Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3546 / 3979
(#) vargaf válasza aramis hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Nem feltétlenül.
(#) aramis válasza vargaf hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Igen méréskor melegitve 52 -ről lépett le 22 re
(#) lobo67 válasza aramis hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

A gyári paramétereit nem ismerem, de a működőképességét meg lehet mérni. Szobahőmérsékleten lehet mérni az ellenállását, ha akár csak kézzel el kezded melegíteni, láthatóan változnia kell (valószínűleg csökkenni fog).
(#) lobo67 válasza aramis hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Akkor jónak tűnik
(#) aramis válasza lobo67 hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

köszönöm.akkor más hiba van . nem kapcsol be a daráló motorja. kávéfőző.
(#) Epu2 válasza aramis hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Rákerestem. Ez így nem sokat jelent. Egy fénykép talán segít. Az ellenőrzés vargaf javaslata alapján.
(#) rettung hozzászólása Dec 10, 2020 /

Szervusztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy a lent belinkelt kapcsolási rajzból csinálna egy nyáktervet. Én ehhez nem értek, sajnos nem tudom megcsinálni. Egy sima egyoldalas lemez, "kényelmes" méretben, amit talán még kézzel is meg tudnék utána rajzolni. a kapcsolást az interneten találtam , és én egészítettem ki. Ping-pong villogó, beletéve még 2X2 fehér led, és egy DPDT kapcsolóval lehet váltani. mEgy Játék vasúthoz lenne, sorompó.
Nagyon hálás lennék a segítségért!!!
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2020
(#) pipi válasza rettung hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 1

Hali! Nem egy bonyolult kapcsolás, 1db-ért nyákot gyártani... Ahol az alkatrészeket veszed, vegyél soklyukú próbapanelt, pikk pakk összedrótozod, forrasztod, nem kell várni senkire
pl itt
(#) rettung válasza pipi hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Szia! Tobbszor marattam, es ultettem mar be igy nyakot, kapcsolasi rajz alapjan. Nekem sokkal egyszerubb lenne. Ezert kertem! Senkit nem akarok megbantani, de meg fizetnek is erte!
(#) madzagos válasza rettung hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Tessék 4,5x4.5cm. ha nagy átjavíthatom kisebbre.

villogó.lay

(#) rettung válasza madzagos hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Szervusz Madzagos!
Nagyon szépen köszönöm!!!! Sajnos nem tudom megnyitni lay formátumot!
(#) janigel válasza rettung hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Tessék.
(#) rettung válasza janigel hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Ohhh! Nagyon szépen köszönöm!!!!
Komolyan megkérdezem, mivel tartozom???
(#) janigel válasza rettung hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 2

Semmivel.
De itt már az ilyen kérdés feltevése is sértő.
(#) rettung válasza janigel hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 2

Nem akartalak megsérteni!!! De tényleg hálás vagyok!
amúgy azt figyeltem meg, az itt a legnagyobb hála, hogy ha az ember valóban elkészíti a dolgot, amiben segítséget kért.
Úgyhogy én is neki esek!!!
(#) proli007 válasza rettung hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 6

Hello! megrajzoltam, meg kijavítottam az áramköröd hibáit. A páros és páratlan Led-ek tartoznak egy-egy jelzőlámpához.
(#) rettung válasza proli007 hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 1

Gabor! Benned nem csalodtam!
Nagyon-nagyon szepen koszonom! Igazan halas vagyok!
(#) ssppiikkee hozzászólása Dec 11, 2020 /

Üdv!
Egy Sony erősítőben nagyon kezdőként kiméregettem a hibákat, 2db tranzisztort, meg egy ellenállást kellene cserélni. Ti honnan szoktatok beszerezni ilyen apróságokat??
Külfőldről nem szeretnék várni hónapokat...
Ezek kellenének:
MN2488 8np
MP1620 8np
2w 0.22 ohm kx2 3 lábú ellenállás

Előre is köszi!
(#) Bakman válasza ssppiikkee hozzászólására (») Dec 11, 2020 / 1

Pl. HEStore: Bővebben: Link.
(#) k_i_j válasza ssppiikkee hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

(#) proli007 válasza rettung hozzászólására (») Dec 11, 2020 / 3

Hello! Készítettem egy másik változatot is. Ennek vezetékezése egyszerűbb és talán értelmezhetőbb is. Egy kis trükk van benne, hogy alapból a fehérek világítanak, de ha a kapcsoló párhuzamosan köti vele a pirosokat, a fehér magasabb nyitófeszültsége miatt "nem tud labdába rúgni". Így egy sima kapcsoló is elég az átváltáshoz és így a két lámpa kialakítása is egységes lesz.
A lámpa csak mintának van, gondolom ahhoz em készítesz nyákot a lámpába, csak összekötöd.
(#) bububa hozzászólása Dec 11, 2020 /

Sziasztok!az elektromos fűtőventillátor menetközben megállt.bimetálig van áram utánna se fűtés se ventillátor nem megy.bimetálon 0718 felirat van.készülék típusa:Hauser.hiba keresésben merre induljak,mit zárjak ki?előre is köszönöm a segítséget
(#) Ódenka válasza bububa hozzászólására (») Dec 11, 2020 / 1

Üdv!
A bimettalt, szerintem. Azonban, ha zárlat van utána, azt drasztikusabban fogja jelezni, vigyázz.
(#) k_i_j válasza bububa hozzászólására (») Dec 11, 2020 / 1

Én hőbiztosítékra gyanakodnék.
(#) ssppiikkee válasza k_i_j hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

Ezek rendben, már csak egy ellenállás kellene valahonnan, azt nem találok ezeken az oldalakon...
Megköszönném ha valaki segitene keresni egyet
(#) k_i_j válasza ssppiikkee hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

Ellenállás egyszerű volna, ha nem háromlábú volna.

Bővebben: Link
(#) Mzraceboy hozzászólása Dec 11, 2020 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy rendszer kiépítésében.
Tervem és kérdésem a következő lenne. Egy infravörös hőmérő szenzor által mért adat megjelenítése egy kijelzőn. Ezt a rendszert egy versenymotoron alkalmaznám hátsó gumi hőmérséklet mérésére, a kijelző pedig a kormányon kapna helyet. Kábel elvezetése nem gond, érzékelőt tudom rögzíteni kb 10cm-re a gumitól.

Gyakorlatilag egy mostanában sokat használt infrás lázmérőről lenne szó, erre a célra optimalizálva.

Lenne-e erre jelentkező, aki adott esetben segítene összeállítani egy ilyet?
Üdvözlettel,
(#) Lamprologus válasza ssppiikkee hozzászólására (») Dec 12, 2020 /

2db 0.22Ohm ?
(#) ssppiikkee válasza Lamprologus hozzászólására (») Dec 12, 2020 /

1db már elég lenne. Stereo erősítő egyik oldala tranzisztorok párban, meg 1 ellenállás.
(#) tbarath válasza Mzraceboy hozzászólására (») Dec 12, 2020 /

És mi van, ha a kerék teletolja porral, vízzel, sárral az érzékelőt? Erre van valami ötleted?
Illetve az infrás lázmérőnek egy elég szűk tartományban, reálisan 25-45 fok között kell értéket mutatnia, az se biztos, hogy elég.
Következő: »»   3546 / 3979
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem