Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ez még a "piskótadugó" előtti fokozat. Az már 16 A-es volt, nulla és védőföld külön. Piskótám még van használatban.
Ezekkel csak az a baj, hogy ha kültéren felszereli valaki, soha az életben nem eszi meg a nap. Legfeljebb megfakul. Hogyan fog elfogyni a boltból az a sok pirosfedelű, amiről két év után lehullik a csapófedél, 5-6 év alatt elporlik az IP65-ös üvegszálerősítésű doboz, ...
Na ilyet még nem láttam! Eléggé parkolóbarát megoldás
Bővebben: Link
Jól néz ki, de én ilyet sosem vennék! (És ez most nem irónia...) Ahogyan számomra az is fontos, hogy (ha lehet választani) legalább a hátsó ablakok tekerősek legyenek. Baleset esetén (ha pl. sérül az akku vagy egyéb fontos elem az energia-átvitelben, vagy akár csak a fedélzeti számítógép) ebből nem szabadul ki az ember!
Még sose láttam ilyen csatlakozót, az ellenpárját sem, már csak ez az egy maradt ott, ahonnan ezt elhoztam. "Piskótadugó" megnevezéssel se találkoztam még, így nem tudom elképzelni, hogy hogyan nézhetett ki.
Hát, bizony, sajnos a mai cuccok már olcsóság jegyében készülnek. Ha a minőség ellenőrök számára teljesítik a követelményeket, akkor már jónak tekintik, azzal már nem foglalkoznak, hogy később mi fog történni, pl. nap megeszi a műanyagot és emiatt szétesik, vagy egyszerűen csak némelyik része elporlik...
Ha átjössz, adok párban. Szerintem egy jó csatlakozó volt. Én használom >50 éve.
Nagyon régi. A hetvenes években már a hozzá hasonló 5 pólusú volt a divat, kerek érintkezőkkel.
Hultgreen.
Elsőnek lenni nem könnyű.
Rendkívül nehéz elsőnek lenni, de én úgy érzem, hogy másodiknak lenni sokkal nehezebb.
Nézzük például Gagarint: Kiment, kiment és mindenki ismeri. Ő az első ember az űrben. Aztán ott van a második, három héttel később Alan Shepard. Sokan még csak nem is hallottak róla, pedig ugyanaz a felkészülés, ugyanaz az erőfeszítés, ugyanaz a hőstett, de ő mégis csak egy második, egy a sok közül.
Higanygőz egyenirányító: Testing the 50 Year Old Mercury Arc Rectifier; Photonicinduction.
Valamint nem kimenni nehéz, hanem visszajönni is.
Országtól függetetlenül nagyrabecsülöm őket. Mellesleg egy "trabant" szintű pilóta vizsga Kanadában több 400 milla (alapáron számolva)...
50 éves? Hiszen akkor már nem is gyártották. Gyerekkoromban (ip. tan.) az osztály sarkában állt egy másfél méter magas. Bemutatták, hogy működik. Persze nem max. teljesítményen, hanem "éppen csak". Akkor úgy tanították, hogy még néhány villamosremízben (Budapest) működik egy-kettő, de ez már a múlt. Ennek 52 éve.
Szerintem még gyárthatták. Szoktam javítani egy berendezést, aminek higanygőz-áramirányítós a Ward-Leonard hajtás gerjesztő áram szabályzója. 1965-ben gyártották, 1967-ben helyezték üzembe az oroszok. A higanygőz áramirányítókat mágneses erősítők vezérlik. Ma is üzemben van.
Több ilyen berendezést hoztak még később is az oroszok. Persze alapvetően ez már a múlt, de azért még össze lehet vele futni.
Részben igazad van. Kissé elszámoltam magam, hiszen '67-ben kezdtem az iskolát, de nem elsőben mutatták be, így 53 év.
Hát igen, ezek a tények, viszont voltak olyan ügyes gyors pilóták, akik tudtak vele süllyedni, 1-1,5perc alatt ezer 1500-2000m-et is, azután egy trükkel felemelték a gép orrát, egy bizonyos szögbe, igy megakadályozták az átesést,.
Majd mikor újra indult a gép, eltűntek a felhők között.
Újabb gyöngyszem, fizetős, letölthető módon.
De mit forraszt?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Alaplapnak nézem, gondolom a BGA-t próbálja leszedni
De hogy azbesztből vannak az ujjai az biztos!
Ezt a fotózást így tudom elképzelni:
Fotós: Akkor most kapcsoljuk be a pákát, had legyen a képen némi füst is! Következő kép: A fotómodell pákát eldobva rázza a kezét és ordít... Fotós: Akkor most kérném a következő modellt.... Még kettővel utána: Fotós: Valaki mutassa már meg hogyan kell fogni!
Ha az ember valahol kipakol valamit, akkor akár valódi érdekességre is bukkanhat!
Idézet: „TEXAS INSTRUMENTS 486DX2-80 TI486DX2-G80-GA VCC = 3.45V FOR OEM USE ONLY” A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
A TI nem tervezett x86 processzorokat, ez valójában egy Cyrix processzor, csak a Cyrix-nek sosem volt gyára, hanem más félvezető gyártókkal gyártatta le a processzorait sokszor a gyártó saját neve alatt. (IBM, TI és SGS Thomson is gyártott nekik.)
A vicces az volt, amikor az IBM gyártott nekik, és a Cyrix-szel rivalizálva IBM márkanév alatt olcsóbban adta gyakorlatilag ugyanazokat az 6x86-os processzorokat mint a Cyrix.
A gépet nem menthettem meg, de egy LITE-ON CM-1450 1997-es gyártmányú ~14" retro szépségre sikerült szert tennem! Minimum fényerőn is nagyon fényes, valamint tényleg borotvaéles képet produkál, csak nem szabad hosszabbító kábelre kötni, mert akkor futni fog a kép!
Ebben a nagy melegben "kínoztam" magam a monitorral, két kézzel átcipeltem majdnem egész Keszthelyen, de most már végre nálam van! A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Ma szereztem egy ilyen PGA billentyűzetet. Mechanikus, "caps lock" és "num -" billentyűk hiányoznak, amúgy ránézésre "Alps" típusúnak tűnnek a gombok. Egy régi géppel próbáltam ki, eddigi életemben csak "gumiharangos" billentyűzeteket használtam, így persze el vagyok ragadtatva a mechanikus érzetétől! Sajnos a DIN→PS/2 átalakítóm kontakthibás lett, így (egyenlőre) nem tudom a fő asztali gépemre rákötni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |