Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egyszerűbb azt írni, hogy kidobom, mint lemerítve, megfelelő helyre....
Egyébként adtam neki még 1 esélyt, feltöltöttem, lemerítettem, jónak tűnik. Kicsit sérült az oldala, de szerintem csak a legkülső ezüst szürke réteg gyűrődött egy kicsit.
Ha már nem fényes ezüst látszik onnantól kezdve vége. Vigyed a megfelelő helyre lemerítve. Szuper kapacitások pedig csak pár marék volt kidobva a gyárba a fémtömörítőbe. Ne tudd meg hogy lerendezte a konténer falát mire észrevették hogy helló baj van. Na kb ugyan az lenne a zsebedben is. Csak ha ez megindul kb 4-5 másodperc alatt lesüti a nadrágod.
Sziasztok!
Újabb kérdés SSR-el kapcsolatban. Milyen kondi lehet a gyáriakban, hogy viszonylag kis méretben meg tudják csinálni 10nF 280V AC-ban ezt találtam, de akkora, mint egy ház. Fólia kell oda egyáltalán?
Ki az aki valamilyen formában újra szokta használni az ilyen egyébként hibás kondikat?
Zárlatos lett vagy veszített a kapacitásából?
Szervusztok! Van egy fűtőpatronom. Ezt szeretném bekötni, egy dugvillába (ha lehet). A gondom az, hogy a patront 2 db fekete, 1 db barna, és 1 db szürke vezetékkel szerelték. Nem tudom, hogy melyik vezetéket, melyik pólusára kössem a dugvillának?
Köszönöm az esetleges segítséget!
A hibásokat a veszélyes hulladék hasznosítók. Ha egyébként jók és bele fér a design-ba akkor miért is ne, Persze nem túl igényes helyen.
Ha nem tudod megállapítani, akkor ne kösd rá a dugvillára!!!
( Érintésvédelem mond neked valamit?) A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Nyilván ezért kért segítséget.
Mindenképpen szerezz be információt, ha konkrét segítséget nem kapsz. A földelés pont nem lehet gond, ha van, mert 220V-os forró cuccoknál nem mindig kötelező. (Lásd vasaló) A fűtőbetét kimérése sem, de nem tudni mi a szerepe a szürkének. Lehet hőkapcsoló, hő érzékelő, vagy a barna-szürke együtt.
Villamos mérőeszközöd van? Ellenállásokat kell mérni a végek közt. A legkisebb, a legnagyobb teljesítmény. Amelyik megfelel neked., azt kötöd a dug-villa 2 pólusára. Az egyik vezeték lehet földelés (nem mérhető ellenállás, ill. a burkolathoz 0), azt a földelőre.Valamint Epu2 válasza.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Én úgy gondolom nem kéne a 230V-al játszani, ha ennyire nem ért hozzá!
Idézet: „A legkisebb, a legnagyobb teljesítmény.” Vagy nem! ... Lehet benn egy beépített hőérzékelő is ... mondjuk PT100 ... na akkor arra én nem kötném a 230V-ot!
Hááát ... sok vasalót láttam már, de mind földelve volt!
Akkor csak régi vasalókat láttál.
Először is érdemes lenne beküldened ide a típusát, ami rá van írva... Az alapján lehet adatlapot keresni, amin jellemzően minden rajta van ami neked kell, nem kall találgatni.
Akkor csak régi vasalókat láttál.
Másként fogalmazok: Én még láttam nem csak dekorként is...
Szia!
Mérd ki a hőelem vezetékpárját. Erre gyárilag nincs védővezető kötve, azt a fűtött készülék fémtestére kell kötni. Valahogy így néz ki a dolog: Bővebben: Link.
Ma vettem egy bolti kondit 470u értékben. Elmentem a faluba 3 helyre is és addig rajta volt a teszteren. 366uA-nél megállt a műszer. Még mindig jó?
Az idő új SI mértékegysége:
Idézet: „Elmentem a faluba 3 helyre”
Na itt kezd bonyolódni dolog:
Idézet: „Erre gyárilag nincs védővezető kötve, azt a fűtött készülék fémtestére kell kötni.” Ő közvtetlenül a fűtőbetétre akarja kötni a dugvillát! A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
De ne kösse! Hűtés, szabályzás nélkül másodpercek alatt leolvad.
Szép estét mindenkinek!
Füszültség stabilizátor IC-vel kapcsolatos kérdésem lenne. Ezek polaritás ellen védve vannak, vagy tegyek az áramkör elé egy soros diódát? Az áramigénye az egésznek úgy 500mA körül van. L7805CV- stabkockáról lenne szó.
Nincsenek védve fordított polaritás ellen. Ha szükséges tegyél diódát. Ha nem garantálható hogy a kimenet hamarabb süljön ki mint a bemeneti kondi, akkor kell még egy dióda a kimenetről a bemenet irányába. Bővebben: Link
Váltakozó áramról nem járathatod. Kell elé egyenirányitó, és akkora puffer kondenzátor, hogy soha ne essen a bemeneti feszültség a minimális határ alá (esetedben 9...10 V minimum).
Szia!
A belső kapcsolási rajzban látható, hogy nincs polaritás védelme. Kellhet a külső soros dióda.
Autóban használatos elektronikáról van szó, csak szeretném megvédeni a fordított polaritás ellen. De akkor teszek egy megfelelő teljesítményű soros diódát még az első pufferkondi elé, aztán legalább feszültség ingadozás sem lesz az elektronikában. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |