Fórum témák
» Több friss téma |
Hol lehet jó HV trafót venni?
Szia.
Én is kiváncsi vagyok!
Az Ako N1600-ba 760-800 V-ot sütnek a trafóra... Ha Zolitól rendeltél trafót ( MAKRAI kFT ) akkor remélhetóleg 1:30 ast áttétel alattit rendeltél. Az 1:15 1:20 bőven jó hozzá .
A gyári hálózati akóban ( N1600 ) 1:12 es trafó van
Üdv!
Én is kérdeznék. Ez a trafó egy AKO Pro N2000-ben van. A felső két vezeték a betáp, az alsó három a kimenet. De az a négy vékony vezeték ami még kijön belőle,mi célt szolgál?
A panelt szétégett.
Cseréltem 555-ös inverteresre. Mekkora áttételű trfó a jó? És vasmagos legyen?
Vasmagos.. HA inverterest elektronikával hajtod akkor 1:30 as a veszteségek miatt + nem kell kitaposni az inverter lelkét.. Igy elég lesz 400 V ra tölteni a kondit.. Ami kb 10 -11 kV -ot hoz terheletlenul az 1:30 as trafón.. Mivel Zoli 0,3 as 2Z-s huzallal tekeri a szekundert, így a terhelésen a 10 kV leesik a kivánt lrtékre 7500-8000 V
Az egy terhelés figyelő akart lenni.. illetve karámszkadás jelző--- Nagyon összecsapott elcsépelt konstrukció... A sok ki szines vezetél egy csatin csatlakozik az elektronikához. Amint villámcsapás éri vagy a karáémot, vagy csak a közelébe csap le... a Cmos IC-k azonnal elhaláloznak és vele együtt az egész elektronika...
Építs hozzá egy hálózati elektronikát.. A szines vezetékeket meg vágd el... ?Mert a trafó önmagában kiválló (Makrai Kft ről koppintott ) Kösd be renedesen a trafó primer- szekunder ágát--- A szines vezetékeket meg egyszerűen blankold le és zárd rövidre az összeset. Ez némi fojtást ad a trafónak.. de ez nem árt.. sőt még használ is
Köszönöm. Még régebben hozták javításra,nagy baja nem volt, csak a triakot és egy diódát kellett cserélni benne. Működik. Még. A trafót csak kíváncsiságból fényképeztem le, hogy majd egyszer megkérdezem mi célt szolgálnak a vezetékek.
Köszönöm!
Megvan a Hv trafó.
Hétvégén beüzemelem. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2020
Szia. Érdekes cucc!?.
Köszönöm!
Mit mondjak??? De majd meglátod.
Egyformán gondolkozunk.
A Makrai kft-nél nincs a termékek közt Hv trafó.
AKO N1600 555-el.
A 12V 2.4VA-es trfót 24V-ról hajtva, 5sec. alatt tölti fel a 12µF-os kondit 850V környékére. Így van 6mm-es szikra. Mit változtassak hogy jól működjön? Trafót cseréljem 5-6V-osra? R1=3k R2=160K C1=100N
Ha jól emlékszem, olyan 650v körül mértem.
Azt sajnos nem mértem, bár nem is lett volna mivel.
Valaki elmagyarázná,
hogy kell beállítani R1-R2-C1.et? Kitöltés 50% alatt legyen. Minimum 850V-ra töltsön 2sec. alatt. Az autótafóson már túlnőtt a terület. A kecskék meg szöknek!
Szia. Mekkora a terület? Mekkora a nagyfesz a deroton?most melyik a nagyfesztrafó? Milyen sűrűséggel "űt"? A kerìtés megvan-e csinálva szabályosan?
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
1 hektár 4 csíkra osztva.
5 szál horganyzott acélhuzal. Szigetelők jók. Az autótrafós ki van telepítve. Ezt az AKO-t szeretném beüzemelni. 24V-ról 5 másodpercenként üt.
1 másodpercenként kell neki ütni,és a kerítésen legyen 10 KV. A földelés is legyen oké-s!.
Legyen a kerítés 50-100méterenként párhuzamosítva az ellenáláscsökkentése érdekében. Ha 5 másodpercenként üt,ideje van a kecskének kibujni! A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
Igen.
Ezért kérem a segítséget. Az autótrafós így működött, csak bővítve lett a terület, ezért már nem bírja el.
Én először a 2.4VA-es trafót cserélném nagyobbra..
Az AKO trafójának jóval
nagyobb feszültség kell. Kb: 1000V |
Bejelentkezés
Hirdetés |