Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Bővebben: Link
Ha mindent letiltasz, akkor is egyedi vagy, más pontosan annyit nem tilt le mint te.
Nincs új a nap alatt.
Míg nem látunk összehasonlítást, nem jövünk rá, hogy az angol tudásunk tulajdonképpen kétféle angol keveréke. → British vs. American English
Viszont tág tere nyilik a csiszolásának, például:
Beatrice Shilling nyilása. Beatrice Shilling és a nyilása. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2021
Hát igen, a zuhanás. A Spitfire jó gép volt könnyű, meg gyors, de nem lehetett zuhanni vele, ami a menekülés útja volt. Ugyanis szívó motorja volt, ami zuhanás közben megesett, hogy leállt. A BF109 -nek kompresszoros, feltöltős motorja volt, az nem állt le.
A karburátor miatt nem lehetett vele zuhanni, de később megoldották ezt a problémát. A BF meg kezdetektől közvetlen befecskendezéses volt.
Igen, a megoldás az a bizonyos gyűrű volt.
Könnyű annak, aki jó helyen lakik.
Óra kizárólag diódákból. Rendkívül beteg, még adatlapokat is gyártott hozzá az alkotó. Elég régi de én most akadtam rá, hátha van akinek új.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2021
Ezt tényleg nem ismertem, köszönet érte.
Első körben, zsigerileg azt gondoltam magamban, hogy ennyi munkát beleölni egy kamuba. Aztán jött az, hogy természetesen lehetetlen RS tárolót csinálni diódából. Lassan ott tartok, hogy kedvem lenne megépiteni a demó áramkört.
Tehetek én róla, hogy mindenhol azt reklámozzák?
Fát fűrészeltem, egész délután szorgosan járkáltam ide-oda a "tetthelyen". Látom, mozog a föld. "-Jön ki egy vakond." Nem bújt ki semmi, de nem is tűnt el, ami megjelent a lyukban. Egy békaorr. Sokáig figyeltem, nem ijedezett, menekült, ... Nyugodtan lesett kifelé, időnként kicsit beljebb húzódott, kijjebb bújt. Már kezdett sötétedni, abbahagytam a munkát, bementem a fényképező gépért. Ahogy ráközelítettem, nem visszahúzódott, hanem kibújt a lyukból. Korábban azt hittem, barna ásóbéka. Végül közönséges varangy, ami a talaj színéhez igazodott.
Több helyen is találtam ilyen lyukakat a kertben, azt hittem, valami rágcsáló vagy vakond.
Kis Elektronikus zene az 50-es évekből.
Ha kedved van hozzá, rögzítheted a hüllő/kétéltű térképen is: Bővebben: Link
Spintronics. Nekem a kapacitás a kedvencem
De hogy lehet egy fogaskeréknek ohmos ellenállás értéke?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2021
Találtam egy böngészőben futtatható szimulátort a játékhoz és próbálkoztam kicsit vele. Ha jól értem akkor a feszültséget a lánc húzóereje jelképezi, az áramot meg az adott kerék fordulatszáma. Az ellenállás fékezi a láncot, így csökken a fordulatszám. Ennek megfelelően a tekercs megfelelője a lendkerék, a kondenzátoré meg a rugó.
Az ilyen rövid snittek esetén mindig felmerül bennem a gyanu hogy azért ilyen a video, hogy ne látszódjon rajta, nem is olyan jó, mint amilyennek szeretnék bemutatni. Normálisan semmit nem lehet megfigyelni.
Tom Dissewelt és Kid Baltan, 60-as évek. Szerintem különleges.
Hogyan cserélik ki a moziban a vetítővásznat? → London BFI IMAX screen replacement | BFI
Ma találtam ezt a régi csatlakozót: "10A △ 380V~ DH - 103". Elektrotechnikai érdekesség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |