Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3118 / 3614
(#) enree hozzászólása Márc 2, 2020 /

Sziasztok!
Kérlek segítsetek, van egy ilyen tekintélyes méretű Panasonic TX‑55FX633E TV-m, ami sajnos betört, még egy éves sincs, tökéletesen működik és a mai napig lehet kapni ezt a típust 200ezer körüli áron, mennyiért lehetne így eladni alkatrésznek, mi lenne a reális ára?
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
(#) Bakman válasza SzakiLaci hozzászólására (») Márc 2, 2020 / 1

Több rétege van a dolognak. Látatlanban, telefonon nagyon nehéz jó tanácsot adni. Ha a tanácsot kérő sem tudja pontosan, mi a dörgés, akkor pedig szinte lehetetlen. Ha félretájékoztat a szaki (akár önhibáján kívül is), kinek a felelőssége? Ha egy hónap után romilk el a szerkezet, akkor ismét egy telefon pl. 14:00-kor, de a segítő akkor éppen nem ér rá, te pedig később nem tudsz visszamenni...
(#) Pumuckli válasza enree hozzászólására (») Márc 2, 2020 /

1.
Idézet:
„sajnos betört”

2.
Idézet:
„tökéletesen működik”

3.
Idézet:
„mennyiért lehetne így eladni alkatrésznek”

Csak én érzek egy kis ellentmondást?
Szerintem amennyiért megveszik... hívj fel egy szervizt, hogy mennyiért cserélik a kijelzőt. Azt az összeget levonod a jelenlegi vételárból, mínusz amortizáció, valószínű lassan nincs rá garancia sem (így mínusz garancia)... Neked nem éri meg eladni (amennyiért megvennék), másnak nem éri meg megvenni (amennyiért eladnád).
(#) Gabó válasza enree hozzászólására (») Márc 2, 2020 /

Eladni kb 20 max 30 ezer körül lehet. Kijelző csere áráért közel veszel egy új készüléket.
(#) enree válasza Gabó hozzászólására (») Márc 2, 2020 /

Gabó! Neked köszönöm a választ, kb így tippeltem én is
Pumuckli! Neked köszönöm a szőrszálhasogatást
(#) Pumuckli válasza enree hozzászólására (») Márc 2, 2020 /

Én kérek elnézést, ha annak tűnt. Gabó ugyanazt írta le kicsit másképp. Senkinek nem esik jól, ha a féltve dédelgetett elektronikai cuccára megmondják, hogy semmit nem ér.
(#) szikorapéter hozzászólása Márc 3, 2020 /

Sziasztok. Lehet nem idevágó téma de érdekes minden esetre. Adott egy enyhén öreges de még nem nyugdíjas korú nagymotor kerékpár. Ennek 2 féle zárszerkezete van, egy a tanksapkáé és a kormányzáré, másik pedig a gyujtás szerkezet kulcsa. Adódott egy olyan gond hogy illetőségünk elhagyta a gép kulcsot. Ezt hogyan tudom akár házilag akár cégesen roncsolás mentesen kiszabadítani?
(#) Alkotó válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Nem akarom a kedved szegni, de ha a zárak jól vannak kitalálva, akkor sehogy. Éppen az lenne a zárak lényege, hogy csak kulccsal, vagy jelentős roncsolással lehessen kinyitni őket.
Az lehet még esetleg kérdés, van-e mód csak a zár roncsolására (a környezet épen hagyásával), ami esetleg pótolható egy kulccsal is rendelkező másikkal.
(#) Bakman válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Ha enyhén öreges, akkor nagy valószínűséggel egyszerű zár van benne, amit egy hozzáértő pár másodperc alatt ki tud nyitni. Vannak erre szakosodott személyek. Pl. Google keresőbe: zárnyitás árak.

Ha nyitva a zár, általában a betét könnyen hozzáférhető, cserélhető. Sőt, mi már csináltattunk zár után kulcsot. Nagyobb zárszaküzletekben ez általában nem probléma. Názz körül, mielőtt szétbarkácsoljátok az egészet. A gyújtásszerkezet érdekesebb lehet, a betét kivételéhez lehet, hogy a betétet tartó részbe valahol bele kell fúrni 2-3 mm-es fúrószárral.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Ha Te nem tudod műszakilag megoldani, akkor ki más?
Mármint Kálmánon kívül.

Kellett volna nem összeveszni az "illetőséggel".
Szerintem a kormányablakban is nehezen fojtotta vissza a kuncogást az ügyintéző, amikor zacskóban vittem be az autó forgalmiját.
- Megsérült?
- Meg.
- 6.000Ft és készítünk másikat. Kártya vagy készpénz, postán kéri, vagy inkább személyesen bejön érte?
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Ezzel óvatosan. Itthon tilos, máshol egenesen sport a zárak nyitása. NEm tudom, hogy a linkelt készletre hogyan néznek a hazai hatóságok.

Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 3, 2020 / 1

Szerintem keresd meg őket: nem csak kinyitják kulcsot is csinálnak hozzá.
(#) Rosszmáj válasza Bakman hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről
Melléklet g) pont
(#) szucsistvan123 hozzászólása Márc 4, 2020 /

Üdv!

Van itt olyan aki kért már ingyenes mintát az Analog Devices -tól?
Lenne pár kérdésem.
(#) sargarigo hozzászólása Márc 6, 2020 /

Használt már valaki MrMuscle lefolyótisztítót? Azt írja hogy WC-be nem használható. A net viszont tele van olyan leírásokkal, hogy milyen erős, milyen jó a wc-be is. NA most akkor hol az igazság??
(#) jani1987 válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Kóla. Még videó is van róla mennyire hatékony.
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1

Döntsd el, hogy vízköved van, vagy szerves/zsíros anyagod, vagy bacid.
Első esetben inkább sav kell, a másodikban inkább lúg, ha meg tisztaságot akarsz, akkor inkább klór...
De ne soha ne keverd össze őket!
(#) sargarigo válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Vízkő még biztos nincs, csak valami leragadt a mélyben. Nejem vette ezt a csodaszert, csak megrémült hogy pont amire kell arra nem jó. A kérdés hogy tudja-e valaki miért? Megeszi a csövet? Vagy gázos? Vagy miért nem lehet?
(#) attika válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Idézet:
„ha meg tisztaságot akarsz, akkor inkább klór...”

Ne haragudj meg de erre inkább nem írnék semmit mert nem akarlak megbántani.
(#) granpa válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

A fajanszot és PVC-t biztos nem eszi meg. A gázosság meg elillan idővel (1-2 lehúzás).
(#) granpa válasza attika hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Ne is, mert esetleg megsértődsz. Vegyésznek (is) írtad!
(#) attika válasza granpa hozzászólására (») Márc 6, 2020 2 /

Igen, biztos így lenne.
Kár, hogy nem neked írtam, de sebaj.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
(#) sargarigo válasza granpa hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

De akkor miért írták rá vajon?
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Használhatod a WC-be is, nekem kárt nem okozott. Nekem nem vált be, nem jutott el a dugulásig (elég vacakul van kialakítva a csővezeték).
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Akkor marad a turkálás, éjszakára pácolás és társai.
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Akkor jelöljük meg a C választ
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Ha olyan helyen van a dugulás, hogy eljut odáig, akkor akár jó is lehet. Nekem sajnos elég sok víz volt felette és nincs meg a megfelelő lejtés a csőben, így azon a részen, ahol már függőlegesen lejtene, a kanyarban elakadt a cucc. A lejtés hiánya miatt viszont nem is tudott eljutni odáig egyik vegyszer se, pedig pár félét kipróbáltam... A SEPTIBIO pöcetisztítója talán a leghatékonyabb közülük (ha eljut a helyére), s nem is olyan büdös, mint a többi.
A vizesember csőgörénye viszont működött
(#) nedudgi válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 6, 2020 /

Teljesen eldugult, vagy csak az áteresztőképesség csökkent?
Nekem a Hipper (Coop) vált be, vagy a nátriumhidroxid - részleges dugulás esetén. Teljessel még nem találkoztam.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
(#) kobold válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 7, 2020 /

Nálam az egyik probléma a beragadó szutyok, a másik meg a csőrendszer elfagyása szokott lenni, utóbbira ugye sok forró vizet kell engedni, előbbire viszont mindig a Chemität lefolyótisztító granulátumát használom. A csőszakasz első fele még eternit, a másik fele műanyag, de gondot még nem okozott ez a granulátum, és nem hagy nyomot semmiféle fajanszon.
Az egyik kollégám meg a Mr. Muscle-re esküszik, ő mindig azt használja. Úgyhogy a fene tudja
(#) sargarigo hozzászólása Márc 7, 2020 /

Szerintem egyszerűen a csatorna nem bírja el az esőt, és emiatt lassabban folyik a víz. Most mintha már megszűnt volna, de lehet hogy csak azt látom amit szeretnék..
Következő: »»   3118 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem