Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, van egy ilyen tekintélyes méretű Panasonic TX‑55FX633E TV-m, ami sajnos betört, még egy éves sincs, tökéletesen működik és a mai napig lehet kapni ezt a típust 200ezer körüli áron, mennyiért lehetne így eladni alkatrésznek, mi lenne a reális ára? A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
Több rétege van a dolognak. Látatlanban, telefonon nagyon nehéz jó tanácsot adni. Ha a tanácsot kérő sem tudja pontosan, mi a dörgés, akkor pedig szinte lehetetlen. Ha félretájékoztat a szaki (akár önhibáján kívül is), kinek a felelőssége? Ha egy hónap után romilk el a szerkezet, akkor ismét egy telefon pl. 14:00-kor, de a segítő akkor éppen nem ér rá, te pedig később nem tudsz visszamenni...
1.
Idézet: „sajnos betört” 2. Idézet: „tökéletesen működik” 3. Idézet: „mennyiért lehetne így eladni alkatrésznek” Csak én érzek egy kis ellentmondást? Szerintem amennyiért megveszik... hívj fel egy szervizt, hogy mennyiért cserélik a kijelzőt. Azt az összeget levonod a jelenlegi vételárból, mínusz amortizáció, valószínű lassan nincs rá garancia sem (így mínusz garancia)... Neked nem éri meg eladni (amennyiért megvennék), másnak nem éri meg megvenni (amennyiért eladnád).
Eladni kb 20 max 30 ezer körül lehet. Kijelző csere áráért közel veszel egy új készüléket.
Gabó! Neked köszönöm a választ, kb így tippeltem én is
![]() Pumuckli! Neked köszönöm a szőrszálhasogatást ![]()
Én kérek elnézést, ha annak tűnt. Gabó ugyanazt írta le kicsit másképp. Senkinek nem esik jól, ha a féltve dédelgetett elektronikai cuccára megmondják, hogy semmit nem ér.
Sziasztok. Lehet nem idevágó téma de érdekes minden esetre. Adott egy enyhén öreges de még nem nyugdíjas korú nagymotor kerékpár. Ennek 2 féle zárszerkezete van, egy a tanksapkáé és a kormányzáré, másik pedig a gyujtás szerkezet kulcsa. Adódott egy olyan gond hogy illetőségünk elhagyta a gép kulcsot. Ezt hogyan tudom akár házilag akár cégesen roncsolás mentesen kiszabadítani?
![]()
Nem akarom a kedved szegni, de ha a zárak jól vannak kitalálva, akkor sehogy. Éppen az lenne a zárak lényege, hogy csak kulccsal, vagy jelentős roncsolással lehessen kinyitni őket.
Az lehet még esetleg kérdés, van-e mód csak a zár roncsolására (a környezet épen hagyásával), ami esetleg pótolható egy kulccsal is rendelkező másikkal.
Ha enyhén öreges, akkor nagy valószínűséggel egyszerű zár van benne, amit egy hozzáértő pár másodperc alatt ki tud nyitni. Vannak erre szakosodott személyek. Pl. Google keresőbe: zárnyitás árak.
Ha nyitva a zár, általában a betét könnyen hozzáférhető, cserélhető. Sőt, mi már csináltattunk zár után kulcsot. Nagyobb zárszaküzletekben ez általában nem probléma. Názz körül, mielőtt szétbarkácsoljátok az egészet. A gyújtásszerkezet érdekesebb lehet, a betét kivételéhez lehet, hogy a betétet tartó részbe valahol bele kell fúrni 2-3 mm-es fúrószárral.
Ha Te nem tudod műszakilag megoldani, akkor ki más?
Mármint Kálmánon kívül. ![]() Kellett volna nem összeveszni az "illetőséggel". Szerintem a kormányablakban is nehezen fojtotta vissza a kuncogást az ügyintéző, amikor zacskóban vittem be az autó forgalmiját. - Megsérült? ![]() - Meg. ![]() - 6.000Ft és készítünk másikat. Kártya vagy készpénz, postán kéri, vagy inkább személyesen bejön érte? ![]()
Ezzel óvatosan. Itthon tilos, máshol egenesen sport a zárak nyitása. NEm tudom, hogy a linkelt készletre hogyan néznek a hazai hatóságok.
Bővebben: Link
Szerintem keresd meg őket: nem csak kinyitják kulcsot is csinálnak hozzá.
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről
Melléklet g) pont
Üdv!
Van itt olyan aki kért már ingyenes mintát az Analog Devices -tól? Lenne pár kérdésem.
Használt már valaki MrMuscle lefolyótisztítót? Azt írja hogy WC-be nem használható. A net viszont tele van olyan leírásokkal, hogy milyen erős, milyen jó a wc-be is. NA most akkor hol az igazság??
Kóla. Még videó is van róla mennyire hatékony.
Döntsd el, hogy vízköved van, vagy szerves/zsíros anyagod, vagy bacid.
![]() Első esetben inkább sav kell, a másodikban inkább lúg, ha meg tisztaságot akarsz, akkor inkább klór... De ne soha ne keverd össze őket! ![]()
Vízkő még biztos nincs, csak valami leragadt a mélyben. Nejem vette ezt a csodaszert, csak megrémült hogy pont amire kell arra nem jó. A kérdés hogy tudja-e valaki miért? Megeszi a csövet? Vagy gázos? Vagy miért nem lehet?
Idézet: „ha meg tisztaságot akarsz, akkor inkább klór...” Ne haragudj meg de erre inkább nem írnék semmit mert nem akarlak megbántani.
A fajanszot és PVC-t biztos nem eszi meg. A gázosság meg elillan idővel (1-2 lehúzás).
Ne is, mert esetleg megsértődsz. Vegyésznek (is) írtad!
Igen, biztos így lenne.
Kár, hogy nem neked írtam, de sebaj. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
Használhatod a WC-be is, nekem kárt nem okozott. Nekem nem vált be, nem jutott el a dugulásig (elég vacakul van kialakítva a csővezeték).
Akkor marad a turkálás, éjszakára pácolás és társai.
![]()
Ha olyan helyen van a dugulás, hogy eljut odáig, akkor akár jó is lehet. Nekem sajnos elég sok víz volt felette és nincs meg a megfelelő lejtés a csőben, így azon a részen, ahol már függőlegesen lejtene, a kanyarban elakadt a cucc. A lejtés hiánya miatt viszont nem is tudott eljutni odáig egyik vegyszer se, pedig pár félét kipróbáltam... A SEPTIBIO pöcetisztítója talán a leghatékonyabb közülük (ha eljut a helyére), s nem is olyan büdös, mint a többi.
A vizesember csőgörénye viszont működött ![]()
Teljesen eldugult, vagy csak az áteresztőképesség csökkent?
Nekem a Hipper (Coop) vált be, vagy a nátriumhidroxid - részleges dugulás esetén. Teljessel még nem találkoztam. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
Nálam az egyik probléma a beragadó szutyok, a másik meg a csőrendszer elfagyása szokott lenni, utóbbira ugye sok forró vizet kell engedni, előbbire viszont mindig a Chemität lefolyótisztító granulátumát használom. A csőszakasz első fele még eternit, a másik fele műanyag, de gondot még nem okozott ez a granulátum, és nem hagy nyomot semmiféle fajanszon.
Az egyik kollégám meg a Mr. Muscle-re esküszik, ő mindig azt használja. Úgyhogy a fene tudja ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |