Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   405 / 624
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 13, 2021 /

Nagyon jó az irány.
(#) erbe válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 13, 2021 /

Ez még a "piskótadugó" előtti fokozat. Az már 16 A-es volt, nulla és védőföld külön. Piskótám még van használatban.
Ezekkel csak az a baj, hogy ha kültéren felszereli valaki, soha az életben nem eszi meg a nap. Legfeljebb megfakul. Hogyan fog elfogyni a boltból az a sok pirosfedelű, amiről két év után lehullik a csapófedél, 5-6 év alatt elporlik az IP65-ös üvegszálerősítésű doboz, ...
(#) sargarigo hozzászólása Jún 13, 2021 / 1

Na ilyet még nem láttam! Eléggé parkolóbarát megoldás
Bővebben: Link
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 13, 2021 /

Nézd meg a BMW Z1-es modelljét
(#) lazsi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 14, 2021 /

Jól néz ki, de én ilyet sosem vennék! (És ez most nem irónia...) Ahogyan számomra az is fontos, hogy (ha lehet választani) legalább a hátsó ablakok tekerősek legyenek. Baleset esetén (ha pl. sérül az akku vagy egyéb fontos elem az energia-átvitelben, vagy akár csak a fedélzeti számítógép) ebből nem szabadul ki az ember!
(#) Udvari Zsombor válasza erbe hozzászólására (») Jún 14, 2021 /

Még sose láttam ilyen csatlakozót, az ellenpárját sem, már csak ez az egy maradt ott, ahonnan ezt elhoztam. "Piskótadugó" megnevezéssel se találkoztam még, így nem tudom elképzelni, hogy hogyan nézhetett ki.
Hát, bizony, sajnos a mai cuccok már olcsóság jegyében készülnek. Ha a minőség ellenőrök számára teljesítik a követelményeket, akkor már jónak tekintik, azzal már nem foglalkoznak, hogy később mi fog történni, pl. nap megeszi a műanyagot és emiatt szétesik, vagy egyszerűen csak némelyik része elporlik...
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 14, 2021 /

Ha átjössz, adok párban. Szerintem egy jó csatlakozó volt. Én használom >50 éve.
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 14, 2021 /

Nagyon régi. A hetvenes években már a hozzá hasonló 5 pólusú volt a divat, kerek érintkezőkkel.
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 14, 2021 / 1

(#) Gafly válasza lazsi hozzászólására (») Jún 14, 2021 /

Igen.
(#) Gafly hozzászólása Jún 21, 2021 /

Hultgreen.
Elsőnek lenni nem könnyű.
(#) nightlife válasza Gafly hozzászólására (») Jún 21, 2021 / 1

Rendkívül nehéz elsőnek lenni, de én úgy érzem, hogy másodiknak lenni sokkal nehezebb.
Nézzük például Gagarint: Kiment, kiment és mindenki ismeri. Ő az első ember az űrben.
Aztán ott van a második, három héttel később Alan Shepard. Sokan még csak nem is hallottak róla, pedig ugyanaz a felkészülés, ugyanaz az erőfeszítés, ugyanaz a hőstett, de ő mégis csak egy második, egy a sok közül.
(#) Bakman hozzászólása Jún 21, 2021 / 1

(#) Gafly válasza nightlife hozzászólására (») Jún 21, 2021 /

Valamint nem kimenni nehéz, hanem visszajönni is.
Országtól függetetlenül nagyrabecsülöm őket.
Mellesleg egy "trabant" szintű pilóta vizsga Kanadában több 400 milla (alapáron számolva)...
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Jún 21, 2021 /

50 éves? Hiszen akkor már nem is gyártották. Gyerekkoromban (ip. tan.) az osztály sarkában állt egy másfél méter magas. Bemutatták, hogy működik. Persze nem max. teljesítményen, hanem "éppen csak". Akkor úgy tanították, hogy még néhány villamosremízben (Budapest) működik egy-kettő, de ez már a múlt. Ennek 52 éve.
(#) Peter65 válasza erbe hozzászólására (») Jún 21, 2021 / 1

Szerintem még gyárthatták. Szoktam javítani egy berendezést, aminek higanygőz-áramirányítós a Ward-Leonard hajtás gerjesztő áram szabályzója. 1965-ben gyártották, 1967-ben helyezték üzembe az oroszok. A higanygőz áramirányítókat mágneses erősítők vezérlik. Ma is üzemben van.
Több ilyen berendezést hoztak még később is az oroszok. Persze alapvetően ez már a múlt, de azért még össze lehet vele futni.
(#) erbe válasza Peter65 hozzászólására (») Jún 21, 2021 /

Részben igazad van. Kissé elszámoltam magam, hiszen '67-ben kezdtem az iskolát, de nem elsőben mutatták be, így 53 év.
(#) ONKYOS válasza pucuka hozzászólására (») Jún 23, 2021 /

Hát igen, ezek a tények, viszont voltak olyan ügyes gyors pilóták, akik tudtak vele süllyedni, 1-1,5perc alatt ezer 1500-2000m-et is, azután egy trükkel felemelték a gép orrát, egy bizonyos szögbe, igy megakadályozták az átesést,.
Majd mikor újra indult a gép, eltűntek a felhők között.
(#) Gafly hozzászólása Jún 28, 2021 /

Megy össze:
Eredeti
Magyar
(#) kameleon2 hozzászólása Jún 28, 2021 /

Újabb gyöngyszem, fizetős, letölthető módon.
(#) sargarigo válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

Meleg helyzet lehet!
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

De mit forraszt?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
(#) mugab válasza sany hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

Az ujjait... :S
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

Alaplapnak nézem, gondolom a BGA-t próbálja leszedni
De hogy azbesztből vannak az ujjai az biztos!
(#) furko válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

Ezt a fotózást így tudom elképzelni:
Fotós: Akkor most kapcsoljuk be a pákát, had legyen a képen némi füst is!
Következő kép: A fotómodell pákát eldobva rázza a kezét és ordít...
Fotós: Akkor most kérném a következő modellt....
Még kettővel utána: Fotós: Valaki mutassa már meg hogyan kell fogni!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 28, 2021 /

Ha az ember valahol kipakol valamit, akkor akár valódi érdekességre is bukkanhat!
Idézet:
„TEXAS INSTRUMENTS
486DX2-80

TI486DX2-G80-GA
VCC = 3.45V
FOR OEM USE ONLY”
(#) majkimester válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

A TI nem tervezett x86 processzorokat, ez valójában egy Cyrix processzor, csak a Cyrix-nek sosem volt gyára, hanem más félvezető gyártókkal gyártatta le a processzorait sokszor a gyártó saját neve alatt. (IBM, TI és SGS Thomson is gyártott nekik.)

A vicces az volt, amikor az IBM gyártott nekik, és a Cyrix-szel rivalizálva IBM márkanév alatt olcsóbban adta gyakorlatilag ugyanazokat az 6x86-os processzorokat mint a Cyrix.
(#) Udvari Zsombor válasza majkimester hozzászólására (») Jún 28, 2021 /

A gépet nem menthettem meg, de egy LITE-ON CM-1450 1997-es gyártmányú ~14" retro szépségre sikerült szert tennem! Minimum fényerőn is nagyon fényes, valamint tényleg borotvaéles képet produkál, csak nem szabad hosszabbító kábelre kötni, mert akkor futni fog a kép!
Ebben a nagy melegben "kínoztam" magam a monitorral, két kézzel átcipeltem majdnem egész Keszthelyen, de most már végre nálam van!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 29, 2021 /

Ma szereztem egy ilyen PGA billentyűzetet. Mechanikus, "caps lock" és "num -" billentyűk hiányoznak, amúgy ránézésre "Alps" típusúnak tűnnek a gombok. Egy régi géppel próbáltam ki, eddigi életemben csak "gumiharangos" billentyűzeteket használtam, így persze el vagyok ragadtatva a mechanikus érzetétől! Sajnos a DIN→PS/2 átalakítóm kontakthibás lett, így (egyenlőre) nem tudom a fő asztali gépemre rákötni.
Következő: »»   405 / 624
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem