Fórum témák
» Több friss téma |
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a hiba oka, sőt eléggé ritka, lehet éppen valamelyik félvezetővé vált gomb miatt nem kapcsol kávirányítóról.
Sziasztok! ki tudná megirni egy lg led tv szép képet ad lcd csere után de a háttér világitás ledjei néha átlátszódnak ha éppen fehér szin a domináns a képen.?
Esetleg rossz sorrendű vagy hiányzó szűrők, levált ledek vagy lencsék, ha csak helyenként látszik át. Azonos felbontású és szériás lcdnél ilyen nem tűnik lcdből adódó hibának.
Sziasztok! Van egy Samsung LE37R88BD készülék. A jelenség, a kép alatt látszik az előzőleg megnyitott menü, a készüléké, és ha a forrás menüjét használom azt is. Tulajdonképen menet közben is látszik a műsorban lévő betűk, logók stb. Ezek előző képtartalmak. Kissé sötét a kép, egy kicsi fényerőt elbírna még, de egyébként jó a kép. Valami memória frissülési gond lehet. Szerintetek mi a gond. Igyekeztem fotózni, a képet kissé felnagyítva látszik a hiba.
Ez nem inkább sima image retention?
Ha csak egy pillanatra nyomod fel a menüt, akkor nem fog látszódni utána. Lehet paneltípus el van állítva menüben, vagy az lcd rossz szériás / öregedik.
Öreg, vagy haldoklik a kijelző, már amennyire a képből látszik. A leírásod teljesen érthetetlen, próbáld nyugodtan, rendesen megfogalmazni.
Akkor összefoglalom. A kép alatt látszik az előző kép részletei, főleg a szöveges részek. A menü kifejezetten látszik a kép alatt, a menü használata után.
Lassú is a kijelző, tehát a mozgókép mosódik is rajta?
Üdv!
Valaki találkozott már ilyen hibával? Az alany egy LG 43uf680v. Teljesen jó a kép amíg a menüben lépkedek viszont ha élő adást vagy pendrive-rol filmet indítok csak hangyás kép. Hang minden esetben van.
Nem , nem mosódik, jó a kép egyébként.
Olvastad amit írtam, vagy teljesen fölöslegesen válaszolok?
Ha olvasta is... Kérdezte, hogy mi lehet a hiba oka, mire megkérdezted tőle, hogy nem e valami? Ilyenkor amúgy mire számítasz? Ha tudná, nem kérdezné...
"Ha csak egy pillanatra nyomod fel a menüt, akkor nem fog látszódni utána."
Erre nem írt semmit, pedig kiderülne, belőle, hogy a megjelenő szöveg idővel ég-e be (image retenion), vagy ténylegesen a megjelentett kép továbbra is az lcdre kerül, a megjelenés időtartamától függetlenül, tehát a meghajtás okozza (amit nem tartok valószínűnek, és ezzel az egyszerű próbával kiderülne). De igazából mindegy is a pontos oka, valószínűleg az lcd-n belüli, amit nem tud megoldani.
Megnéztem , ha egy pillanatra kapcsolom be a menüt , akkor is látszik. De nem is a menü a lényeg, hanem a képtartalom. Az előző képek tartalma is megjelenik - és folyamatosan változik - a kép alatt, de a szöveges részekről lehet felismerni, hogy az az előző kép tartalma. Pl. egy gyógyszerreklám feliratait könnyedén fel lehet ismerni. Viszont megpróbáltam képtartalom nélkül és akkor nem látszik semmi, sem a kék képernyőnél, sem ha kikapcsolom a kéket, egyik bemeneten sem jelenik meg a menü, sem a készüléké, sem a külső eszközé.
Szia! Nem lehet a folyadékkristályt forgatni, tönkrement, megváltozott, elpusztult. Ez így nem javítható.
Köszönöm mindenkinek.
Sziasztok! Van egy Samsung ue46f6400aw lcd smart tv, pár napja elkezdte a jobb felső sarkából eltűntek a színek, másnap bekapcsolás után jó volt, most már pár napja nem áll helyre, mi lehet a gond? Köszönöm előre is!
Nemtudom látszik e rendesen!
Valami ismert tesztábra sokat segítene, az a baj, hogy ilyen képen nem nagyon tudni, mit is kellene látni.
Van/volt egy LCD TV -nk. Az egyik szín "elment róla". Érdemes a javítással foglalkozni vagy kuka ?
Borzalmasan kevés az infó. Milyen bemeneten? Minden bemeneten? Kép is kellene.
TV/Antenna és számitógép D-15 -ös bemenetekkel használtuk. Mindkét esetben hiányzik az egyik szín. Képet később tudok feltenni, most még dolgozom ...
Piros háttérrel sikerült lefotóznom, de már nemcsak a sarok!
Itt is a folyadékkristály kezdett elpusztulni.
Üdv. Egy panasonic TV került hozzá, azzal a hibával, hogy bekapcsol, bekjön a kép 1másodpercre, majd kikapcsol. Újra bejön, 1mp, kikapcsol, és aztán már csak a piros LED villog.
Ami fura volt, hogy amíg volt kép, hangos trafó zúgás hallatszott. Hibás volt nehány LED a háttérben, meg is rendeltem bele az új szalagot. De ez a zúgás nem hagyott nyugodni. Kicseréltem 8 hibás ledet, a TV működik, van háttér, de a zúgás ugyanúgy maradt. Mi okozhatja a zúgást? Ha cseréltem az egész szalagot újra, megszűnhet a zúgás? Külön LED meghajtó van benne, és abban a sárga trafó zúg..
Feltételezem ha maximálisra állítod a fényerőt, abbamarad a zúgás. Csak a PWM-et hallani, nem nagyon lehet vele mit csinálni.
Ez nem a PWM, nem is amolyan sipolós hang, hanem zúgó trafó hang.
0ra állított, és 100ra állított fényerőnél ugyanolyan hangja van a trafónak.
A háttérvilágítás PWM-je 150-200Hz között szokott lenni, ami akár tipikusan zúgó trafó hang is lehet. Lehet a PFC tekercse is, lehet ettől még a ledmeghajtó is, meg bármi más is, de ezt innen senki sem fogja megmondani neked. A lényeg az, hogy nem hiba jele. Azt írod ugyanolyan hangja van a trafónak, melyik trafónak? Biztos, hoyg trafó és nem egy folytótekercs?
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2021
Sziasztok!
Hitachi (VESTEL elektronika) 32-es TV háttérvilágításába keresek SMD ledet. A led szalagra JL.D320B1235 van írva. A lencsét levéve a led mérete 2.8x3.5 mm (0.6 mm magas). A jó ledek hideg fehérek és 3V körüli feszültség esik rajtuk működés közben. Milyen típusú lehet ez az SMD led? Hol lehet itthon ezt a ledet beszerezni? Üdv. M. |
Bejelentkezés
Hirdetés |