Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Geiger-Müller számláló (hobbi)
Kedves fórumtársak!
Nemrégiben hozzájutottam egy orosz MC-4 Geiger Müller csőhöz. Milyen tápegység építését javasoltok hozzá ami előállítja a működéshez szükséges nagyfeszültséget? Csatoltam képet az adatlapjáról.
Üdv mindenkinek!
Ezt a tápot építettem meg, és szeretnék egy számlálót rakni hozzá. Tudnátok javasolni egy 2x16 LCD vagy Nokia 5110-es LCD-t alkalmazó arduino vagy AVR-es számlálót, ami bevált? A cső SBM20.
Itt nézzél szét
kb a 47dik oldal környékén vissza lapozva találod ezt a leírást ... ezen oldaltól feljebb vannak írások "Sanchesztől" Ardu forrás kód is ... kijelzőhöz majd library kell és emiatt esetleg némi forráskódbeli kijelzési funkció átalakítás... A pulza számító kódrészletekből is lehet okulni. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2021
Köszi a választ! Sajnos én nem értek a program íráshoz, csak a kész programot tudom beírni különféle eszközökbe. A neten bőség zavara van, és azért tettem fel a kérdést, hogy valakinek esetleg van-e jól működő számláló rajza, hozzávaló tartalommal 2x16LCD vagy NOKIA5110 LCD-hez, mert ezek vannak itthon, és OLed kijelzőre nem szeretnék költeni...A topic-ot természetesen átnyálaztam, de vagy a beégetendő anyag hiányzik(ill. megszünt helyre mutató linkek) vagy a rajz, vagy csak fotó van...
Hello,
Én is ugyanezzel a táppal építettem meg az ezen az oldalon található AVR számlálóval. Korábban itt írtam is róla.Bővebben: Link Felrakom ide is a kapcsolást, és egy HEX-et, ha nem akarsz Arduino IDE-vel bíbelődni.
Nagyon köszönöm! Azt szeretném megkérdezni, hogy az infra mire való?
Kell hozzá egy távirányitó, Például ez.
Ezzel tudsz a menüjében lépkedni, és állitani. Itt egy video az oldal alján, hogy hogy működik.
Nagyon köszönöm! Arduino verzió huzalozását nem találtam a linkelt oldalon. Ha nem túl nagy kérés, légyszives mellékeld már még, ha egyáltalán van ilyen. Kipróbálnám megépítés előtt boardon összedugdosva. Az IDE-vel nincs bajom és van itthon Nano, Uno is...
Itt a leírása. A végén van a kapcsolási rajz azon rajta vannak az Arduino lábai. Ennél jobb nincs.
Köszönöm a segítséget! Még annyit kérdeznék, ha AVR-t használok, eeprom tartalom nem kell, és a fusebitek beállítása mi legyen?
Eeprom nem kell, és csak simán kirakod külső kvarcra.
EXTENDED:0xff HIGH:0xD9 LOW:0xff
Kedves GM fanok, a kérdés: СИЗБГ ~'67-es orosz GM csőről van valakinek tudása. Nem én olvastam le a nevét, ne szidjatok. l~55 mm, d ~10 mm, két végén 7.5×6.5 csöccsel.
SI3BG?
Beta-gamma sugárzás detektálására való. Working range of Dose POWER 300R/h Sensitivity to Gamma Radiation 188-235 Pulses/s/R/h Working Current 0.015-0.02 mA Plateau Length/ Inclination 80V/0.25%/V Working Voltage 380-460V Working Current 0.015-0.02 mA Maximum registering range 300 Roentgen/hour Length 55mm Diameter 10mm
Még jó, orosz mellet angolt is tanultam.
![]() Hol lehet beszerezni, mit kóstál? Laci ismerőse épített régebben egy ilyen izét, ahhoz kéne tartalékcsőnek (állítólag rövid életűek).
Adtam egyet a kedves fiatal kollégának egyéb iránt ebay-ről rendeltem én is régebben párat.
Ukrajnából küldik (90%-ban), hamar ideér és jól csomagolják őket. Igen , igaz ami igaz , rövid életű csőtípus, a rezonancia pl. megöli (nekem volt egy ami belül eltört...).
Oszt' mibe fáj?(hat, ha van)
Folytassuk privátban....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...