Fórum témák
» Több friss téma |
Hali, Azért nem írtam, hogy melegítsen rá.
Ez hogy kerül ide? A fórum neve: "Számítógép hiba, de mi a probléma?"
Mellesleg a kiadó azt, és úgy moderál, ahogy neki tetszik. Pontosan ez van itt is. Amikor regisztrálsz, elfogadod a szabályokat.
Sziasztok! Ez nem hiba csak kérdezném hogy megoldható e: Van egy kb 3-4 éves laptopom, cseréltem benne HDD-t SSD-re. Most az lenne a kérdésem hogy ha veszek egy SSD- M2 adaptert és és vennék bele M2 SSD-t mennyivel lenne gyorsabb ? ,megéri e rá költeni.
Válaszokat köszönöm!
Sokkal gyorsabb lenne.
Nálam bekapcsolás után nagyon maximum 10mp után használható a windows.
Tehát már beraktad az SSD-t a laptopba. Akkor itt állj meg, ne gondold túl, nem nyersz vele azon a gépen semmit, marad a SATA3 sebességed bármilyen adaptert teszel be plusszba.
Mindenképp megéri HHD-ről SSDre váltani!
Viszont nem érdemes jobbat venni, mint amekkora sebességet még a laptop le tud kezelni! Pl: SATA1 vezérlőhöz felesleges SATA3 lemez.. mint ahogy az M2 sebessége se lesz kihasználva ha nem olyan...
Az m.2 csak alak, sata nem tud gyorsabbat annál, csak pci-e m.2 slotba tudsz jobb ssdt rakni. De valószínűleg felesleges. Valami lehet nem ok a rendszereddel, ha SSDre váltás után is rögtön gyorsabbat akarsz. De ha írnál egészen pontos típust, kiderülne, mit tud.
Tekintsd semmisnek amit írtam mert félre olvastam amit írtál.
Azt hittem, hogy még csak most cserélnél.
Sziasztok
Win10 PC ssd-n, van egy D és egy F meghajtóm, az F meghajtót le akarom cserélni másik vinyóra. Csakhogy, ha kiveszem az F meghajtót, akkor nem indul a windows. (hiányzó bootmgr) hibaüzenet. Ha a biosba beállítom az ssd-t (amin az op rendszer van) akkor akkor nem jó, ha beállítom boot ként az F meghajtót akkor meg elindul a windows, ami ugyebár a C meghajtón van. Na erre varrjon valaki gombot. Nyilván valami el van állítva, így egymásnak passzolgatják a bootoláskor a feladatot. Mellékeltem a lemezbeállítások képét. Van valakinek ötlete?
Ezért kell lehúzni minden más meghajtót az alaplapról Windows telepítése előtt, mert különben rájuk is írhat (az elindulásához szükséges fájlokat), és így, ha eltávolítják a meghajtót akkor nem indul a rendszer.
Javításhoz: BCD rebuild.
Apa, csak beletekertem a javasolt oldalba, ööö marad minden így ahogy volt.
De most komolyan, rerre nincs valami földi halandóknak való megoldás? Már ott elakadok: Troubleshoting-> hibaelhárítás totál nem ez jön ki. Na mindegy, azért köszi a tippet
Oda van írva a képre: a lemez2-n van a rendszer partíció azaz arról bootolt. Biosban át kéne állítani a boot sorrendet a lemez0-ra..
De ha nem valami retro 10+ éves retro gépről van szó akkor láthatóan hibásan van telepítve, nem így hanem UEFI módban kellett volna telepíteni! A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
Sziasztok!
Köszönöm a sok hozzászólást! Dell Inspiron15 3567-es a gép. Intel(R) Core(TM) i3-6006U CPU @ 2.00GHz 8,00 GB Ram. A HDD-t egy OCZ Vertex 3 120GB SATA3 -2.5 re cseréltem. Egyértelmű hogy sokkal gyorsabb lett a gép minden téren. A kérdésem az lett volna hogyha az OCZ Vertex 3 120GB SATA3 helyére betennék egy M2 adaptert és abba egy M2 SSD-t még gyorsabb lenne? , vagy a rá költött összegtől nem lesz annyival gyorsabb mint gondolnám.
Szia!
Erre már antiktelefon fórumtag adott választ. (Az már egy másik kérdés, hogy mire elég manapság egy 120 GiB-os HDD?) A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
Idézet: „SATA3 helyére betennék egy M2 adaptert és abba egy M2 SSD-t még gyorsabb lenne?” NEM lenne.
Szia! Köszi csak írtam pontos típust
A helyedben minimum egy 250GB-os Samu 860 evo vagy jobb SSDt vennék, 120GB programokkal hamar nagyon sovány lesz, és ha nagyon tele van az SSD akkor belassul vagy szétgyilkolod.
SATA nem alakítható át semmi gyorsabbra sem, pci-e slotba tudsz jobb SSDt rakni csak. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
A SATA az olyan mint egy szívószál, a Vertex egy kis patak, az NVMe pedig egy folyó: akár a patakot, akár a folyót próbálod átvezetni a szívószálon, mindig az utóbbi a szűk keresztmetszet, tehát nem lesz gyorsabb.
Mint írtam, ha az ssd-ről (lemez0) ról bootol, akkor jön a hibaüzenet.
Valószínűleg rosszul lett telepítve, ráadásul, ez Win7-re húzott Win10. még telepítő lemezem sincs.
Telepítő. Eredeti licenszeket meg aprópénzért árulnak a hirdetési oldalakon.
Ha a Win7 jogtiszta, akkor arról legálisan lehet frissíteni Win10-re. Tehát ha a gépen van W7 OEM matrica, azzal a szériaszámmal újra kell telepíteni a Win7-et, aztán arra ráengedni a Win10 telepítést. Ez így legális, ugyanis csak olyan Win10 fog települni mint amilyen a Win7 volt: home, pro, enterprise stb. Akkor kell új licenszet venned, ha nagyobb tudású rendszert akarsz.
Én semmilyet nem akarok venni, a kérdezőnek írtam mint lehetőséget. Azt mondják a hozzáértők, hogy minden szempontból jobb egy friss telepítés mint a 7-ről upgrade-elni a 10-re. Már a 10 verziói közt is nagy különbségek vannak, a régiek pl. még nem láttak (ismertek fel) olyan hardvert (pl. usb-s wifi stick) amit az újak már igen.
Ez így igaz, én is szivesebben telelpítek friss rendszert, ráadásul esélyed se lesz kigyomlálni a régi rendszer elemeit az újak közül. Viszont nem mindenki akar új licenszet venni.
A W10 egyébként telepítés után frissíti magát a legújabb verzióra, tehát azzal nem lesz gond a későbbiekben (de bele fogsz őszülni mire végez...)
Szerintem ez az opció már nem él. Talán két évig lehetett így telepíteni, aztán még egy plusz évig azoknak, akik valamilyen fogyatékkal éltek, de már az is megszűnt.
Mindent ments át egy (fizikailag) másik meghajtóra, azt utána húzd le, majd minden partíciót gyalulj le a problémás tárolóidról és telepítsd újra a Windowst. A szükséges partíciókat csak az újratelepítést követően hozd létre, a telepítés alatt maradjon egyben, amire telepítesz. Amire pedig átmented a cuccaidat, ott "partíciónként" létrehozhatsz egy-egy mappát, így nem keveredne minden össze. (Telepítéskor csak a rendszernek szánt meghajtó maradjon csatlakoztatva.)
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2021
Azt tudom mit írtál, csak azt nem tudod hogy működik a géped.. A képen ott van minden info.
"Rendszer" = innen bootol a géped (lemez2) "Rendszerindítás" = innen fut a windows (lemez0) Mégegy hiba: az E: partícióról hiányzik az "aktív" megjelölés, ezért nem tud róla bootolni..
Az a tippem hogy nincs pendriveja. A HDD-ről való telepítést pedig az utolsó lépésben elhibázta..
Így kéne kinéznie a Lemez0-nak nála. Tehát nem a C: kell hogy aktív legyen hanem az előtte levő 100MB, és utána a bios sorrendben a Lemez0 legyen az elsődleges boot eszköz. Ha már az ősrégi legacy módon telepített.. (mellékeltem hogy kéne kinéznie - aláhúzások) A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2021
1 SSD-s rendszerem "lenyomata. (Kicsit tele van...)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |