként nagyon szépen köszönöm!!!!!
OK! Köszi!
Egyébként az én el84 hiperszil 5cm2 kimenőim ilyenek: 2500 menet 0,18-as primer és 100menet 0,8-as szekunder. Nem melegszik az 50mA-től.
6P15P csövet ismeri valaki? Ez a 6P14P "feletti" cső (hogy találtam ki? ), elvileg EL84, lábkompatibilis is, csak a fékezőrács nincs összekötve a katóddal a burán belül, és állítólag "bikább", még az egy számmal kisebb testvérénél is, ami (állítólag) bikább, mint az EL84 Na ezt jól megfogalmaztam Szóval ismeri valaki? nekem van egy iylen csövem, de még sosem próbáltam ki ...
És ha mindez nem lenne elég, láttam már 6P16P-t is, arról hallott valaki?
Még egy dolog! Van nékem 6N6P kettőstriódám! ebből szertnék 1-2 wattos PP végfokot! Járható út? ( ha jól tudom 3 watt anóddisszipáció engedhető meg triódánként )
Aha! Háát, nem tudom ... azért nem merem kipróbálni a 0.16-ost.. MÉg ha lenen valami fasza motoros tekercselőm ( ami késik, nem múlik : egyszer építek egyet ), de így csak egy darab számlálós kurblival nem sok kedvem van trafókkal kísérletezni! ha egyet megtekerek, akkor az úgymarad
Azt nem írom mlyenben de ott olyan nincs tuti. Nem akarok lebukni.
Én egy maszek géppel tekertem de az is "lassú" volt 20menet/perc
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Jún 3, 2008
6N6P
Ez direkt teljesítménytrioda, ha jól olvasom az adatlapot. 4Watt anóddisszipáció PP A osztályban tudna 2-3 wattot???? +wattos RFT hansgzórót kellen hajtani vele "miniatúr" gyakorló gitárkombóban MIndenféleképpen PP-t akarok, 1-2 wattal. első PP-nek nem akarok 15-20 wattos dogot Meg kaptam két ilyen csöve
OK, megértem
Az enyém meg egy trafó kb egy nap, mert olyan 100 menetenként szünetet kell tartani, mert nehéz a hajtókar, és ránt Komolyan, egy trafó után úgy bedurran a bickóm, mintha gyúrtam, volna
Ja, és huzaltól, és hangulattól függően 100 menet, 15-30 perc
Ahoz jó lenne a Barna kis hiperszilje kimenőnek. úgyis oda akarja ajándékozni valakinek.
Van vagy 30-40 kiló EI50, EI59, és EI66 vasam vegyesen ( főleg az első kettő )
De ha Barna nagyon ajándékozós kedvében van, akkor elfogadom, bármire jó lehet (pl rackes gitárlőfoknak tápba, ha 44 mm-nél nem magasabb fektetve)
(#) szilva válasza djhans hozzászólására (») Jún 3, 2008
Valami "tudományos" módszert tudsz ilyen hiperszilek méretezésére?

Amik nekem vannak itthon 4-en, azok is olyan 5.2 négyzet cm keresztmetszetűek; ha jól azonosítottam be, SM65-ösök.

A légrést hogyan lehet megsaccolni, hogy mekkora kellene bele, illetve a gyakorlatban hogyan kell kivitelezni ezeknél a légréses szerelést? Érdemes csak a tekercs közepén találkozó feleknél betenni térköztartót, vagy a külső illeszkedéseknél is kell?
(#) djhans válasza szilva hozzászólására (») Jún 3, 2008
A lérést én úgy csinálom hogy papírt teszek közé kívül-belül. Olyan 0,1-0,2mm-est. Azt gyakorlatból tudom hogy egy 5 négyzetcentis hiperszil jó egy el84 se-hez. Primer menetszámra olyan 3000-ret mondok és az áttétel alapján a szekundert megkapod. A nálam okosabbak le tudják Neked vezetni. Kérdezd Őket: Köbzoli, Imi65, CHZ...
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Jún 3, 2008
Kocoskám, holnapra lemérem neked, de szerintem magasabb lesz. Ha már gitár..., a szomszédom gitáros (Supersonic, valami underground, még sosem hallottam) van egy VOX AC30-a, elég szép darab. Na mindegy, a lényeg hogy kaptam tőle kölcsön egy könyvet szerintem ha te gitározol helyettesítene egy nőt egy ideig ! Amelyik gitárerölködő kacsolás nincs benne az nem is létezik. Azért oda tudom adni a trafót a mérettől függetlenűl is.
Következő: »»   158 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem