Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Olcsóbb, könnyebb kezelni, hiba esetén könnyebb pótolni, más hőmérséklet-tartományban használatos?
A víz hővezető képessége sokkal jobb és még annál is olcsóbb az olajnál. A macera több vele.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2020
Nagy a hőtágulása és kicsi a fajhője (a vízhez képest).
Egy nagy előnye van csak: nem párolog. Én csináltam anno olajhűtésű számítógépet, minden az olajban volt. Úgy fél-háromnegyed év után az összes elektrolitkondi gumija megduzzadt és lerúgta magát az alaplapról.
Trutyis hűtéssel mi is próbálkoztunk, most nem tudom min bukott el a dolog, de ennyire azért nem volt halálos:
Idézet: „Mace helyrehozza a számítógépet annyira, hogy visszajöjjön az energia, azonban a folyamat közepette a hűtőfolyadék tartályában ragad a lába és halálra fagy.” Sunshine A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2020
Működött-e háromnegyed évig?
Ez a napfény film rohadtul emlékeztet egy Bruce Willis filmre... ott is a hős amerikaiak indultak a világ megmentésére, amíg a többiek csak bambán bámulnak És a végén szembekerül önmagával, van hős önfeláldozó, a lánya idelentről nézi, ahogy apuci világ hőse lesz... erős az a kaptafa, bírja
Vigyázz abban átalában nem sima viz van ( vizkö meg könnyen felforr).
Ugyan mitöl duzzadtak meg a kondik? Ezek a hütörendszerek általában teljesen zártak.
Ez saját hűtő volt és gyakorlatilag egy kád olajban ázott minden.
Na jo ilyesmit egy profi nem igen csinálhat....
50 Amperrel hegesztek 2-es pálcával. Ez is érdekes amit írtál.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2020
Szerintem ennek a megváltoztatása pont rendben van és több évtizede elkezdődött, csak most nagyobbat durran egy ilyen cikk.
Azt érdemes hozzátenni, hogy a master és slave nálunk "mester" ill. "szolga" ferdítést kapott, legalább is a logikai áramkörök szaknyelvében, ezért nincs sértő jelentésük, az első pár olvasás után senki nem is gondolkodik rajtuk. Ráadásul kicsit értelmetlen is: a mesternek nem inasa, tanonca van? De, de ennek a mesternek van még szolgája is. Jól van akkor. Modul, készülék szintjén amúgy is mindenki vezérlő, fölérendelt és vezérelt, beosztott, alárendelt vagy ezekhez hasonló értelmet társít a 6 vagy 5 kellően különböző betűhöz, megszokásból. Valójában ezek a szavak úr/gazda és rabszolga elsődleges értelműek és angol anyanyelvűeknek ez tökéletesen valós probléma lehet. Kreténségbe hajló műbalhé így is marad elég, főleg ahogy a Black Lives Matter-re egyre több hivatásos más helyett megsértődő akaszkodik rá. Érdemes követni, mi lesz például a több évszázados múltú bécsi Mohren Apotheke nevével. Na, az "érdekes"
Ha valamiknek x éve adtak egy nevet vagy felépítettek, és mindenféle fellángolásból most válogatás nélkül tömegesen átnevezzük, leromboljuk a dolgokat, mert valakinek sérti az érzékenységét, akkor talán csak folytatjuk amit az iszlám állam elkezdett, csak demokratikusnak nevezett módon. Jó tanítványok vagyunk. Ez a mostani őrület lehet az általunk ismert világ végének a kezdete. Ilyenkor eszembe jut a Francia forradalom. Lehet a mostani lázadók, lázítók nem tudják mi van a palackban. Azt hiszik egy kezes dzsin, aki szeret ott lenni.
Azért már a Mohr im Hemd meg a Niggerkuss régen eltünt az étlapokrol....
Anno a jakobinusok kezdtek agyatlan átnevezgetésekbe, szerencsére el is tűntek hamar. Viszont a bolsevikok eléggé szívósak és sajnos az "értelmiségiek" körében eléggé népszerűek.
De ez már eléggé feszegeti az itteni határokat, úgyhogy demokratikusan szilencium.
A lényeg talán az lenne, hogy sok mindent lehet, csak ésszel, és ne válogatás nélkül.
Igazából ezt az amerikai témájú videót akartam belinkelni, mielőtt megakadt a szemem az előzőn.
Hány voltos is az amerikai elektromos hálózat fogyasztói oldalon? 120V?
Ezek is feltalálták a spanyol viaszt. Ilyen alapokon minálunk 400 V-s hálozat.
Egyszer velem volt egy nagy cég müszaki biztonsági embere. A szegény amikor meglátta az amerikai elektromos hálozatot majdnem gutaütést kapott. Mindezt betetözte a szállodai szobája - - 25. emeleti ablaka elött kb 4-5 méterre huzott el egy kb 100kV vezeték.. ( na jo az ablakot nem lehetett kinyitni). Amikor hazajött egyböl nyugdijjaztatta magát.
Sőt azt a középkivezetéses trafót is kitalálták, minek az egyik fele csak a pozitív, a másik meg a negatív félhullámokat transzformálja. Mi meg itt bajlódunk az egyenirányítással?
Sajnos ez van.
Én akkor több évig abban az országban dolgoztam, ahol a tegnap jelentette a jövöt. Sok helyen a villanyoszlopon csak egy drot volt, a föld a ház melletti karo volt. Innen röpködtem a tengerentulra, ahol szinte ugyanez volt, csak egy kicsit tisztességesebb modon kivitelezve ( a porcelán szigetelök nem voltak sörösüveggel helyettesitve, mint az Ural alján....) Láthatod a filmen is nincs még nyoma sem a PEN vezetéknek stb.
Azok az oszlopon logo trafok is megérdemelnek egy kommentet. Láttam egy felrobbantottat is. Hát nem szeretném, ha a házam kb 100 m-s környéken lenne. Az olajtol meg a maradványaitol egy jo nagy kör korom fekete lett. És van olyan oszlop ahol 3 ilyen trafo log!
Útjaim során én is találkoztam egy-két érdekes megoldással, amint a képeimen látható. Európán kivül nem olyan finnyásak az elektromos hálózatra.
Ne is mondd, nem messze tölünk itt Europában is egyszer fel kellett másznom egy ilyen oszlopra (3.kép) ahol vagy 30 kábel, 380 V-s villanyvezeték meg két erösitö volt. A tulaj még abban sem volt biztos, hogy melyik az övék, meg melyik a konkurrenciáé
Tisztára olyan mint ha a trafóháztól minden lakáshoz külön kábelt húztak volna ki.
Sokat gondolkoztam, a helyi villanyász mi szerint azonosít be hiba esetén. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Na persze, van ahol ezt gázzal is meg tudják csinálni.
Ez addig hagyján amig ilyesmit valamilyen fejlödö világ sikátoraiban meg a kunyhovilágában látsz, de akkor már elgondolkodol, amikor ilyen hálozatra kapcsolodik egy 30-40 emeletes csupa tükör szálloda vagy appartmentház ahol világhirü filmsztárok meg milliomosok gyerekei laknak és a portás is csak tiszta ruhában enged be egy irásos engedély alapján...
Az 1.kép: Havanna, 5.6. kép: Toronto, 7. kép: Adelaide
Csupa eldugott kis település. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Olvasom, hogy meg van mentve az emberiség. Annyi olajat találtak közép Afrikában amennyit eddig a világon még ki sem termeltek.....( ha stimmelnek a számok, állitolag több mint 10 miliárd hordonyit az elsö nekifutásra....
Ha azt a sok olajjal szennyezett homokot odavitték a nyugati országok, könnyen lehet.....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |