Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3260 / 3599
(#) gyerek67 válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

A kutyáknak nincs szüksége ilyesmikre:
Kollégámék (annó) betonoznak a sógorral.
Egyszer csak leáll a három fázisú betonkeverő.
Nézik, hogy mi történt.
Tompika, a sógor vendégségbe érkezett bullterrierje is szemmel láthatóan értetlenkedett, hogy ki művelhette ezt a disznóságot a kábellel....
ÉS SEMMI BAJA NEM VOLT! (Mármint a Tompikának...)
(#) voodoo hozzászólása Márc 25, 2021 /

Sziasztok!

Kicsit beszélgetősebb kedvemben lennék a nálam gyakorlottabb mesterekkel.
Itt a jó idő, tehát ez azt jelenti akadt egy kis kert körüli munka hegesztgetni való... Kinek mi a véleménye ezekről a parkside, (Lidl) meg stromo, raketa, straus 15.990-22.990 Ft-os egyszerű, inverteres hegesztő gépekről?
Nos, idáig kb 5...6x volt alkalmam gyakorolgatni a hegesztéssel még régebben. Durrogott, villogott letapadt, de úgy érzem bele tudnék jönni.
Mire figyeljek, tanácsok?
Köszi.

Rendeltem egyet.
(#) Dióda válasza voodoo hozzászólására (») Márc 25, 2021 / 1

A stromo ha jól mondta a kolléga orosz piacra gyártott cucc és egész jó.
Ajánlom mint hegesztő szaki hogy első dolog legyen egy automata pajzs amit veszel.
A szemed világánál semmi sem fontosabb.
Vegyél hegesztő kesztyűt is (jó vastag bőrkesztű) mert forró dolog a hegesztés.
Inverteres hegesztő el tudja hegeszteni a bázikus pálcát is de én inkább er23-as rutilpálcát ajánlanék mégis. Abból is lehetőleg a 2,5mm-es verziót.
Majd ha ezek megvannak akkor egy nagy darab vasat elő és rá a testkábelt és lehet rajta gyakorolgatni és kiismerni az invertert hogy hol a legjobb neki . Kezdésnek 3-5mm -es anyagnál olyan 80ampertől már lehet szépen húzni a varratokat. Ha sok az amper akkor mély lessz a hegesztés és kormos fekete. Ha meg kevés az amper akkor dundori a hegesztési varrat és ragadozni fog.
Trükk( ha frissen megvett pálca nem akar begyujtani vagy csak nehezen és fröcskölve ragadozva tudsz csak hegeszteni vele akkor tedd a kazán tetejére hagy száradjon 1-2 napot mert nedves a pálca.) Mi már ezt brutálkodva szoktuk csinálni hogy totál rövidzárba toljuk és beizzítjuk a pálcát és utánna hegesztünk csak vele mert addigra már ki is száradt.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2021
(#) bbalazs_ válasza Dióda hozzászólására (») Márc 25, 2021 / 1

Egy jó asztal (vagy olyan, amit nem sajnálsz), satu, FÉM asztalos szorító (ha bármi műanyag van benne, az elolvad). Kis és nagy drótkefe. Salakverő kalapács.

Amikor a vasat mentem venni, mindig kunyeráltam ilyen 1-10cm körüli leesett darabokat ingyen, azokon lehet gyakorolni.
Ha van flexed, az jó. Drótkorong, 1mm-es vágókorong, csiszolókorong).
És ha flexelsz, akkor valami kötény vagy játszós ruha, mert a fém- és csiszolóanyag-szemcsék soha nem jönnek ki a rendes ruhából. A strandpapucsot is felejtsd el )
Nem tudom, mennyire vagy ügyes az ívfogásban, nekem az okozta a legnagyobb kihívást.
Igen fontos volt, hogy a rutilos pálca végén mennyire áll ki a fém. Ezért csípőfogó is javasolt.
Sima 2-3mm vasat általában 45-50A körül szoktam varrni a 2.5-ös pálcával, az nekem kényelmes.
A pálca az elején túl hosszúnak tűnik, nekem meg remeg a kezem, ilyenkor a másik (kesztyűs) kezeddel megtámaszthatod, megfoghatod kb a felénél. Mindenkinek más a technikája, de ne siess a húzással, szépen lassan ide-oda mozgatva a végét hagyd, hogy beleolvadjon a pálca.
A végén érdemes kicsit várni, a salak egyben lepattintható valami hegyes cuccal oldalról megütve.
Üdv:
egy szintén kezdő (már átálltam TIG-re, csak kerítéshez az drága )
(#) Szárnyas válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

És gondolom közben nagy, ártatlan szemekkel nézett, ahogy a kutyák szoktak. Vagy bűnbánóan. Olyankor nem lehet rájuk haragudni.
(#) Szárnyas válasza Frankye hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Kedves kis jószágok lehetnek, nem találkoztam még velük élőben.

Valamit tudhatnak a kábelgyártók, ha mindenféle rágcsálók harapnak a termékeikre. Legközelebb majd kipróbálom, hogy egy kábeldarabot rögzítek az egérfogóra.
(#) voodoo válasza Dióda hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Dióda és bbalazs!
Köszi a tanácsokat! Mindenképp megfogadom. Fő a biztonság.
(#) SALáta válasza szs hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Forrasztó állomással csinált a dög ugyan ezt.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Mert nincs megfelelő fa. Régen falusi háznál direkt volt valamilyen fatörzs hagyva macskáknak kaparónak. Ez komoly.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Nálunk is van ilyen fa, a terasz egyik oszlopa.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Van fa. Élő is, tönk is. Tanyán lakom
Mégis a bicikligumit, meg a nejem nyári gumiját karmozta a Vöröske.
Szokták persze a többiek a rendes fát, a tönköt, a raklapokat karmozni, de ez "gumicica" lehet
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Nálunk a trombitavirág fás törzse, kérgétől megszabadították, lassan kipusztul.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Márc 25, 2021 / 1

Vagy fakerekű a bicó.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Fagumi? Az olyasmi, mint a műanyagüveg?
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Gumifa. Ilyen van.
(#) gyerek67 válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Nyilván ártatlan volt! Állítólag látszott rajta...
És az ártatlanság vélelme, a római jog alapján is ugye....
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 25, 2021 /

Az a növény mérgező pedig.
Az a baj, hogy nem csak kaparják, közeleg az igazi tavasz a szomszéd kandúr macskák bejönnek. Szagjelzést helyeznek el az oszlopon. Még azt a büdöst. Aki ismeri tudja mire gondolok.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2021
(#) Frankye válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 26, 2021 /

Nagyon aranyosak, igen. Viszont mindent (de tényleg mindent!) megrágnak. Viszont kézhez lehet őket szoktatni, akár valami kis macskát/kutyát.
(#) Frankye válasza szs hozzászólására (») Márc 26, 2021 /

Idézet:
„Fagumi? Az olyasmi, mint a műanyagüveg?”

Igen, meg az alu szögvas.
(#) furko válasza Frankye hozzászólására (») Márc 26, 2021 /

Vagy a vasútnál a beton talpfa.
Vagy a műanyag vállfa.
(#) teglascs válasza furko hozzászólására (») Márc 26, 2021 /

....és a temetőben a műanyag fejfa.
(#) gkari válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 26, 2021 /

Figyelem, az 50`- es években pályaverseny-kerékpár volt fakerekű(faabroncs) - saját szememmel láttam.
(#) kaqkk válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 28, 2021 /

Klíma javítás : nincs áram a gépben . Nézem dugvilla a helyén de 1,5m vezeték hiányzik a klíma és a dugvilla közt ??????? A gazdának van egy oroszlánfejű nyula ......
(#) granpa válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 28, 2021 /

A nyulakkal jó lesz vigyázni!
(#) reloop válasza granpa hozzászólására (») Márc 28, 2021 / 2

(#) Gafly hozzászólása Márc 30, 2021 /

(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Nem is volt sohasem.
30+ éve minden húsvét hétfőn autózom. Még sohasem láttam húsvétkor sem rendőrt, pláne nem szondáztatást.
80km-es úton.
(#) Rosszmáj válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Akkor józanul nem is merek autóba ülni. Kell hozzá pár korty bátorság.
(#) jani1987 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 30, 2021 /

Össze kell gyűjteni az italt és otthon meginni.
(#) Gabó válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2021 / 1

Pedig kellene, és nem csak az ünnepek alkalmával, hanem folyamatosan! És nem csak az ittasokat, szűrni, hanem a többi szabálytalan autóst,biciklistát, sőt még a gyalogost is. Talán akkor nem lenne ennyi felelőtlen közlekedő.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2021
Következő: »»   3260 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem