Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   350 / 621
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Jún 30, 2020 / 1

Olcsóbb, könnyebb kezelni, hiba esetén könnyebb pótolni, más hőmérséklet-tartományban használatos?
(#) Epu2 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

A víz hővezető képessége sokkal jobb és még annál is olcsóbb az olajnál. A macera több vele.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2020
(#) bbalazs_ válasza Massawa hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Nagy a hőtágulása és kicsi a fajhője (a vízhez képest).
Egy nagy előnye van csak: nem párolog.
Én csináltam anno olajhűtésű számítógépet, minden az olajban volt. Úgy fél-háromnegyed év után az összes elektrolitkondi gumija megduzzadt és lerúgta magát az alaplapról.
(#) Gafly válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Trutyis hűtéssel mi is próbálkoztunk, most nem tudom min bukott el a dolog, de ennyire azért nem volt halálos:
Idézet:
„Mace helyrehozza a számítógépet annyira, hogy visszajöjjön az energia, azonban a folyamat közepette a hűtőfolyadék tartályában ragad a lába és halálra fagy.”

Sunshine
(#) bbalazs_ válasza Gafly hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Működött-e háromnegyed évig?
Ez a napfény film rohadtul emlékeztet egy Bruce Willis filmre... ott is a hős amerikaiak indultak a világ megmentésére, amíg a többiek csak bambán bámulnak
És a végén szembekerül önmagával, van hős önfeláldozó, a lánya idelentről nézi, ahogy apuci világ hőse lesz... erős az a kaptafa, bírja
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Vigyázz abban átalában nem sima viz van ( vizkö meg könnyen felforr).
(#) Massawa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Ugyan mitöl duzzadtak meg a kondik? Ezek a hütörendszerek általában teljesen zártak.
(#) bbalazs_ válasza Massawa hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Ez saját hűtő volt és gyakorlatilag egy kád olajban ázott minden.
(#) Massawa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Na jo ilyesmit egy profi nem igen csinálhat....
(#) nagym6 válasza proba hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

50 Amperrel hegesztek 2-es pálcával. Ez is érdekes amit írtál.
(#) szeg76 válasza _BiG_ hozzászólására (») Jún 30, 2020 1 /

Szerintem ennek a megváltoztatása pont rendben van és több évtizede elkezdődött, csak most nagyobbat durran egy ilyen cikk.
Azt érdemes hozzátenni, hogy a master és slave nálunk "mester" ill. "szolga" ferdítést kapott, legalább is a logikai áramkörök szaknyelvében, ezért nincs sértő jelentésük, az első pár olvasás után senki nem is gondolkodik rajtuk.
Ráadásul kicsit értelmetlen is: a mesternek nem inasa, tanonca van? De, de ennek a mesternek van még szolgája is. Jól van akkor.
Modul, készülék szintjén amúgy is mindenki vezérlő, fölérendelt és vezérelt, beosztott, alárendelt vagy ezekhez hasonló értelmet társít a 6 vagy 5 kellően különböző betűhöz, megszokásból.
Valójában ezek a szavak úr/gazda és rabszolga elsődleges értelműek és angol anyanyelvűeknek ez tökéletesen valós probléma lehet.

Kreténségbe hajló műbalhé így is marad elég, főleg ahogy a Black Lives Matter-re egyre több hivatásos más helyett megsértődő akaszkodik rá.
Érdemes követni, mi lesz például a több évszázados múltú bécsi Mohren Apotheke nevével. Na, az "érdekes"
(#) proba válasza szeg76 hozzászólására (») Jún 30, 2020 / 4

Ha valamiknek x éve adtak egy nevet vagy felépítettek, és mindenféle fellángolásból most válogatás nélkül tömegesen átnevezzük, leromboljuk a dolgokat, mert valakinek sérti az érzékenységét, akkor talán csak folytatjuk amit az iszlám állam elkezdett, csak demokratikusnak nevezett módon. Jó tanítványok vagyunk. Ez a mostani őrület lehet az általunk ismert világ végének a kezdete. Ilyenkor eszembe jut a Francia forradalom. Lehet a mostani lázadók, lázítók nem tudják mi van a palackban. Azt hiszik egy kezes dzsin, aki szeret ott lenni.
(#) Massawa válasza szeg76 hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Azért már a Mohr im Hemd meg a Niggerkuss régen eltünt az étlapokrol....
(#) _BiG_ válasza proba hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Anno a jakobinusok kezdtek agyatlan átnevezgetésekbe, szerencsére el is tűntek hamar. Viszont a bolsevikok eléggé szívósak és sajnos az "értelmiségiek" körében eléggé népszerűek.
De ez már eléggé feszegeti az itteni határokat, úgyhogy demokratikusan szilencium.
(#) szeg76 válasza proba hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

A lényeg talán az lenne, hogy sok mindent lehet, csak ésszel, és ne válogatás nélkül.
(#) szeg76 hozzászólása Jún 30, 2020 /

Igazából ezt az amerikai témájú videót akartam belinkelni, mielőtt megakadt a szemem az előzőn.
Hány voltos is az amerikai elektromos hálózat fogyasztói oldalon?
120V?
(#) Massawa válasza szeg76 hozzászólására (») Jún 30, 2020 /

Ezek is feltalálták a spanyol viaszt. Ilyen alapokon minálunk 400 V-s hálozat.

Egyszer velem volt egy nagy cég müszaki biztonsági embere. A szegény amikor meglátta az amerikai elektromos hálozatot majdnem gutaütést kapott. Mindezt betetözte a szállodai szobája - - 25. emeleti ablaka elött kb 4-5 méterre huzott el egy kb 100kV vezeték.. ( na jo az ablakot nem lehetett kinyitni). Amikor hazajött egyböl nyugdijjaztatta magát.
(#) Rosszmáj válasza Massawa hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Sőt azt a középkivezetéses trafót is kitalálták, minek az egyik fele csak a pozitív, a másik meg a negatív félhullámokat transzformálja. Mi meg itt bajlódunk az egyenirányítással?
(#) Massawa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Sajnos ez van.
Én akkor több évig abban az országban dolgoztam, ahol a tegnap jelentette a jövöt. Sok helyen a villanyoszlopon csak egy drot volt, a föld a ház melletti karo volt. Innen röpködtem a tengerentulra, ahol szinte ugyanez volt, csak egy kicsit tisztességesebb modon kivitelezve ( a porcelán szigetelök nem voltak sörösüveggel helyettesitve, mint az Ural alján....)
Láthatod a filmen is nincs még nyoma sem a PEN vezetéknek stb.
(#) Massawa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Azok az oszlopon logo trafok is megérdemelnek egy kommentet. Láttam egy felrobbantottat is. Hát nem szeretném, ha a házam kb 100 m-s környéken lenne. Az olajtol meg a maradványaitol egy jo nagy kör korom fekete lett. És van olyan oszlop ahol 3 ilyen trafo log!
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Júl 1, 2020 / 1

Útjaim során én is találkoztam egy-két érdekes megoldással, amint a képeimen látható. Európán kivül nem olyan finnyásak az elektromos hálózatra.
(#) Massawa válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Ne is mondd, nem messze tölünk itt Europában is egyszer fel kellett másznom egy ilyen oszlopra (3.kép) ahol vagy 30 kábel, 380 V-s villanyvezeték meg két erösitö volt. A tulaj még abban sem volt biztos, hogy melyik az övék, meg melyik a konkurrenciáé
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Tisztára olyan mint ha a trafóháztól minden lakáshoz külön kábelt húztak volna ki.
Sokat gondolkoztam, a helyi villanyász mi szerint azonosít be hiba esetén.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Júl 1, 2020 / 1

Na persze, van ahol ezt gázzal is meg tudják csinálni.

6.JPG

7.JPG

(#) Massawa válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Ez addig hagyján amig ilyesmit valamilyen fejlödö világ sikátoraiban meg a kunyhovilágában látsz, de akkor már elgondolkodol, amikor ilyen hálozatra kapcsolodik egy 30-40 emeletes csupa tükör szálloda vagy appartmentház ahol világhirü filmsztárok meg milliomosok gyerekei laknak és a portás is csak tiszta ruhában enged be egy irásos engedély alapján...
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Júl 1, 2020 /

Az 1.kép: Havanna, 5.6. kép: Toronto, 7. kép: Adelaide
Csupa eldugott kis település.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
(#) Massawa hozzászólása Júl 1, 2020 /

Olvasom, hogy meg van mentve az emberiség. Annyi olajat találtak közép Afrikában amennyit eddig a világon még ki sem termeltek.....( ha stimmelnek a számok, állitolag több mint 10 miliárd hordonyit az elsö nekifutásra....
(#) Frankye válasza Massawa hozzászólására (») Júl 2, 2020 /

Vagy épp ettől vész el végképp...
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Júl 2, 2020 /

Ha azt a sok olajjal szennyezett homokot odavitték a nyugati országok, könnyen lehet.....
(#) Epu2 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 2, 2020 /

Majd jól behorpad a Föld.
Következő: »»   350 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem