Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyesmi nem lenne jó?
Csak nézd végig a megoldásokat.
Na EZ is egy jó ötlet. Így még a tengelyvégi bordázat sem jelentene gondot és csak egy 6mm-es belső átmérőjű csődarab kell. Azt meg ragaszthatom a poti tengelyének végére.
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Potmétereknél, forgókapcsolóknál dupla előlapot szoktak alkalmazni, ahol a külső csak takarólemez. A tartó, rögzítő lemez vagy beljebb van, vagy elég vastag, hogy a rögzítést süllyeszteni lehessen.
Ha pedig a potméter, vagy a kapcsoló a készülék belsejében van, akkor kell alkalmazni a kuplungos toldást, átvezető megvezetést. A kuplung biztosít egyféle rugalmas kapcsolatot a poti, és az előlapi rögzítés hibáinak kiküszöbölésére. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Üdv!
A képen látható 4 egyforma ellenállásra hasonlító dolog az micsoda? Multiméterrel mérve szakadásnak tűnik. Semmi felirat nincs rajta. Egy ilyen a táprészben is elfüstölt, kettétört. Anyagában is ilyen szürke színű. (Az IC alatta is tönkrement, annak a kimeneteire vannak kötve) A másik egy ST gyártmányú Dpack tokos IC ezek a feliratok vannak rajta: CHN K337 78M24B Ez egy 24V feszültségstabilizátor? Konkrétan ehhez nem találtam adatlapot. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Szia!
A 4 egyforma alkatrészhez kapcsolódó IC-hez sem tudsz adatlapot vadászni? Esetleg a lábkiosztásból, példakapcsolásból rá lehetne jönni mik azok. Vagy ha visszarajzolod azt a részt, az már ismerős lehet, ha valami tipikus megoldás.
Ránézésre kondinak néz ki, ha tudsz kapacitást mérni rábróbálhatsz. Bár így beforrasztva érdekes eredményeket hozhat a mérés ...
A 78M24 nagy valószínűséggel egy 0.5A -es 24V -os stabilizátor lesz. A "CHN" nem kizárt, hogy utalás a gyártó országra: China.
Köszi a válaszokat!
Az IC adatlapja megvan. VN330SP A kimenetei és a GND közé van kötve. Varisztor lehet esetleg?
Van egy másik alkatrész is amiről nem találok semmit.
ST gyártmány BUN c423
Csak annyi látszik, hogy az IC négy fogyasztóra rá, vagy le tudja kapcsolni a saját tápját egy-egy FET-en keresztül. Én megnézném, hogy miket kapcsol, milyen jellegű terhelés, pl. Ohmikus, induktív stb, hogy hogyan reagál, amikor hirtelen megindul, vagy megszakad a rajta átfolyó áram. Mekkora terhelést jelent, mert az IC az adatlap szerint 0.7A-ig bírja, ami nem kevés. Ebből talán már látni lehet, hogy az IC-t kell megvédeni esetleg a terheléstől, vagy a terhelés igényel valamilyen szűrést. Varisztort oda raknak, ahol csak hébe-hóba jelenik meg valamilyen túlfeszültség, mert ezek szép lassan tönkreteszik.
Ez vajon mi lehet?...
A doboz miatt hoztam haza, most meg sajnálom szétszedni, míg meg nem tudom, nem-e használati értékkel is bír, -ha nem nekem, hát másnak.
Emlékeim szerint dinamikus pick-up előerősítő. Abból az időből, mikor kezdték a kristál hangszedőket lecserélni a "bakelit" lemezjátszókban.
Közismertebb néven: RIAA korrektor
Mint RETRO berendezés egy gyűjtőnek több 1.000 Ft -ot is megérhet - ha megtalálod ...
Szóval ez az az eszköz, amivel a régi lemezjátszót a fater rádiójával (phono in bemenet, ha jól elékszem) össze lehetett volna kötni?
Hát ez nekem nem használati értékű, de a hétvégéig nem szedem szét, ha jelentkezik az a gyűjtő, egy kb. ekkora fém műszerdobozért megkaphatja -ha nem követel postázást. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2020
Így van, a rádiókon a PU-bemenet a kristály hangszedőhöz való, 300mV környékén kívánt jelet, a din.PU pedig csak 1mV körül ad.
Nem érdemes szétszedni, mert semmi ma használatos dolog nincs benne és - ahogy Egri Frédi is írja - gyűjtóknek érték lehet.
Üdv!
Ennek a csatlakozónak mi a pontos típusa? 12 pin 46 mm hosszú 9 mm széles Lábtáv 3,5mm Köszi!
Pontos tipust nem tudok mondani, én így keresném, hátha: 12 pole 3.5 mm pin spacing male header
A nevét nem tudom én sem, de itt keresgélhetsz hozzá dugót is:
Bővebben: Link Ha nem találnál 12 pólusút 2 db. 6 pólusú befér egymás mellé ( és a 12 -es dugó is jó hozzá ).
A linkelt csatlakozónak négyzet keresztmetszetű tüskéi vannak, szucsistvan123 képén pedig téglalap alakúak, szemre jóval vastagabbak már a rövidebb oldalt is figyelembe véve.
Phoenix Contact lapján keress megfelelőt.
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a Johnson 1090033C típusú ventit? D=18 cm. Egy "elektronikus vasalódeszkában" volt, Laurastar feliratú panel hajtotta. 6 kivezetése van, 12-12-19 ohmot mérek 3 esetben.. a többi talán szenzor.
Üdv mindenkinek! Tud valaki nekem segíteni? A fotón lévő panel, alkatrész, mi és mihez való?Köszönöm a válaszokat. (mérete:10 cm x 12 cm)
Guglizás után ezt találtam Bővebben: Link. IBM360/20 vagy hasonló régiség részegysége lehet.
Hali!
Ezt a helyet találtam legjobbnak kérdésemnek. A képen látható csapadék érzékelőt, ha valaki felismerné. Milyen DC feszültséggel lehetne ezt próbálhatni? Nem akarnám tönkre tenni, ha esetleg jó.
Találtam a fiókban egy CT305 jelzésű valamit. Gondolom IC, de nem találok róla semmit, csak hogy van ahol 900 Ft körül kérnek érte.
Ez egy 14 lábú kerek tok. Mi lehet ez?
Nekem CT306 van 2db, Texas. Én sem találtam semmit, '70-es évekbeli lehet.
Köszönöm.
Az Arwill árulja, de nem volt pofám megkérdezni tőlük, mert nem akarok venni.
Nocsak: azt írja műveleti erősítő. A 741-nél biztosan jobb...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |