Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltam mind a két verziót, de sajnos nem hozott eredményt.
Az ejtés és emelést is szeretnéd megkülönböztetni vagy elég ha valamit jelez valamelyik adó?
Nem kell megkülönböztetni mert csak egy sátor lámpát kell felkapcsolni ha ejtős vagy húzós kapás van.
Hello!
Az rcSwithch libet kidobhatod, nem tudja kezelni ezt a kódolást akárhogy variáltam. Írtam egy saját dekódolót. Leheet, hogy kell rajta még javítani, tesztelni nem tudtam, mert most épp nincs nálam az RF távirányító. Egyenlőre csak a soros portra írja ki melyik jel érkezett. Ha kell megírom a kapcsoló algoritmust is hozzá, de gondolom az menni fog. Egyenlőre teszteld működik-e. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2020
Szia!
Sajnos most sem ír ki semmit, de holnap délutánra már lesz egy logikai analizátorom is ha azzal előrébb lennél, bár már a kódot meg fejtetted de esetleg megnézhetem, hogy a vevő mit fogad.
Volt benne egy hiba. Most teszteld. Az analizátor már nem érdekes. Dekódoltam a hangfájlból.
Max annyiból, hogy a szórást esetleg jobban látom belőle. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2020
Sajna nem jó.
Azért gondoltam az analizátort mert ugye a jelet az adó lábáról olvastunk nem pedig a vevőről. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2020
Szia,
Az egyik vevőn megcsináltam az analizátoros mérést, itt az "0" csatornára volt kötve a vevő és az "1"-es csatornára az adó. A program amiben a mérést csináltam az a Saleae Logic volt, amit innen tudsz letölteni (ha esetleg nincs meg): Bővebben: Link. A programban meg tudod nyitni a csatolt fájlokat.
Huhh...ti láttok valami ismerőset bármelyik wav-esből?
Az 1-es ejtős logikai analizátoros eleje mintha a 4_1_ejtős wav-ből készülttel egyezne, de a vége közelebb áll a 2_1_húzóshoz, de nem egészen... Miért van ez? A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2020
A Logic-ot használom, de mi ez?
Köze nincs a wav fájlhoz. Biztos hogy volt adás? A szkóprészlet amit korábban mutattál az stimmelt a wav-al, ez köszönőviszonyban sincs vele. Annyira összevissza, hogy ez tuti zaj.
200us-os 1 és 2 bit széles jelsorozat volt a wav-ban.
A szkópost a vevőről vetted le korábban, úgy emlékszem, akkor működött. Most valami nem jó. Ez volt az. Ez stimmel a wav-al. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2020
Nem tudom mi történik, de most egyszerre néztem a szkópot (van jel) és felvettem a mintát is.
Ok. Közben megtaláltam a másik kettőben is csak olyan hosszú a felvétel nem tudtam hol keressem. Jónak néz ki és bőven benne van a tűrésben amit megadtam, de mindjárt összehasonlítom a teljes kódot.
Egyébként mi a 0 és mi az 1-es csatorna? Vagy másoltad? a 0-ból a hasznos részletet? A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2020
Bocsi, csak gondoltam ha hosszan veszek fel akkor látszik belőle minden
A 0-ás csatornára volt kötve a vevő, az 1-es csatornára az adó, felvételt indítottam és mind a kettő csatornán a teljes felvétel látható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2020
Tudom, hogy hülye kérdés de a gnd-t is bekötötted?
Ha a 0 a vevő akkor az nagyon gáz. Az valóban nem fér bele z általam megadott tűrésbe. Na mindjárt állítok rajta.
Igen, bekötöttem
0-ás a vevő, 1-es az adó
Próbáld ezt. Dupláztam a tűrést.
Holnap már én is tudom tesztelni az Unoval.
Sajnos most sincs semmi
Makacs egy szerkezet ez A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2020
Na jó. Majd holnap kiderül mi a helyzet. A hardveren tudom debuggolni akár megszakításonként is. Na mentem pihizni.
Na. Sikerült vele foglalkoznom. A megszakítás működik.
Még a kódellenőrzést nézem, hogy az jó-e. Közben még valami eszembe jutott, mert először én is rosz Baudon néztem a Serial monitort. Te jó Baudon nézed? 9600-on volt, és lehet, hogy te meg 115200-on nézted. Átállítottam 115200-ra a programban, de azért ellenőrizd amikor nézed, hogy tényleg arra van-e a serial monitorod beállítva. Csatoltam a 115200-al beállított kódot, bár ezt csak át kell írnod a Serial.begin sorban. Még ellenőrzöm a jelsorozat check-et.
Megvan a hiba. Elírtam valahol. Javítom.
Szia,
Igen 9600-on volt most pedig ahogy írtad is 115200. De továbbra sincs semmi.
Na, ennek mennie kell.
Működik, nagyon szépen köszönöm
de csak egy hangszínen, gondolom itt még a többi kódot hozzá kell adni A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Az összes hangszínen mennie kellene. A hangszíneket nem ellenőrzi csak az adóazonosító biteket. Max még egyszer átnézem a hangfájlt, de szerintem azt kiiktattam.
Kipróbáltam mind a 4-et működnek, de mindegyik csak egy hangszínen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |