Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Egyik táblázat 1,1 ..1,2 A/mm2 secunder áramsűrűséget ír egységesen 20-300 Wattig.
A grafikon meg azt mondja, hogy ekkora áramsűrűséghez 150 mA-re, 0,35-0,4 mm körüli derót kell
Mennyi kellene? Egyébként elektromágnes tekercse de olyan szépen van rajta a huzal mintha boltban vennéd orsóval.
Jól gondolom? vcs-nak beteszek egy 10K-s potit mert 10K olyan kicsi vcs ami szinte már nincs is és viszonylag finoman szabályozható és sorba kötök vele 100 ohm-ot (hol találtad meg az omega jelet a multkor?) mert a poti nullára tekerésénél az meg olyan nagy vcs aminél nagyobb már nem kellhet?
Én benne vagyok
![]()
hát az abaj, hogy sok kellene ... KÉt SE kimenőhöz, El84 hez. 7cm2-es magokhoz kb 4000 menet trafónként.
Milyen elektromágnesé? hátha tudok szerezni? Múltkor én is szétkaptam egy IFA párhuzamkapcsolót, abban is votl elektormágnes 0,2.-es huzallal. Ha negyedelem a primert, akkor 8 darab ilyenből kijön ![]()
Ok, én is benne vagyok, de csak Postán keresztül tudjuk a tranzakciót lebonyolítani!
Köbzoli : Mennyi 0.35-ös kell? (nagy csévén van vagy 5-6 kiló )
Oké-oké, csak gondoltam ha a lehető legkissebb értékű potit használom finomabban tudok vele játszani (elfordulási szög / ellenállás érték).
![]()
Így ránézésre azt mondom 2 ilyenből kijön. Egyébként ilyet biztos nem tudsz szerezni. Vagy max 3-ból a két trafó.
Amúgy még mindig az a dillemmám, hogy 0.16-os drótból nem lenne-e jó a primer?Mert az lenne 2-3 trafóravaló is!! De táblázat valami 30 mA-t enged meg neki, itt meg folyna vagy majdnem 50... Azt se tudom milyen áramsűrűségre kell méretezni egy kimenőt ( ezt az áramsűrűség értéket még most sem értem mi szabja meg, illetve villamosságtanilag tudom, hogy a felületen "átfolyt" töltések száma, illetve az áram, de nem tudom gyakorlatban , hogy kell "felvenni" )
Aha, hát lehet kijön belőle, nem tudom.. Mennyi ilyeend van?
![]()
Én sokallom azt a 4000 menetet 7cm2-es vasra. Milyen alsó határfrekivel számoltál?
Nagy mágneskapcsoló, járműben volt. Keresek neked még kettőt emellé.
Ha OK a biznisz, akkor Add oda köbzolinak, és ő elküldi nekem, meg ígért amúgy is képkimenőket
![]() ![]()
Még nem számoltam, csak egy régi rádiotechnikában 3500-4000 menetet ajánlanak, de majd kiszámolom pontosan. A 7cm2 az 30-40 Hz fa-hoz jó, ha 5,7 wattal számolom az EL84 teljesítményét
Most nem kell semmi. Írok ha megszereztem a két másik tekercset. A héten meglesz, aztán Zolival megbeszélünk egy találkát.
Milyen járműben? Hátha van felénk is olyan
![]()
Egyébként az én el84 hiperszil 5cm2 kimenőim ilyenek: 2500 menet 0,18-as primer és 100menet 0,8-as szekunder. Nem melegszik az 50mA-től.
6P15P csövet ismeri valaki? Ez a 6P14P "feletti" cső (hogy találtam ki?
![]() ![]() ![]() És ha mindez nem lenne elég, láttam már 6P16P-t is, arról hallott valaki? ![]() Még egy dolog! Van nékem 6N6P kettőstriódám! ebből szertnék 1-2 wattos PP végfokot! Járható út? ( ha jól tudom 3 watt anóddisszipáció engedhető meg triódánként )
Aha! Háát, nem tudom ... azért nem merem kipróbálni a 0.16-ost.. MÉg ha lenen valami fasza motoros tekercselőm ( ami késik, nem múlik : egyszer építek egyet
![]() ![]()
Azt nem írom mlyenben de ott olyan nincs tuti. Nem akarok lebukni.
![]()
Én egy maszek géppel tekertem de az is "lassú" volt 20menet/perc
![]()
6N6P
Ez direkt teljesítménytrioda, ha jól olvasom az adatlapot. 4Watt anóddisszipáció PP A osztályban tudna 2-3 wattot???? +wattos RFT hansgzórót kellen hajtani vele "miniatúr" gyakorló gitárkombóban ![]() ![]() ![]()
Az enyém meg egy trafó kb egy nap, mert olyan 100 menetenként szünetet kell tartani, mert nehéz a hajtókar, és ránt
![]() ![]() Ja, és huzaltól, és hangulattól függően 100 menet, 15-30 perc
Ahoz jó lenne a Barna kis hiperszilje kimenőnek. úgyis oda akarja ajándékozni valakinek.
Van vagy 30-40 kiló EI50, EI59, és EI66 vasam vegyesen ( főleg az első kettő )
![]() De ha Barna nagyon ajándékozós kedvében van, akkor elfogadom, bármire jó lehet ![]()
Valami "tudományos" módszert tudsz ilyen hiperszilek méretezésére?
Amik nekem vannak itthon 4-en, azok is olyan 5.2 négyzet cm keresztmetszetűek; ha jól azonosítottam be, SM65-ösök. A légrést hogyan lehet megsaccolni, hogy mekkora kellene bele, illetve a gyakorlatban hogyan kell kivitelezni ezeknél a légréses szerelést? Érdemes csak a tekercs közepén találkozó feleknél betenni térköztartót, vagy a külső illeszkedéseknél is kell?
A lérést én úgy csinálom hogy papírt teszek közé kívül-belül. Olyan 0,1-0,2mm-est. Azt gyakorlatból tudom hogy egy 5 négyzetcentis hiperszil jó egy el84 se-hez. Primer menetszámra olyan 3000-ret mondok és az áttétel alapján a szekundert megkapod. A nálam okosabbak le tudják Neked vezetni. Kérdezd Őket: Köbzoli, Imi65, CHZ...
Kocoskám, holnapra lemérem neked, de szerintem magasabb lesz. Ha már gitár..., a szomszédom gitáros (Supersonic, valami underground, még sosem hallottam) van egy VOX AC30-a, elég szép darab. Na mindegy, a lényeg hogy kaptam tőle kölcsön egy könyvet szerintem ha te gitározol helyettesítene egy nőt egy ideig
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |