Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv. Vennék egy kínai gyártó hivatalos oldaláról egy telefont, hogy az itthon eladjam. (mint üzlet) A gyártó (ottani törvények szerint?) 1 év jótállást ad a telefonra. Ha azt itthon eladom, 2 év jótaállással kell. Mi van akkor ha a telefon elromlik másfél év után, és a felhasználó vissza hozza az üzletbe...? Gyártó 1 éves jótállása lejárt, kinek kell javítani az eszközt?
A vevő felé nyilván neked kell vállalnod a törvényi minimum garanciális feltételeket, az pedig a te problémád, hogy ezt a gyártóval hogy boxolod le. Ha 1 év garral vetted, akkor az 1 év utáni garanciális problémát be kell nyelned. Illetve nincs is 1 év, mert van szállítási idő is, és ha nem rendelésre veszed akkor áll is valameddig az üzletedben, stb.
Illetve szintén törvényben szabályozott "megoldási idő" is van a garanciális problémákra, tehát azt nem teheted meg a vevőddel, hogy 1,5 hónapig hajózik vissza a cucc Kínába, és onnan másik 1,5 hónap mire visszakapja a cserélt/javított készüléket.
Egy éven belül sem tudnád érvényesíteni a garit. Mennyi idő alatt fordul meg kínából, és annak költsége kit terhel? Nem biztos, hogy így megéri.
Ha telefonboltot szeretnél , szerintem elenyésző lesz az a hiba amivel hozzád visszaviszik a telefont gariban . Még úgy sem buksz rajta ha újra cseréled a saját költségeden mondjuk minden 500. telót ....
Kivéve, ha ázsiai piacra gyártott telefont rendel és egy idő után rájön a vevő, hogy jé, nem megy a 4G, meg valamiért a tanyán nincsen térerő.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Ha üzletet nyitok azért megnézem mit rendelek mit árulok nem ?
-Egyrészt: Magyarországon a forgalmazó kötelessége a jótállás, tehát neked kell megjavítanod(megjavíttatnod, vagy ha nem áll módodban, akkor a fogyasztó által választott javítást kifizetned), vagy kicserélned.
Mert te leszel ebben az esetben a forgalmazó, hiszen te hozod(hozatod) az országba. -Másrészt: a jótállási kötelezettség a fogyasztó felé terjed, két vállalkozás közt nem kötelező (de megegyezhetnek abban, hogy az eladó vállalkozás a vásarló vállalkozó felé vállal jótállást). Valószínűleg ez Kínában is így működik, tehát te, mint forgalmazó vállalkozó máris kiestél abból a körből, aki felé kötelező jótállást vállalni. Megegyezhetsz vele úgy, hogy vállal feléd, -de te erre hivatkozva nem csorbíthatod a saját itthoni fogyasztód jogait. Nem hivatkozhatsz a hosszú kínai ügyintézésre, itt helyben kell helytállnod, a hazai szabályok, határidők szerint. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Azt ne felejtsük el, hogy barátunk nem magyarországi boltot futtat. A rá vonatkozó jogszabályokat kevesen ismerik.
Csak olyan gyártóval érdemes foglalkoznod, amelyik az egész világra vonatkozó garanciát (World Wide Warranty) ad a készülékéhez. Egyéb esetben legfeljebb egy beszerzést lebonyolító ügynöki formában szállj be a boltba, azaz annyit érdemes elvállalni, hogy a terméket a vevő működőképesen kézhez kapja.
-1; Nem vagyok biztos abban, hogy a szlovák szabályok oly sokban különböznek ez ügyben a mieinktől (megnéztem a kérésedre, hogy szlovákiai )
-2; ha már itt tartunk, hogy miért a magyar szabályokat mondom: ha valaki szlovákiai szabályokra kérdez, azt miért is nem szlovákiai emberek közé dobja be? Szerintem itt szeretné árulni, azért minket kérdez. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Meg, de rengeteg helyről vehetsz itthon ázsiai piacra gyártott mobilt ócón (meg még olcsóbban, ha az áfát is sikerül nekik elcsalni). Sok kis kereskedő ezeket tolja, mert ezt lehet olcsón beszerezni, így tud alá menni árban a márka és egyéb nagyobb műszaki boltoknak, mert amúgy senki se vásárolna nála semmit. Aztán fél évente új cég, akkor nem kell foglalkozni a vásárlókkal, meg a NAVval
Mármint szerinted a vevő megnézi? A fenét.
Én rengeteg hardvert vettem már, de egyszer sikerült a sarki kisboltban külső raktárról rossz tonert megrendelnem és személyesen átvennem. Pedig nem is tartom magam figyelmetlennek vagy felelőtlennek, általában inkább indokolatlanul sokat *** (rágódom) azon, hogy mit vegyek. És így is sikerült, mondjuk ebben a bolt webshop-ja is sokat segített, de ez mindegy is. Nekem visszavették/beszámították, de a cégem sok éve minimum évi 7 számjegyű összeget hagy náluk, ez nyilván befolyásolja a hozzáállásukat. Ha egy utcáról beeső első vevőként csinálom meg ezt, akkor sanszosan azt mondják, hogy a pénztártól való távozás után szorijja, így jártál. Már ha házhoz nem szállíttatod, mert akkor 14 napod van visszaküldeni, indokolnod se kell. Sokan ezt is kihasználják durván... Ejnye! A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
Moderátor által szerkesztve
A wc tartálynak van egy olyan gondja, hogy szivárog. Ezért arra gondoltam, hogy csappal nyitnám a vizet. Milyen szerelési anyagra lesz szükség? Amint haza érek teszek fel képet.
Aki ezt ennyi alapján megmondja...
Mi szivárog, a wcbe folyik rossz öblítőszelep miatt, a tartály folyik, túltölt a töltőszelep és ezért folyik? Nem tudom mit és mire akarsz cserélni, de a tartály elemei külön is kaphatók 2-3 ezerért, annál olcsóbban semmilyen átalakítást nem úszol meg.
Úgy érted, hogy a WC tartályt töltenéd fel csappal vagy pedig közvetlenül a WC-be menne a víz?
Ez utóbbi nem egy nagy ötlet, mert nem lesz elég a víznyomás, max. a 'kis dolgok' leöblítésére. A WC tartályból egy eléggé vaskos lyukon megy a víz a kagyló öblítőrendszerébe, ide nehéz bármilyen adaptert tervezni.
Ez egy radiátorszelep és 5 rétegű cső, persze teflon szalag is került közé, valaki nagyon kreatív volt, nem is akarom tudni, a többi milyen. De nem írtad le, hogy mi a tartályod hibája. Meg kell javítani, nem kitalálni új dolgokat. A direkt öblítőszelep létezik, de meg kell venni a szelepet 10+ ezerért és kellően nagy víznyomás kell hozzá és akkor sem működik túl jól meg baromi hangos.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
Valahol a tartályon belül ereszt és a szivárgástól függően időnként újra tölt.
Akkor itt az ideje hogy leemeld a fedelét és belenézz hogy túltölt vagy az öblítőszelep elengedi a vizet és azért tölt rá (fogy a víz, alul csorog csészébe). Kintrôl ezt nem lehet megmondani biztosan. Támpont, ha lehúzod és nem ereszt csak fél-egy perc elteltével akkor nem az öblítőszelep a hibás, hanem e töltô, mert ilyenkor a túltölt, nem zár le teljesen.
Schell.
Hibakeresésnek javasolt a "sarokszelep" elzárása. Ha akkor is folyik és leürül a tartály, akkor öblitőszelep gond van. Ha nem, akkor feltöltő szelep. Vagy mindkettő, de lehet is kapni őket kompletten is akár, de ecetbe áztatással is csodát lehet tenni. Szép a fugázás. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
Egy kis okosság.
Ha az a nagy tömítés nincs elrepedve, nagyon kikeményedve, ideiglenes javításként meg lehet fordítani, de olyan is lehet, hogy lerakódás van rajta, ami miatt nem zár tökéletesen. Az új tömítés 100 forintos tétel - igaz, utaznod kell érte.
Hátha valaki csípőből tudja:
Van egy ddt2000 nevű autodiag szoftver, ami explorer 7 alatt futott win XP alatt. Win10 alatt nem megy, sem edge, sem explorer sem chrome nem futtatja a default.htm állományt. Viszont találtam az új edge-ben egy addont (plugint), IE tab a neve, az alatt fut végre. Csak kicsit nehézkes odajutni. Először megnyitva fent rá kell kattintani az IE tab ikonra, utána felül megjelenő figyelmeztetésre kattintva felugrik egy ablak, ott leokézni, miszerint tudomásul veszem, hogy kártékony lehet,stb. Ezeket nem lehet kiiktatni valahogy?
Ha nem 3/4" -os a vízcső, felejtsd el.
Önts bele egy liter hipót este , aztán reggel húzd le ha még mindig csorog akkor vedd le az úszót és öntsd ki belőle a vizet . Ha még ezek után is előjön a hiba akkor csökkentsd le a bejövő víz nyomását (az elzárószelepet tekerd lejjebb ) Ez a 3 praktika 98% ban segíteni szokott , ha egyik sem segít akkor javítókészlet és mindent cserélsz ami a tartályban van (de ez a legvégső eset) .
Miért jó a hipó erre a célra?
Annyira filléresek a tömítések, nem érdemes szórakozni vele. Meg ha a tömítés koszos, akkor is egyszerűbb kiszedni és megpucolni. De amikor egy tejes öblítőszelep nincs 3 ezer és egy töltőszelep 2500, akkor nem érdemes szórakozni vele,vagy tömítés csere vagy alkatrész csere.
Azért mert az algát ami a tartályban és az úszón megtelepszik tökéletesen letakarítja , ezt fél évente akkor is érdemes megtenni ha nem csorog a tartály
Igen ezért írtam az utolsó mondatot , elolvastad ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |