Fórum témák
» Több friss téma |
Például ez. Nem folyik be a víz? Vízcsap, tömlő, finomszűrő, vízszelep, .....
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2020
Van egy Elektrolux ESL4200LU típusú mosogatógépünk. Most már kétszer is olyant csinált, hogy a program végén amikor kiszivattyúzza a vizet a szivattyú nem áll meg. Ezt mi okozhatja? Van valakinek valamilyen javaslata?
Víz van a gépházban és ezért folyamatosan ürít.(aquastop) folyása van valahol, vagy túltölti a vizet valamiért.....
Száraz a gép alja. Már az aquastop érintkezőt kivettem, de úgy is ugyanaz a helyzet.
A vízszint érzékelő előtt ha van légcsapda elzsírosodik, vagy ha nincs légcsapda akkor maga a szintérzékelő szokott még ezeknél elkoszolódni.
Tegnap késő este megtaláltam a hibát. A vezérlőpanelon a kis relé érintkezővel volt párhuzamos zavarszűrő R-C tag. Az alatt (főleg a kondi) volt a panel egy 3mm-es darabon elszenesedve és a kondi némileg megégve. Azt kikapartam és helyre is állt a "rend" a gépben. Utána mindent végigcsinált rendesen. Persze a paneltakaró fedelet levetem már előtte is, de pont a másik oldal volt megégve. Mindegy, már rendben van. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Zanussi ZWG685 -öt csapágyaztam és szimeringeztem újra, mert már a szomszéd tanyában is hallották, ha az asszony mos. Beindításkor azonnal szivattyúzással indított, mert valószínűleg fennakadt a szintkapcsolója. Kopogtatás, újraindításra ez helyre jött. Valami viszont a programjában megkavarodott, mert a rövid program beállítást 30 -40 fokon három piros felvillanással díjazza, viszont a 90 fokos állásban -ahol eredetileg nem működhetne - bekapcsolja. Van valami belső resetelési lehetőség, amivel esetleg helyre rakhatja az agyát, vagy szakszervíz?
Kaptam egy Whirlpool ADP 4525 mosogatógépet, egy párszor működött, de újabban azt csinálja, hogy elindul a program de rövid idő után leáll és villog a lámpa. A fiam megnézte, a szivattyúját is rendbe tette, a szóró fejeket és mindent. Elindít egy próba mosogatást üresen, rendben megcsinálja, de amikor belepakolok, elindítjuk, elindul de rövid idő után leáll és villog a lámpa. Kikapcsoljuk, újra indítjuk, de csak villog és nem csinál semmit. Mi lehet a baja. Tudna valaki segíteni.
A villogások között van egy kis szünet. Számold meg, hogy két szünet között hányat villan.
Üdv! Van egy Indesit IDL 75 S mosogatógépem, eddig tette a dolgát. Mostanában az öblítés és a szárítás közben irgalmatlanul nagyokat durran. Teljesen szeszélyes, nagyon ijesztő. Amúgy a programot végig csinálja, a házban van fi relé, nem húzza le. A mosógépekhez értek, mosogatógépet eddig nem javítottam. Mi lehet a probléma, hol keressem?
A két szünet között kettőt villan a lámpa és néma csönd.
Úgy tudom, hogy a 2-es hiba az az árasztásvédelem. A legaljában van egy érzékelő, ami ha vízszivárgást érzékel, akkor bekapcsol. Ez amúgy egy hungarocell úszó és egy mikrokapcsoló kombó. A legegyszerűbben úgy tudsz róla meggyőződni, hogy hátrafelé megdöntöd a gépet és ha víz folyik ki belőle, akkor biztosan szivárgás van valahol.
Sziasztok! Van egy Mille gyártmányú mosogatógép (sajnos konkrét tipust nem tudok írni 25KM-re van a gép), mostanában azt csinálja, hogy beereszti a vizet és kb öt percig megy, utána leáll, még a vizet sem szivattyúzza ki. Ezt csinálja minden programnál. Mi okoz ilyen jellegű hibát? Bár tudom, hogy a konkrét tipus nélkül nehéz, de egyik idősebb rokonoméknál van ez a gép, és Ők nem látnak rajta konkrét tipusmegjelölést.
Sziasztok adott egy aeg mosogatogép sajnos tegnap i20 jelent meg a kijelzőn utánna neztem dugulás lehet az ok .ma kivittük a gépet szetszedtem hát utolso pillanat volt mert szo szerint egy gumicső szétmállott a dugulás oka megvolt de szeretnem kitisztitani rendesen azt a tartályt de elakadtam
egy gumicső szétmállott a dugulás oka megvolt de szeretnem kitisztitani rendesen azt a tartályt de elakadtam tudom nő stb de itteni segítséggel 7-8eve egy LG hűtőt javitottam meg jerdesemannak a fekete gumicsonek mi a pontos neve hogy kérjem az alkatresz boltban
? A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2020
Minta és típus alapján. Még ha kicsit torzó is.
most voltam a boltban valoban kell a tipus hogy meg tudják rendelni de kb 5000ft
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Adott egy fagor 1lf-013ix mosogatógép. V54j000j6 panellel. A gép F9 hibával megáll indításkor szittyúzás után. A hiba oka az hogy az alternátor nem kap csak 125v-ot a 230 helyett. A vezérlőpanelon egy kondi valószínűleg meghalt. Sajna csak egy kis multiméterem van. Ezzel nem bírtam kimérni. Kapcsolási rajzot nem találok a panelről. Tudnátok segíteni valahogyan? Sajnálom kidobni a gépet. Az új panel meg drága. Főleg ha csak egy kis kondi baj van. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
nincs véletlen valakinek elfekvőbenulyen tipusu szivattyú esetleg más hiba miatt tönkre ment gepből?
a gépen a csövet sikerult kicserélni dugulás nincs es ismét i20 at jelez es nem szivja le a vizet
Sziasztok!
Nem tudom tudnatok e nekem segíteni de egy Fagor 1lf-017ix típusú mosogatógéphez kellene nekem a kábelköteg. Interneten hiabba kerestem sajna nem találtam. Segítségeteket előre is köszönöm!
A képen nem jól kivehető, de valószínűnek tartom, hogy valamelyik Ascoll gyártmánnyal helyettesíteni tudod, sokféle létezik, bajonettes vagy csavaros, elöl lévő kivezetéssel vagy hátul, stb.
Sziasztok!
Egy bosch winner régebbi mosogatógépről lenne szó. elinditom a programot szépen fel is veszi a vizet,és mikor a mosogatást kezdené, csak zúg. valakinek valami ötlete,hogy mi lehet a hiba oka? szűröket kipucoltam a csővekeket amiket letudtam levettem kipucoltam. A vizet is szépen leszivatyúzza. A program viszont végigmegy. Lehetséges válaszokat előre is köszönöm!
Meglett a feljebb emlegetett mosogatógép típusa Miele G641. Beengedi a vizet kb öt percig zúg aztán leáll. A víz benne marad. Mi lehet vele?
A márka neve. Nagyon pocsék lett az utobbi években. Az uj konyhánkba a nejem a régi Miele jo tapasztalatai miatt ujra ezt a márkát választotta. Az 5 berendezésböl 4 tönkre, ment az elsö 5 év alatt. A fözölap már 2x-r. A javitásokért már egy ujat lehetett volna kapni.....
Sajnos ( és még ezek fognak ugatni, hogy mások milyen vackokat gyártanak.).
Sziasztok! Volt időm jobban szemügyre venni a mosogatógépet és nekiálltam szétszedni,hátha megtalálom a hibaforrást és láss csodát meglett. A keringető szivattyú forgólapátja volt megszorulva és az adta a zúgó hangot, csak érdekes módon program végigment felvette a vizet leszivatyúzta csak nem mosogatót. jól kipucoltam a szivatyút és csavarlazitóval jól megfújkáltam és azóta szépen végzi a dolgát. Remélem egy darabig jó lesz.
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem. Adott egy Bosch kb 10 éves mosogatógép, a következő hibával. Elindul a program víz beereszt, mosás, víz leereszt. Ezek után újra indítom a mosást viz beereszt, és leeresztésnél nem pumpálja ki a vizet, csak kerreg. Viszont ha áramtalanítom kb 15 percre, áram után leereszti a vizet, és elindul a program, majd ismét hiba, stb. Következőket ellenőriztem / cseréltem: Leeresztő szivattyú csere. Teljes víz szennyvíz rendszer kitisztítva, dugulás nincs! Leeresztő szivattyú kábelek csere. PCB panel , lábak átforrasztva. Vízszint szabályzó üzemel mikro kapcsoló kontact javítva. Bekapcsoló kontact javítva. Fűtőszál le ellenőrizve. Megmértem a leeresztő szivattyúra 260 V megy. Érdekesség hogy mikor a kerregés produkálja a leeresztő szivattyú, felforrósodik, és valamennyire pumpálja a vizet de nem eléggé. De mivel nem tekercs szakadt vagy zárlatos, új szivattyúról beszélünk gyanítom hogy nem ez a gond. Sőt 15 perc várás után simán leereszti a vizet. Még valami a hiba után 3 led villog kb fél másodpercenként. Kérek segítséget tanácsokat mit ellenőrizzek még le. Ha kell képeket is tudok csatolni részletesen. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2020
Sziasztok! Használtan vettem egy Fagor 1lf-017ix mosogató gépet! Problémám az lenne hogy nem tudok úgy programot beállítani hogy ne legyen rajta előmosás! Így általában 2óra 1 mosógatás! Villog az idő jelző két idővel! Nem tudja valaki mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok!
Gyors segítség jól jönne. Adott egy Zanussi ZDF311 típusú mosogatógép. Vízbeeresztő szelep rendben. A feszültség alacsony amit kap. 96V. A programkapcsolóból kijövő vezetékek keresztmetszete fele - harmada mint ami a vízbeeresztő szelephez megy. Esetleg relé van közbeiktatva, vagy van egy plusz elektronika? A programkapcsolóból jön ki 3 db. (bal oldal 3 db.) vezeték amelyek keresztmetszetre esetleg mehetnek a szelephez. Tud valaki okosat mondani, hogy mi vezérli a vízbeeresztő szelepet? Programkapcsoló tipus: EDW500 Köszönöm.
Ma tovább haladtam a Zanussi ZDF211 (nem ZDF311) hibakereséssel. Visszakerestem a vízbeeresztő szeleptől a vezetéket és eljutottam a programkapcsolóig. Sajnos a panel élén ahol a dugaszolók vannak szenesedés látható, picit megkapirgáltam az látszik rajta. Megpróbáltam szétszedni, hátlapot sikerült leszedni de a panel nem adja magát. A programválasztó kapcsoló (forgó) 3 kis műanyag vezetője látszik a panel felől de nem lehet kihúzni. Valószínűleg be van forrasztva a panelre is.
Az Orczyban van (rendelésre) 34k.-ért, valószínűleg csere lesz de azért még próbálkozom a kiszereléssel. Van itthon néhány rossz programkapcsolóm talán bányászhatok belőle alkatrészt, vagy pár száz forintért vehetek is. A vízbeeresztő szelepet is megvizsgálom (esetleg valaki tud róla adatot? Hány ohm, esetleg indukció (H)? A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |