Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Talán ez.:
Resistor optimizer 0.58, bár most próbáltam, nekem program futási hibát jelez és nem indul. Pedig régebben én is használtam. Nem értem... A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2021
Köszi! Van itt egy kapcsolás csak ezen a kapcsoláson nem látok potit, azaz nem lehet szabályozni az LDR határát.
Ezt hogy lehetne megoldani?
Sajnos, nekem se működik.
A javító program kérdése, előtte milyen vindóz alatt futott anno?
Szia!
Androidra ajánlanám az Electrodoc programot, rengeteg funkcióval, többek közt ellenállás közelítővel. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2021
Nyilván az is egy megoldás, de nem a legideálisabb és legpontosabb.
Akkor azt felejtsem is el, hogy multiméterrel közvetlenül milli vagy mikroampereket méregessek? Ezek a méréshatárok csak díszként szolgálnak a gyakorlátban?
Köszi a tippért, nekem is sokszor jól jött volna.
Nálam fut. A lap alján írja, hogy ez kell neki: Idézet: „The application needs Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86) installed.” Ha ez nincs felinstallálva, akkor nem fog menni.
Határát? Ezt nem értem pontosan.
A linkelt áramkörben a fényérzékelő szabályozza egyedül a kitöltési tényezőt...
Ezt az online kalkulátort is találtam:
Optimum Resistors Find Tools Egy fő ajánlatot ad, de az other candidates alatt meg lehet nézni még mi lehetne jó.
Óvaker, én az x64 -est akartam feltenni, de arra azt írta, hogy már újabb verzió fel van telepítve.
A 86 -ossal megy már... Ódenka tedd fel azt a vcredistx86 -ot, amit majkimester linkelt, úgy már megy nekem is... Ha esetleg kellene hozzá valakinek milliohm értékű ellenállás is, készítettem hozzá sorozatot. Csak másold be az *.exe fájl mellé. Én régebben árammérő sönt kalkulálásához használtam... A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2021
Nos igen. A határral azt akartam mondani, hogy úgy lenne jó ha korom sötétbe maxon világít a led majd egy poti szabályozná, hogy hány luxtól kell halványodni.
Próbálj a fényérzékelővel sorba kötni egy potit, úgy talán kapsz némi szabályozási küszöböt.
Miért nem próbálkozol valamilyen törölt fájlok visszaállítására képes adatmentő szoftverrel? Például a Recuva névre hallgató programmal. Tud deep scan vizsgálatot is végezni, és ha már a törölt program nevét megtalálod vele, már előrébb vagy.
Csak úgy az lesz a baj, hogy nem biztos, hogy fog menni teljes fényerővel.
A másik tippem, hogy testre egy ellenállás, avval sorba egy poti egyik széle, poti másik széle a tápra. A poti közepe meg a hetes lábra. A test felé azért kéne az ellenállás, hogy ne kapjon max tápfeszt a fényérzékelő, ha a potit teljesen a test felé tekered.
Az úgy volt, hogy indító ikonban volt olyan is, amiben több is volt.
Véletlenül ebben a formában törölve lett és a benne levő indító ikonos dolgok elvesztek. Pontosabban a linkek szöveges formára lettek transzformálva, abból egyikben sem fedeztem fel ezt a régi progit. Olyan 150-200 ilyen ikon volt és 6-10 volt 2 közös ikon belsejében. Látszik, hogy értek hozzá...mint tyúk a harangöntéshez.
Ezt az áramkört még nem építettem meg de köszi a tippet.
Sajnos egyik programmal se boldogulok, se a Visual akárhány, se a gugli fiókos se nem akar velem együttműködni...Utóbbi olyan valamiket kér, amiket nem értek, így elváltunk. A fiókomba egyébként is talán hetente egyszer vagy annyiszor se lépek be, így az állandó nyitvatartása nálam nem aktuális...
No, majd keresgélek tovább. Az a nyüves program olyan egyszerű volt, mint faguriga...
Megvan!!!
Csak jól kellett keresni. Nem csoda, hogy a nevére nem emlékeztem...
Örülök neki, mert megmondom őszintén, nem teljesen értettem a válaszod, de így legalább megoldódott a kérdés. Ezek szerint akkor ez online kalkulátor volt, nem pedig egy különálló program a gépeden, ahogyan én azt gondoltam.
Mit nem értesz? Kiválasztod a "Target resistance optimizer" fület.
Target resistance: beírod milyen értéket akarsz, Required tolerance: beírod a tűréshatárt Connection: kiválasztod a kapcsolódást, Number of resistor: beállítod hány ellenállást akarsz használni, Max number of results: beírod hány eredményt akarsz. Jobb oldalt a "Resistor series" gördülő menüből kivállasztod melyík ellenállás sorozatot akarod használni, felette még a használni kívánt értékeket is kiválaszthatod egyesével. Nyomsz egy [Optimize!] gombot
Idézet: „Mit nem értesz? Kiválasztod a "Target resistance optimizer" fület. ” Azt nem értem/tettem, miért nem indult el egyáltalán. A hibaüzenet volt a maximum. Töltögettem a Visualt, meg amit kért, mégse ment nekem. Végül már annak is örültem, hogy nyomtalanul le tudtam törölni. Megvan a régi tűzről pattant, mosolygós kis programom - rossz helyen kerestem, nem volt törölve. Mindenképp köszönet a segítő szándékért!
Agydinamós biciklire átalakítanék egy régi, de minőségi, jól bevált hagyományos dinamós lámpát. Led izzót teszek bele, viszont nem tudom kell-e bele valami más, pl dióda. Hátsó lámpa bolti, arra nincsen gond.
Csak simán tegyek bele egy led izzót a hátsó lámpával fordított polaritással? Így a szinusz hullám egyik felét az első, másik felét a hátsó lámpa kapja meg. Vagy totál rossz úton járok? Esetleg van valakinek kapcsolása komplett agydinamós világításról? A legnagyobb fényerő elérése lenne a cél
Kell bele egy egyenirányító híd, utána egy pufferkondenzátor.
Ha a LED izzód áramkorlátozott, akkor elég egy feszültség generátoros DC-DC konverter. Ha sima LED dióda korlátozás nélkül, akkor az áramot is korlátozni kell. Mutasd a LED izzód, utána tudok pontosabb infót adni...
Ezt
rendeltem még 1 éve, most jutottam el odáig, hogy megcsináljam. Akkor még 800ft volt 2db, most 2800ft :O 6V 1W ha jól emlékszek Hátsó lámpa meg bolti, abba nem tudom mi van, de működik Első lámpába miért kell egyenirányító és kondi? A led gyakorlatilag dióda(de én nem értek hozzá ) A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2021
Ez elvileg áramkorlátozott, van benne egy ellenállás. Most azt kellene tudni, hogy a dinamód egyenirányítás és pufferelés után mennyi feszültséget szolgáltat. Ülj fel, tekerj kényelmesen, és őrült tempóban. A két feszültségértéket mérd meg...
Idézet: Azért, hogy a váltakozóáram mindkét perióusát tudd használni. Az sincs kizárva, hogy az "izzó" eleve fel van szerelve ilyennel. „miért kell egyenirányító és kondi?”
Kizárva nincs, de én kétlem, hogy abba a kis helyre besűrítettek volna egy diódahidat,
ellenállással együtt. Ha Tyson beáldozna egyet és szétszedné, csak akkor tudnánk biztosat. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2021
A mellékelt linken látható "izzó" mellé az van írva "polarity free". Ez alapján feltételezem, hogy van benne dióda és előtétellenállás ...
Innentől valóban a teszt, és próba következik ... Több, mint 20 éve járok agydinamós bicajokkal (már a 3. hajtom). Volt olyan agydinamóm ami üresjáratban simán tolt 18-20 V-ot, de néhány 10 mA terheléstől beállt a névleges 6 V-ra. Volt olyan is ami "csak" a névleges terhelés ( 500mA) közelében esett vissza kicsivel 6V alá, vele 12V-ra méretezett "autós" ledeket hajttatam Nem akarlak elszomorítani, de valószínű vacak lesz a vetített fény,max helyzetjelzőnek alkalmas.
A minél nagyobb fényerő alatt nem reflektort értek a lehetőségekhez mérten szeretnék nagy fényerőt
Gyári első lámpákba hogy oldják meg a kapcsolást? Teszek bele egy ledet és kipróbálom úgy, ha kiég módosítok rajta A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |