Fórum témák
» Több friss téma |
Gondolom igazad van, mert időnként magától megjavul. működik, ahogy kell. Majd összerakom és megint hibát produkál.....
Megérkezett a cseh fogaskerék. Tökéletes. Elsőre a K511S-ben cseréltem, mert abban a korábban valaki által lemezzel gyűrűzött kezdett szarakodni. A tengelyt is fogta és megszorította valamivel, hogy ne csússzon, emiatt olyan, mintha ragasztós lenne. Kókler munka. Mindenesetre ráment az új és szépen patent.
Szuper! Csak mostmár ha fent van, ne igazgasd és főleg ne szedd le! Ez pont az, amit én is vettem, emlékszem a kupakra, mint csomagolásra.
Rendben!
Van nekem egy régi Sanyo M2502U magnóm. Gondoltam rendbe hozom. Szétszedtem, a házát kimostam, újra szíjaztam, összeraktam. Legnagyobb meglepetésemre egy kanyi hang se jön ki belőle. Szépen húzza a szalagot, tekeri oda-vissza, számláló is forog, de hang egy szál se. A deprez műszere mondjuk felugrik 0-ra. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? Előtte szólt. Köszönöm.
Felvételiátkapcsolót tisztítsd ki, műszer kiakadását általában ez okozza.
Sziasztok, nem deck, csak walkman, de a lényeg, hogy szerintem meglehetősen halk. Lehet annak az okoskodásomnak valami létjogosultsága, hogy a félig-meddig kifolyt, talán kiszáradt kimenőkondik okozzák a hangerőveszteséget?
Amúgy szép hangja van, basszus is van rendesen, csak hát halkabb, mint azt reméltem egy ilyen kaliberű készüléktől. WM-EX50-ről van szó. Ja, és a mélykiemelés (akarom mondani extra bassz) nem okoz egyik állásában sem értékelhető mélykiemelést. Próbáltam egy Sennheiser agybadugóssal, meg két fejessel, egyikkel sem vettem észre szinte semmit, kivéve, hogy az X-bass bekapcsolása után erősebb a suhogás (ami minden, csak nem mélyhang )
Ha basszusa van, akkor nem a kimenő elkó folyt ki. De ettől még lehet elkó fáradása.
Lehet az oka az is, hogy nagyimpedanciás a fejhallgatód. Kisebb impedanciákra vannak ezek tervezve.
Köszi a választ, ezért írtam, hogy Sennheiserrel is próbáltam, mert az egy kisimpedanciás agybadugós és nem voltam elragadtatva az eredménytől. A WM-24-es öreg jószágom jópár decibelt ráver erre a csodaszerszámra. Lehet, hogy ezeken már le van korlátozva a hangerő, nehogy megsüketüljön a szerencsétlen zeneélvező?
Talaltam egy service manualt, ha minden igaz az IC303 lesz a bibis. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2021
Sziasztok!
Keresgéltem görgőket hifihez, szerintetek jók lesznek? Ehhez találtam hasonlókat, de nem vagyok biztos hogy ezek lennének amire nekem szükségem van: Saját Hifim görgője https://kepkuldes.com/image/Q5O83P Ezeket találtam: https://www.jofogas.hu/pest/Revox_b_710_kazettas_magno_deck_nyomogo...25.htm https://shop.euras.com/artikelsuche_ma.php?apage=1&g7=3114768N&...%C5%91 Ide keresőbe csak írjátok be hogy nyomogörgő https://www.arwill.hu/ Ha minden igaz ez van nekem de csak sajnos külföldön van: https://www.turntableneedles.com/Cassette_Tape_Player_Pinch_Roller_...-Black Millenium MN 9644 Hifi-ről van szó. Javíttatáson volt több honnapig, de sajnos nem találtak hozzá görgőt semmilyen alkatrészt a többi részeihez sem. Ha érdekel hogy néz ki külsőleg akkor megtekinthető itt: https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Millenium_MN9644_Hifi_torony_CD_...37.htm
Köszi, a manualt én is megtaláltam, gondolod, hogy ez az IC a felelős mindkét hibáért?A halkságért, meg az Xbass hibájáért is? Nekem eszembe se jutott ezt az IC-t okolni.
Ha ő a ludas, akkor a kérdés az, hogy lehet-e kapni és főleg megéri-e kicserélni? Meg az elektrolitokat/tantálokat.
Vedd ki és mérd meg a görgőt és annak tengelyét is. Ez a kettő együtt már megkönnyíti a döntést, hogy melyik is jó Neked.
Köszönöm! Most már van hang, műszer is jó. Egy-két poti kontakthibás volt, vacakoltam vele rendesen. Jelenleg gondom a hangerő-szabályozással van. 10-es osztású a skála, de ha már egyesre húzom, olyan hangerővel bömböl, hogy leröpül a hajam. Van egy kimeneti jelszintet szabályozó potméter, de hiába tekergetem. Van valakinek ötlete?
(Sanyo M2502U; Magnósok évkönyve 1980, 257. oldal) (Fel szabad töltenem? Mi itt az etikett?)
Az a hangerőpoti durván kontakthibás, próbáld meg WD40-nel megoldani a gondot. Ha nem megy, akkor még van egy esély arra, hogy az egyik lába vált el (amelyik a testre csatlakozik), ez esetben forraszd újra mindhárom lábát. Ha ez sem segít, akkor csere. Cserénél figyelj oda, hogy mit veszel, a rajzán nem szerepel, hogy logaritmikus-e, vagy lineáris, így valószínű, hogy az utóbbi. Az a legbiztosabb, ha megnézed, hátha írja rajta.
Köszönöm a tippeket. Nagyjából helyre állt a rend, bár egy ponton túl, egy bizonyos hangerő felett gerjed, olyan a hangja, mint egy vuvuzelának. Elég idegtépő. Erre van valami ötletetek?
Ötletekben jó vagyok! Az én tippem, hogy van valahol egy kiszáradt kondi, ami anno megakadályozta a gerjedést. Másik tipp: szakadt a hangszóró pereme. Fülesen próbáltad hallgatni? Ha ott jó, akkor a hangszóró lesz a ludas.
Egy szakadt peremű hangszóró még nem okozna torzításos jelenséget, legfeljebb zizeghet vagy valami ilyesmi... Az inkább lehet, hogy az elektronika nyűgje, bár ha elég régi a készülék, akkor a fejhallgató kimenet érintkezőit is kellhet ellenőrizni, ugyanis az sorban van a hangszóró és az elektronika között...
Gerjedést általában a felvételi átkapcsoló okozza.
A pikoló ez esetben CHZ-t illeti!
Már csak két hibája van, amit jó lenne megoldanom: - az auto stop nem működik - a szalag elejét kissé húzza (talán a végét is) Köszönöm előre is a segítséget.
Szíj, nyomógörgő csere és ki fog kapcsolni.
Szíjcsere megvolt. Akkor jöhet a nyomógörgő.
Igen, nincs elég ereje, nem feszíti meg a szalagot eléggé a végén, ezért nem kapcsol ki.
Nyávogása is megszűnik.
Végső esetben, ha nem találsz hozzá megfelelő méretet - bár szerintem szabványszerű kialakítású - 1000-es polírpapírral fel is csiszolható. Vagy akár egy alaposabb alkoholos vattás dörzsölés is segíthet rajta. Ha jól rémlik, milyen görgő van benne, azokkal nem szokott mélységében anyaghiba (kiszáradás) lenni, csak a felület fényesedik ki. Nyilván egy háromfejes-kétgörgős gépnél nem javasolt módszer, de ebben a kategóriában simán beválhat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2021
A gumigörgők alkoholizálása tovább szárítja az amúgy is öreg görgőket. Azaz még keményebb lesz. Én cserélném.
Jobb megoldás, NIVEA krémmel puhítani, majd fúrógépbe fogatva felcsiszolni a felületét.
Sok esetben eredményes lehet, de legjobb cserélni.
Lemértem, az átmérője 12,5mm lett. Gondolom akkor a 13mm-es kell. Létezik, hogy fél mm-t kopott/zsugorodott?
Átmérő nem lényeg ennyire pontosan, tengely átmérője és a görgő magassága fontosabb.
Vannak olyan gyártmányok, amik tényleg képesek még rosszabbul kinézni egy alkoholos takarítást követően (fényes, kemény, nulla tapadással). De a klasszikus gumi anyagnál sose tapasztaltam ezt, csak az újabb kori, ki tudja mivel adalékolt verzióknál. Ott tényleg nincs más, mint a csere.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |