Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Kiszerkeszteni gondoltam, csak eddig még nem tudtam megvalósítani
De lehet megpróbálom a képet raszterre igazítani.
Áruld el a csillag külső és belső méretét ha nem titok
Külső része 100x100mm maximum, a belső nagyjából 30x30mm, de az lehet változik, attól függ hogy férnek fel az alkatrészek rá.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2021
Rajzolsz egy négyzetet > megduplázod > elforgatod 45 fokkal... a többit látod.
Esetleg special form gomb (text gomb felett) ott meg polygon 8 szög
Én úgy látom, a csillagod annyiba speciális, hogy bizonyos élek egybeesnek. Ezt is viszonylag kényelmesen el lehet érni.
Rajzolsz egy szabályos 8 szöget (a program ezt lerajzolja neked a melléklet szerint), majd minden harmadik csúcsát összekötöd.
Szia!
Így gondolod?
Igy csak akkor határozható meg ha a belső hatszög mérete automatikus.
Ha a külső méret 100mm a belső 30mm akkor igy nem szerkeszthető. 100/30 esetén külső / belső hatszöget meg kell rajzolni. Ahogy látom, ABU a maga által megadott méreteket saját maga is elég rugalmasan kezeli A nagyjából 30 lehet bármennyi is Felénk 28-32 között van valahol A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2021
Én még messzebbre merészkednék a keresett geometria meghatározásánál. Egészen addig, hogy egyáltalán nem is tudom értelmezni a külső és belső rész méretének megadását egyszerre, hiszen azok egymásból adódnak ha követjük a mintaábra sajátosságait.
Egy ilyen alakzat rajzolásához csak a csúcsok számát és pl. a köré írható kör méretét kell ismerni.
A mintaábra, és a kivánt 100mm- 30mm
Nem találkozik össze.
Miért ne lehetne különböző mérete a külső és belső résznek?
Vagy mit nem értek már megint...
Sziasztok.
Sprint Layout 5-ben van valami lehetőség egy már meglévő makro-t szerkeszteni? Megrajzoltam párat, de most módosítanom kell a méreteken. Köszi.
Az kerülte el a figyelmed, hogy ez nem egy általános csillag, hanem egy speciális.
A sajátosság annyiban áll, hogy bármelyik csúcs esetében, ha bármelyik irányban 3 csúccsal odébb lépsz, akkor a kezdő csúcs "záró éle" egy vonalba esik a célcsúcs "kezdő élével". E miatt ha a köré írható kör mérete adott, akkor a belső rész adódik, vagy ha a belső kör mérete adott a külső köré adódik (ezt azért jóval nehezebb kiszámolni). A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2021
Gondolom ugyanúgy lehet mind a 6-osban. Behúzod a szerkeszteni kívánt makrót szétlakatolod, majd szerkeszted utána újra összelakatolod majd Save as macro...
Köszönöm mindenkinek még egyszer, nem gondoltam volna, hogy ennyi hozzászólás születik belőle.
A témát az adta, hogy volt a HobbyEletronika vagy Rádiótechnika valamelyik régebbi számában olyan 2003-körül egy karácsonyfa tetejére rakható csillag, ami ha jól emlékszem csak 5 ágú volt. Mivel nem találtam, meg amúgy sem nagy szám beüzemelni egy 4017-et, gondoltam újra csinálom a magam módján, de 8 ággal és több leddel aztán továbbítom a terveket a kínainak. Bár ebből csak jövő karácsonyra lesz valami Maga az effekt látványos volt, belülről kifelé indulnak a fények a csúcsokig immár 8 ágon.
Aha... így már világos. Ezt valóban nem figyeltem.
Kapcsolási rajzot elkérhetem, és a paneltervet?
Szia!
A panelterv még készülőben, a kapcsolási rajz egyelőre szimulátorban működik
Igen, bár az enyémben egy sor LED van csak áganként. Lehet a tiéd jobban néz ki
Sziasztok. Elérhető vajon a 6.0-ás layoutban olyan lehetőség hogy ha át szeretném vinni a munkámat Eagle-ba akkor az képes legyen a kapcsolási rajzot visszafordítani a nyákrajzból? Elég spéci nyákrajz így jobb volna ha a gép rajzolná vissza a biztonság kedvéért.
Ilyen lehetőség nincs, nem csak ebben más programban sem.
Mindig a kapcsolási rajz az alap ha van, és abból lesz a panelrajz. Fordítva nem működik. Miért kellene átvinni eagle-be ? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
Köszönöm, akkor marad a manuális visszafejtés.
Sziasztok!
Készítettem egy teliföldes kis panelt. Amit használok gerber viewer programot(ZofzPCB), ilyen a panel benne. Nincs a réz panelon, vagy nem is tudom, mintha a levegőben lennének a vezetősávok. Gerber exportnál mindent ugyanúgy állítok be, mint mindig. Frame included nincs bepipálva(de egy másik panelom jó így). Köszönöm!
Mutasd meg nekünk a melléklet szerinti információs ablakot a programból.
Panelkontúrra szükség van, azt nem értem miért kapcsolod ki.
Másik panelemet betöltve van frame included nélkül is, eddig nem is pipáltam ki soha. Jók voltak.
Most a kínaiak hibát írtak a gerberre, hogy nincs határ. Aztán elküldtem nekik úgy a gerbert hogy bekapcsoltam a keretet, de akkor meg kettő lett és kérdezték hol vágják, melyiknél. Van fehér vonalom körbe, ez a széle a panelnek, vagy a panel mérete határozza meg? Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |