Fórum témák
» Több friss téma |
Van nekem egy nemrég vásárolt Sharp RT-1155H deckem, a hozzá tartozó erősítővel. Az erősítő recsegett a gombok tekerésekor, ezt megoldottam kontakt spray-vel. Köszi a tippeket!
A deck-kel is van gondom. Ha elindítom a lejátszást, dobolás hallatszik a hangszórókból, másodpercenként úgy 4-5. Nem túl hangos, de hallható, míg egy szám nem kezdődik el (a zene hangja elnyomja). Valami jótanács?
Első körben megfelelően van árnyékolva? Lehet, hogy csak valami elektroszmogot összeszed és azt hallod...
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2021
Felvétel-lejátszás átkapcsoló kontakthibája lehet (általában hosszú fémházas kapcsoló a panelen), vagy amit már írtak felettem, router / modem közelsége is produkálhat ilyen ütemes kopogó zajt némely régi analóg elektronikában.
Elnézést kérek, ha esetleg duplázok. Univerzálisan berakható paraméterű magnókazetta szíj beszerzési lehetőséget keresek online. Szükségem lenne pár (~10) darabra...
gondolom kazettásmagnó szíjra gondolsz...
https://www.ekszijkiraly.hu/
Pontosan. Milyen méret paraméterekkel rendelkező szíjat rendeljek? Vagy van kazettásmagnóhoz való szíj is?
(Univerzálisan szeretném betenni több készülékbe is.) A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
Idézet: „Univerzálisan szeretném betenni több készülékbe is.) ” Ilyen lehetőség nincs, méret szerint kell választanod!
Egy általános méretet keresek, ami több eszközbe is jó, úgyis csak általános olcsó mechanikákba kellene.
(Legfeljebb a sebességet hozzáigazítom a szíjhoz.)
Több forrásnál/boltban találhatsz szij csomagokat, mindenféle szijjal, ott jobb esélyed van jot is találni, mert valoban az van, amit a kolléga irt, még egy márkán belül is változnak a szijméretek és tipusok.
Akkor hol találhatok "szíj csomagot", amiben vagy több darab van a méretekből, vagy többet tudok rendelni a csomagból?
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
A linkelt oldalon találhatsz olyat is, meg betárazhatsz többféle méretből. Aztán kiderül, hogy a rengeteg szíjból pont az nincs, ami épp kellene.
Milyen megnevezéssel keressem? "Magnószíj készlet"?
veroka linkjét megnyitod, 4 -es, 5 -ös tétel.
Inkább méret után rendelj / vegyél a HQElektronikától. Sokkal olcsóbb, mint a típushoz ajánlott kivitel, de nincs vele minőségi gond, pláne "általános olcsó mechanikákban".
Ez a "általánosan magnóba való" szíj nem kivitelezhető, mivel mechanikus alkatrészként pont a mérete a legfőbb kritikus tulajdonsága. Ez nem egy számítógép-periféria mondjuk, ami 20 év ATX szabványos lapjaival működni fog. A sebesség utánállítás meg nem elég, ha csúszik, akkor semmiképp, de ha túl szoros, akkor se igazán. A motor és a csapágyak túlterhelése miatt nem csak fékezni, hanem rángatást, ill. idő előtti kopásokat is fog okozni egy túl feszes szíj.
Innen valamelyik? Nem tudom, hogy "noname" magnóhoz milyen szíjat lenne érdemes rendelnem, mert mint látom, a szíj készletek magnó típusokhoz vannak készítve.
Ezekre gondolnék, nekem ennél nem kellene jobb. Vagy melyik kategóriából kellene választanom? Szíj készlet nincs olyan készülékekhez, amik nekem vannak, szíjakhoz meg nem értek...
Amit először linkeltél, az három különböző vastagságban walkman szíjak. Nagyobb gépekhez ezek nem ajánlottak, a walkman mechanikák sokkal kisebbek (általában) és kisebb a szíjakra eső terhelés is, illetve sokszor vastagabb szíj el sem fér bennük. a képen látható 0,5 stb a szíjak keresztmetszete mm-ben, szóval ez esetben nagyon vékony, fél milis gumikról van szó. Rgy kategóriával feljebb megtalálod a nagy gépekbe való szíjakat is, de mindenképpen mérni kell, ahogy korábban mondták, nincs univerzális méret. A végső idők (90-es évek-mostanáig) egyen-mechanikái is különböző szíjakat használnak, pedig sokszor maga a mechanika kísértetiesen hasonlít a társaira (Tanashin és klónjai)
Uhh... Van nekem subler (tolómérő) amivel mérhetek egy "általános" szíj keresztmetszetet, nem tudom, hogy az úgy jó lenne-e... Valamint nem tudom, hogy szíj átmérő ○ mérése hogyan érvényes? Mert ugyebár a szíj az nem egy merev fix valami...
A szij hosszát szokták megadni. Azt egy cérnával lemérheted. Tixo stb szalaggal odaragasztod a végét és végighuzod a szij felületén. Ezzel megkapod a szij kerületét, hosszát. A vastagságát meg sublerrel mérd meg stb.
Sajnos nem egyszerü, mert millio féle van. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
Nyújtatlan állapotban a belső átmérő a megadott méret. Ha már kinyúlt, tojás alakúra merevedett, akkor a legkisebb és legnagyobb átmérőnél mérd asztalra (nyújtatlanul) letéve, és számolj átlagot. Majd abból még 1-2 mm-t levonhatsz a maradó nyúlás miatt.
Hogy tudjam hallgatni a kazettáimat a kocsiban, van nekem a walkmanem és egy rádiófrekvenciás átalakítóm. Ennek a jack dugója megy a walkmanbe, beállítom a frekvenciát, azt meg befogom a rádión. Ahhoz, hogy ez az átalakító működhessen, kell neki 5V, amit USB B csatlakozón keresztül kap. Ez a sok használatban kontaktos lett, kissé mozog az aljzatában. Mit javasoltok? Cseréljem le, vagy forrasszam le és forrasszam be a kábelt direktbe? Esetleg essek neki fogóval?
Ha úgyis mindig a walkmanbe dugva használod, akkor a walkman ‒ gondolom, hogy összesen 3V-os ‒ elemtartójára ráköthetsz egy "step-up" modult, aminek a kimenetét bevezetékeled az adó elektronikájába. Persze köss sorba egy kapcsolót, hogy le tudd kapcsolni, ha nem használod a walkmant.
Vagy ha biztosabbra szeretnél menni, akkor mindkét eszköz közös tápfeszét megoldhatod egy szivargyújtós 5V adapter kimenetéről is...
A walkmannek 1,5V kell, amit a kocsi egyik USB csatlakozójából vesz.
De ha jól értem, akkor a mellett érvelsz, hogy forrasszam be direkte az USB kábelt az adapteren.
Természetesen kellő tehermentesítéssel kösd be a kábelt az adapterbe, hogy minél stabilabb legyen - ugyebár ha ott nincs csatlakozó, akkor nincs mi idővel szétmenjen, nem? Persze az adapter is a kocsi USB csatlakozójából kapna tápfeszt, a walkman mellett párhuzamosan.
Sziasztok, a szakikat kérdezném, hogy az Onkyo K611-es decknél létezik-e valami service/maintenace vagy más néven futó funkció, ami engedné, hogy nyitott kazettaajtónál működés közben fejet és görgőt tisztítsak?
Sok kazi javitásán ujraélesztésén dolgoztam már többnyire sikeresen.Olyan feladat került teritékre amelyre nem tudom a választ.
Megtisztitottam a kazim kazettatarto ajtajának dugattyus fékezö mehanizmusát,majd a dugattyura tettem kevés jo minöségü kenöanyagot.Az eredmény az lett,hogy az ajto fékezés nélkül kivágodik. Kérdésem lenne,hogy milyen elérhetö anyaggal ápoljam a dugattyut,hogy fékzö hatását visszanyerje. Hozzáértö szives válaszát várom!
Nekem ezt a szilikonolajat javasolták, lehet hogy történetesen neked hígabb, vagy sűrűbb kell. Még nem próbáltam ki, nincs vele tapasztalatom.
Sűrű szilikon olaj
Nézd meg a tengelynél, hogy nem romlott el ott a tömitést. A zsir/olaj csak akkor segit, ha a levegö nem tud kijutni a dugattyu elöl vagy mögül. Az fékezi a mozgást nem a zsir.
Sziasztok. Van egy AIWA R450 es deckem. Ékszíjas, de nem akarok rá költeni,ezért építettem bele egy bluetooth panelt, de nem tudom hova kössem a jelet. Meg van a kapcsolási rajz is, de nem egyértelmű nekem. A lejátszófej vezetékei mennek a panelra, oda akarom kötni. Kilenc vezeték megy rá, és nem tudom melyik a lejátszás,és melyik a felvétel. Mindenféle képen próbáltam ,de nem megy. Illetve fejhalgatót nem tettem rá, de a kivezérlés jelző ledek meg sem moccannak.Nem jó helyre forrasztok,vagy a mechanika kapcsol valamit, már ha menne, és azért nem működik?Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |