Fórum témák
» Több friss téma |
Valami ilyesmit kellene összehoznom? Bővebben: Link
Igen, ez már alkalmas az RS232 fizikai jelszintjeinek előállítására. Egyébként honnan vetted az egységcsomagot?
Müller Szabolcstól nem tudom mond e neked ez a név valamit?
És akkor ha elkészítek egy ilyet akkor ezt rákötem a számítógép COM1 portjára és akkor ezek hogy Rx Tx Gnd Vcc ezeket hová kell kötnöm?
Vagy van esetleg valami kapcsolási rajzod ami érthetőbb?
Szerntem ne szenvedj vele, Itt van készen, gyári cucc, ajándék áron.
de ezt hogy vegyem meg nem vateráztam még! meg amúgy is mit hová kell kötni? Ha nem baj azért szeretném megtudni, hogy a kapcsolásban a Tx Rx Vcc mit jelent?
Regisztrálsz, 2 perc az egész. Leirásban is szerepel, rx-tx, és gondolom gnd. Ezek kellenek a bekötéshez.
Ennél érthetőbbet nem is lehetne mutatni.
Ha ezek az alapvető dolgok is problémásak, akkor nehéz lesz egyről a kettőre jutni. Esetleg nincs az ismerőseid között valaki, aki picit jártasabb az elektronika világában? A srácot egyébként nem ismerem, csak gondoltam lesz valami weboldal amin esetleg több információ található. A kérdéses kivezetések: Vcc-t az áramkör +5V tápjára, GND az áramkör GND (test) pontjára, Rx a PIC vevő lábára, Tx a PIC adó lábára.
Beszéltem a készítővel azt mondta nem kell hozzá ez nincs benne szintillesztő de a szoftver végzi!
Szoftveresen nem lehet szintillesztést végezni.
A mai alaplapok működhetnek más szintekkel is, de egy régebbi, vagy egy olyan alaplap, ami csak a szabványt implementálja (és nem foglakozik a "fizikai kódsértéssel"), nem fog működni ezzel az áramkörrel. Lehet hogy 100-ból 99-nél működik, de épp elég ha az az egy pont te vagy. Egy ilyen szintillesztő IC + a "körítés" 3-400Ft plusz anyagköltséget jelent, ami sorozatgyártásnál nagyon jelentős, így a gyártó nyilván lehagyta, mert számított arra, hogy az esetek többségében nem okoz gondot, de azt állítani, hogy szoftverből végzi a szintillesztést egyenesen nevetséges. A dolog jelen állása mellett már annyi helyen lehet a hiba, hogy legjobb lenne ha visszaküldenéd a cuccot a gyártójának, hogy ellenőrizze neki működik-e. Ha igen, akkor már csak a szintillesztés és az alaplap marad hibaforrásnak. Még ezzel a kettővel is elleszünk egy darabig.
Egyébként picit utánanéztem én is a problémának és pont a régi gépek esetén működhet, akárcsak a JDM programozók. A régi gépek RS232 portja a 0 V körüli jelszintet már logikai "1"- nek érzékeli, pedig a szabvány a -3 V- nál alacsonyabbakat tekinti csak magas szintűnek. Véleményem szerint a MAX232 szintillesztő megoldaná a kommunikáció problémáját, de ettől még lehet, hogy lenne egyéb gond is.
Oké! Akkor megépítem ezt a szintillesztőt amit korábban belinkeltem! Akkor a TX megy ahová eredetileg a com1 3-as lába menne és az RX pedig oda ahová eredetileg a 2-es láb megy?
Sziasztok!
Összedobtam egy PICkit Serial Analyser-t. Jó működik, de nem találom hol lehet beállítani, hogy legyen Parity bit is, ami a MODBUS RTU mód alap beállítása lenne. Lehetséges, hogy nem készítették volna fel erre a PC szoftverét? A PIC képes rá tudom. A válaszokat köszönettel várom! Üdv! watt
Szia!
Betöltöttem, konfiguráltam aszinkron uart módra. Én sem találom nyomát a paritás állítási lehetőségnek. Úgy tűnik, minha csak az alapokra késítették volna fel... Nincs stopbit állítás sem. Az adatbitek számát sem lehet állítani. Ez már a panel tervezésnél is gyanús volt, mert a 18F25520 belső uartját használják fel: 5, 6, 7 bites formátumot nem tud. Jobban játsz egy terminál programmal...
Köszönöm! Sajnos két COM kéne és csak egy van. Gondoltam jó ez az analizátor, de valami mást kell kitalálnom(pl. egy CDC firmware+terminal...).
Hello!
Soros portról lenne egy kérdésem. Egy olyan elektronikai ezközt építek ami soros porton keresztül a PC-t sleep-re rakja. Azt ki is találtam hogy elég ha csinálok egy programot ami kiküld adatot a soros portra és viszaolvassa és ha megegyezik akkor nircmd segitsegevel sleep-re rakja. Azt nem tudom mit kell kiirni a portra? Egyébként egy relés ezköz zárná ösze a TXD-t az RXD-vel.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan programról, ami kijelzi, mely process használja a soros portot. Meg van nyitva, és nem lehet hozzáférni, ami nagyon idegesít. Ja, és elvileg nem fut másik olyan program, ami használná a soros portot. A Portmon-t próbáltam már, az sem fér hozzá.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy lpt porton szeretnék naplózni egy eszköz működését, pl egy kapcsolót/relét. A lényeg az lenne, hogy amikor a gomb megvan nyomva, akkor egy program feldolgozza és egy file-ba bele írja az eseményt. Bármilyen megoldás, vagy megoldásra vezető utat szívesen fogadnék!
Három éves topic, de remélem valaki jár még erre!
Egy soros port monitorozó programot keresnék. Nem kell semmi extra Köszönöm
őőő most látom hogy 5....
Tudtommal a Portmon volt az egyetlen. Azért írtam múlt időben, mert pl. Win10 alatt már nem fut.
Pontosítás: 64 bites operációs rendszer alatt nem működik.
a kulcsszó: Realterm
A Realterm tud a háttérben monitorozni ? A pufferből kiszedi az adatokat miközben egy másik szoftver a porton kommunikál a hardverrel ?
Tapasztalatom szerint a már megnyitott portot nem tudja monitorozni.
Nem. Ezt tudtommal winfos alól nem tudod megtenni (linuxnál talán), mert egyszerre 2 program nem tudja ugyan azt a portot megnyitni.
Ehhez 2 gép kell vagy egy másik soros port ugyan abban a gépben, és az egyik portot "lópónak" kell bekötni.
Ezt a lopkodó funkciót tudja a Portmon. Ha egyszer sikerül valami helyettesítőt találni 64bites op.rendszer alá, akkor majd megosztom itt veletek.
Windows 7 64biten kellett volna egy soros port monitorozó program, ami a gép és egy Datalogic F732 gyűjtős vonalkódolvasó között nézné a forgalmat. Azt hittem ez egy egyszerű feladat, hát nem az. Egy kivételével minden program elbukott, mert nem tudott "szellem" módban ráfigyelni a portra. Az egyetlen működő a HHD Device monitoring studio lett. Shareware, igazából nem is néztem, hogy mit fog korlátozni 14 nap után, mert nekem megtette 1 nap alatt, amire kellett.
Az olvasó leírása alapján nem ment a dolog, és ahogy a működő mintaprogram által látott portforgalom alapján kiderült, kicsit másképpen megy... Így már neki tudok fogni a saját programba integrálásnak. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2021
A Serial port monitor is mintha tudná, bár az is feltörős.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |