Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot! Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Rémlik valami, hogy azzal a feltétellel fagadta volna el a kórház, ha garanciát vállal rá. Vagy valami ilyesmi.
Ha jól emlékszem, pár hónapja felmerült ugyanez a téma, és valaki azt írta, hogy ő próbálta felajánlani, de nem akarták elfogadni a katódsugárcsövest. (Bár valószínűleg ez függ az adott kórház ellátottságától és az illetékes ízlésétől és kedvétől is....)
Talán nem lesz népszerű, de csak kimondom:
A kacatjainktól megszabadulni vágyást ne jótékonykodásként tüntessük már fel (kórháznak adományozom...) Ha adományozni akarok egy kórháznak, beszélnék a gazdasági vezetővel, és vadonatúj dolgok megvásárlásával adományoznék
Hát... A képcsöves megjelenítőknek valóban csökken az értékük, egyedül talán még a retro szegmensben lehetnek jók valamire, az RGB bemenetükre kötnek rá régebbi konzolokat, ha jól tudom.
Nálunk is porosodik az étkezőben a hűtő tetején egy képcsöves Orion, pár éve már be se kapcsoltuk, most pedig már értelme se lenne bekapcsolni mert a tévékábel is digitális már. Valamint a pincében pedig egy régebbi Samsung képcsöves tévé aszalódik, amit egy ideig használtam, de elfogyott nálam a hely és száműztem. Jelenleg egy ~1998-as kis VGA monitor, egy ~14" fekete-fehér megfigyelő monitor és egy ~5" monokróm zöld video monitor képviseli nálam a használatban lévő CRT megjelenítőket. Valamint visszamaradt 2db ~5" képcső is, amikkel nem tudok mit kezdeni, csak a polcomon porosodnak. (...)
A körülményeket nem ismered, vagy elfelejtetted.
Több mint ötven darabról volt szó, és akkoriban sok kórházban (kórházi osztályon) csak egy darab, katódsugárcsöves tévé volt. Az illető pedig összegyűjtötte, és megjavította azokat a bozonyos készülékeket. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Lehet, hogy lemaradtam valamiről? Én nem olvastam olyat, hogy bárki _jótékonykodásként_ tüntetett volna fel valamit, vagy _adományozó_ szerepben tetszelgett volna itt a fórumon. Egyszerűen felajánlásokról van szó. Te esetleg valamilyen fórumon kívüli esetre reagáltál?
Az előttelévő hozzászólásokban merült fel, mint lehetőség, és mint visszautasított felajánlás. (Kórháznak megunt tévét)
Én meg elmondtam a miértet (hogy miért ne). És, hogy ha jótékony felajánlást kívánunk tenni (pl egy kórháznak), azt hogy érdemes. Te pedig rosszul értelmezted A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Sziasztok!
Megválnék néhány apróságtól. Kidobni sajnálnám, de vagy már nem akarok foglalkozni vele, vagy sok van belőle. A képen balról jobbra 1,5m 10 eres szalagkábel csatlakozókkal, 20 lábú ic próbanyák, 4,8V-os 600mAh-s NI-MH akkumlátor, 2db 320x240 felbontású 5"-os lcd. Ezek mind sosem használt, de több éves dolgok. Valamint 2db egyedi gyártású vezérlő panel 64x128-as glcd kijelzővel. Mindkettő működőképes. A rajtuk lévő PIC típusa 18F46K22. Átvehető Halásztelken vagy Szigethalmon.
Szia, esetleg ha postáznád akkor érdekelne akksit kivéve minden.
Én azt gondolom, három különböző dologról van szó...
1. Kacatoktól megszabadulni - gyakorlatilag áthárítom a szelektív megsemmisítés felelősségét és a feladatát másra - ez meglehetősen visszataszító. 2. Teljesen jó, használható, bár nem a legmodernebb, de az adott (megajándékozott) helyen lévőhöz képest jobb és/vagy hiányt pótló. (Pl. ha egy kórházban szükség lenne 50 TV-re, de csak évi 2-t tudnak vásárolni a keretükből, azt is fontosabb dolgok rovására...) Mindkét fél számára előnyös - ezért jó. 3. Új dolgok vásárlása adományozás céljából. 1-2 ezer Ft-ból szinte semmi értelmes nem jön ki, ahhoz vagy felesleges 100-ezrek kellenek, vagy (akár csak akcióként) nagyobb létszámú összefogás. Továbbá egy intézményt sok előírás köt, vagyis nem fogadhatnak el bármi, még ingyen sem. Ha a felújított TV-t ingyen átveszi, de egy hónap múlva tönkremegy, azt neki hivatalosan, vagyis komoly pénzért! kell ártalmatlanítani. Vagyis valahol akár még érthető is, hogy kellett volna valamilyen garancia (nem neki, hanem az intézménynek). És akkor én is beállok a sorba: én sem tudtam elajándékozni itt a tökéletesen működő CRT TV-met. Digitális kábel TV - sok helyen a digitális mellett ugyanazokat az analóg csatornákat adják továbbra is (természetesen nem HD-ben... ). A PR-telecom esetében pl. így van. Amikor szervizben volt a 2. TV-nk, beállítottam a helyére a régi Oriont. (Még jó, hogy senkinek sem kellett... Bár inkább elkérte volna valaki...) De érthető, hogy senkinek sem kellenek a felajánlott CRT-s cuccok. Sok helyet foglalnak (2 helyett 3 dimenziósak... ), sokat fogyasztanak, ha tönkremegy (amire mindig megvan az esély) problémás a kidobása (megkeresni az átvevőhelyet, oda eljuttatni).
A kórházakba is már levetett LCD-k mennek inkább. Kisebbek, könnyebb elhelyezni őket.
Rendben.
A tiétek. Írjatok privátban!
ne haragudj, de azért hogy kiszedd belőle a hangszórókat nem adom oda, inkább arra gondoltam, hogy valaki otthon használja.
Akit még érdekel ...
Kissé viseltes már a könyv, ámde ingyen elvihető
Akit érdekelne ... bár nem kimondottan elektronika, de elektromos fűtésű tükör - Ford KA autóhoz
További ingyen vihető könyvek
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Ingyen elvihető PIKO modellvasút kézivezérlő tápegysége (jó régi)
Ingyen vihetőek originált mini (avagy micro) kapcsolók.
Az egyik csak simán nyomógombos, míg a másikban piros és zöld LED visszajelzési lehetősége van.
Szia!
Én jelentkezem rá, de ha másnak jobban kell akkor ő vigye.
Szia!
Ezek viszont mindenképpen kellenének nekem.
Szia.
De rég volt már ilyenem az első mini vasúthoz. Ez csak személyes átvétellel hozhat el? Szegedi vagyok.
Van egy pár rokonom Szegeden, de én most oda biza nem megyek le.
Ha netán valamelyikük errefele járna, talán megkérhetem, és a legvégére valahogyan csak össze lehetne hozni. Általában és többnyire én csak Kiskunfélegyházáig járok ...
Ez érdekelne engem, ha még megvan. Bp. 8. Kerületben át tudom venni.
Megértem.
Én meg random járok csak Pesten, de akkor is inkább a X-dik kerületig (céges iroda).
Átvehető bármikor.
A többit priviben.
A X. kerületig (Kőbánya) végeredményében jómagam is el tudom vinni, mivel a Liget térig még elmegy a 9-es busz.
Csupán csak helyet és időpontot kellene hozzá egyeztetni - és annyi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |