Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Azt is megvizsgálom,csak most nem ugrik be,hogyan kell X-Y üzemmódba kapcsolni.
Szerintem is fókusz asztigmatizmus beállítása szükséges
Még azt kérdezném,hogy helyes beállítás esetén mit kell látni,pontot? Mert ha jól emlékszem rövid vízszintes vonalat láttam amikor egyszer ezt bekapcsoltam.
Egy pontot kell látnod. Az asztigmatizmus és fókusz potméterekkel tudod ezt elérni.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
A fényerőt is csökkenteni kellene, azután beállítani a fókuszt, és az asztigmatizmust (ha szükséges lesz)
Ha ezek után sem lehet tisztességes négyszöget látni, akkor szinkron szintekkel is játszani kellene. Ha a leglassúbb eltérítésre kapcsolsz, akkor a fénypont viszonylag lassan vándorol végig az alapvonalon, akkor érdemes macerálni a fényerő, fókusz, asztigmatizmus gombokat, hogy éles pont vándoroljon, fényudvar nélkül.
Mindenkinek megköszönöm a segítségét,a tanácsok nagyon hasznosak voltak,az egyik hiba elhárult.azért van még probléméma bőven.2 képet küldök,többet mondanak a szavaknál.
A 2 kép a CH1és CH2 kalibrátor négyszögjelét mutatja a vizszintes és függőleges eltolás gombjainak középre !! állítása mellett.Mindkét képen eltolódás látható a középhelyzethez képest.Időnként vibrál a kép az erősítés is változik. Kipróbáltam az ALT és CHOP módot is de nem működik rendesen,össze-vissza ugrál a kép mindkét irányban,sok beállításban elmosódott, és a szinkronizáció is nagyon nehéz.Ezekhez,ha kell holnap majd küldök képeket,mára elég ennyi is.Mégegyszer köszi mindenkinek.
Nagyobb amplitúdót (kisebb osztás) állíts be a stabilabb indításhoz-szinkronhoz, a középre állításhoz pedig a BAL trimmereket használd a pozícióállítók alatt.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
Sok tranzisztor foglalatban van, itt is lehet kontakthiba.
A horizontális pozicionáláshoz nincs trimmer az előlapon,ezt valahol máshol kell korrigálni?Az instabil szinkront és vibrálást nem okozhatja fesz. ingadozás ? A CHOP és ALT módokban lehet,hogy hibás az átkapcsoló áramkör?
Nagyon sok dolgot kell itt még átnézni,többek között a tranzisztor foglalatokat is.
Belül van állítási lehetőség a hor. balanszra.
A horizontális pozícionáláshoz nincs trimmer az előlapon, de van állító potméter az időalap, és a trigger állító gomb között.
A SWEEP/HOR IN gombot a felső gombsor első gombjában megleled, kiugrasztva SWEEP, benyomva HOR IN (a felirat a gomb alatt. Triggerjel nélkül szokott vibrálni az időalap. Az alacsony frekvenciás jeleket CHOP, a magasabb frekvenciájú jeleket ALT állsban vizsgálhatod.
Szia!
Annak az áramkörében is lehet hiba. Poti, ellenállás megnyúlva stb.
Ezt írtad:A horizontális pozícionáláshoz nincs trimmer az előlapon, de van állító potméter az időalap, és a trigger állító gomb között.
Ez igaz de a külső potméterek közép állásában a fénypontnak is középen kellene lenni. Próbáltam a vert.balance trimmerekkel középre állítani a sugarat de akkor sem tudom a sugarat szimetrikusan áthúzni az egész képernyőn.Szerintem valami el van állítódva a vert.láncban az elenktonkapcsoló fokozat után,szintúgy a hor.fokozatban. A másik dolog az,hogy az időalap generátor leggyorsabb fokozataiban balról egyre jobban rövidül a sugárhossz és bal oldalon csökken a fényereje.A bal oldalt úgy értem,hogy szemből nézve a bal oldal tehát ahonnan indul. A CHOP és ALT fokozatban szerintem szintén valami nagyon nincs rendben.
A vízszintes erősítő (is) egy diferenciál erősítő. balansz beállítására van belső trimmer, ezzel elvileg beállítható, hogy a külső tekerőgomb középállásában a fénysugár is középen álljon.
A leggyorsabb fokozatnál előfordulhat egy kis jobbratolódás, de azt a szinkronizáló gombok óvatos tekergetésével korrigálni lehet, ha nem, akkor körül kell nézni a szinkron fokozatban is. Lehet eltérítő generátor hiba is, de ennek javításához másik szkóp kell. Az elektron kapcsoló nincs hatással a vízszintes eltérítésre, az csak a függőleges erősítő végfokozat bemenetére kapcsolja hol egyik, hol másik bemenet erősített jelét. A függőleges erősítő balansz állítása az előlapi trimmerrel lehetséges, ezt úgy kell beállítani, hogy a bemeneti osztó kapcsolgatására (a függ bemenet testelése mellett) a sugár helyzete ne változzon. Mindenek előtt, mielőtt szét tekergeted a tápfeszek rendben vannak?
A vízszintes erősítében csak 2 darab trimmer van az 1x és 5x erősítés beállítására.
A szinkrongombbal nem lehet a rövidülési hibát korrigálni,kipróbáltam. A feszültségek rendben vannak. A függőleges erősítő balansz csak arra van amire írtad,tudom. A baj komolyabb lehet mint hisszük nem egyszerű beállítás kérdése,ezt csak hosszabb idő alatt szisztematikus ellenőrzéssel,fokozazatonként sikerül megoldani,legalábbis remélem.Azért ha van ötleted,írd meg.Ha valamire jutok én is jelentkezem.
Tisztelettel érdeklődöm, miét lettem én jól láthatóan ignorálva? Valami bántót mondtam bárkire is?
Nem provokálni akartam, senkit sem kívántam megtréfálni, valóban egyszerűbb volt megkérdezni, hogy előfordulhat-e kerámia kondenzátor egy szkóp anód-sokszorozóban vagy csak a fóliakondenzátor a nyerő. Ha csak én nem látok választ, elnézést, hogy szóltam... Köszönöm!
Szia!
Tehetsz kerámiakondenzátort is, ugyan mi baj lehet. Az orosz barátainknak akkortájt biztosan csak fóliakondenzátoraik voltak olyan paraméterekkel.
Sziasztok!
Szeretném mindenkinek megköszönni a segítségét,tanácsát,amit továbbra is szivesen fogadok.Az utolsó hozzászólásomban a hangnem talán nem volt a legmegfelelőbb.Ha valakit akaratlanul is megbántottam,tőle elnézést kérek.Ez a probléma a szkóppal túlságosan megvisel.Tehát ha van valakinek tippje,kérem írja meg.
Szia Kadarist' és köszönöm szépen!
Viszont egy visszakérdés jöhet? Te láttál is már olyan állatot mint a Zsiráf? ![]() Szóval te találkoztál gyári kivitelben (vagy amatőr vagy félprofi, de stabil) konstruzzionebanben' ezzel a megoldással? No, csak mert nálam ugye ettől indult be a pavlovi nyálelválasztás a kérdezgetésre, hogy én még nem, csak azt nem tudom, én néztem-e keveset eddig (vélhető). Köszi még egyszer! A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2020
Ezek 100 nF 3kV kerámia kondenzátorok egy EMG oszcilloszkóp HV tápjából. A táp 24 kV-os . Ez az egység egy 5x-re dolgozik. Az EMG sok készülékébe ezeket építette be. Nem szoktak meghibásodni.
Ha már Hobbi, meg DIY, akkor itt egy szép példa arra, hogy tönkrement sokszorozót hogyan lehet kiváltani. A kommentelő újjáépítette a sokszorozót. Bővebben: Link
Vajon mi volt a kiöntő anyag? Egyébként lehet használni a TV sokszorozókat is.
A szokásos poliuretán kiöntőgyantát használta: Bővebben: Link.
Nem kísérleteznék 22 kV az EMG1556 anód a katód -2kV ez együtt 24 kV. Ez van benne. Nagyon nem mindegy milyen kondenzátor és milyen kiöntő gyanta.
Sziasztok.
Van egy c1 55 oszcilloszkópom, és ha bekapcsolom akkor sípoló hangot ad, és kB 20 perc után nagyon melegszik benne a transzformátor de annyira, hogy a kezem nem álja. Elméletileg müködik de szerintem nem kellene ennyire melegednie. Előéletéről nemtudok semmit, régebben vettem. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi okozza a fentebbi jelenségeket.Csináltam egy videót is: Bővebben: c1 55 zúg A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2020
Melyik transzformátor melegszik benne? A hálózati, vagy a nagyfrekis, ami sípol. A sípolás szerintem természetes, nálam is sípol. Persze halkan.
A hálózati melegszik. Sajna így használhatatlan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |