Fórum témák
» Több friss téma |
Szegényes a fantáziám, nem tudom elképzelni. Tegyél fel ide egy képet a megégésről.
Mi a szösz az az "univerzális kapcsoló"? Ha megég a menetes rész, akkor valószínűleg érintkezési hiba van. Rendesen be van csavarva az a villanykörte? Esetleg a foglalat korrodált, mert párás a környezete.
Egész véletlenül nem alternatív kapcsolás lesz az az univerzális kapcsoló?
Ha a foglalat nem érintkezik rendesen és "megégeti" mégis hogyan égeti meg?Nem hallani hogy esetleg szikrázna mert törött a foglalat és nem ér hozzá rendesen?Mindenesetre pár fotó az egészről nem jönne rosszul, ez az univerzális kapcsoló elég ismeretlen dolog!
Egyet tudok elképzelni. Az E 27 foglalatra rá van írva, hogy max 40W. 100 Wattos izzókat használsz hozzá. Tegyél bele az előírtat, vagy használj LED fényforrást.
De az is elképzelhető, hogy LED fényforráshoz készült, max 15W és 40 W-os hagyományos izzó van benne. Ilyentől meg tud égni a foglalat. Például : Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2022
Lehet egy foglalatcsere sem ártana. Ha az izzó oldalát megégeti, akkor azt a foglalat sem viseli el károsodás nélkül. Ha meg károsodott, a hatás csak fokozódik minden cserénél....
Annak idején apám gyönyörű kovácsoltvas csillárokat készített a házunkba. Viszont a szellőző nyílásokról nem gondoskodott. Rendszeresen megégtek a bakelit foglalatok, előfordult, hogy az izzó végéről a forrasztás leolvadt, később a búrák is porladni kezdtek.
Idézet: „a szellőző nyílásokról nem gondoskodott” Miért nem ? Tervezett elavulás ?
Most is lehet kapni, de nemcsak a foglalat számít, hanem az egész környezete. Régebben üveg búra volt, most valami borzalmas műanyag, ami elporlad, a környezetét szennyezve.
Talán te is emlékszel arra, hogy az ovális hajólámpa üvegburája piskóta sütésre is alkalmas volt. A kör alakú pedig torta sütésre is. Annyira jó volt a hőálló üvege. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2022
Sziasztok!
Az ügyfélnek 3 fázisú villanybojlerja van 3fázisú vezérlővel... Most le akarják cserélni sima 1 fázisú bojlerra. A kérdésem az lenne hogy 3 fázisú vezéreltből használhatok csak 1 fázist az új bojlerhez? Lehet ebből valami probléma az áramszolgáltatónak? Vagy cserélni kell 1 fázisú vezéreltre? Köszi Csaba Idézet: Igen.„3 fázisú vezéreltből használhatok csak 1 fázist az új bojlerhez?” Idézet: Nem.„Lehet ebből valami probléma az áramszolgáltatónak?” Idézet: Nem. Sőt, eszetekbe se jusson. Legfeljebb akkor, ha az állandó csak egy fázisú és kell az állandóra a három fázis. Hivatalosan cserélhető a kettő. „Vagy cserélni kell 1 fázisú vezéreltre?”
Azért, mert nem volt egy mérnök ember, csak egy fémmegmunkálásban jártas autóvillamossági szerelő. Nem ért fel a toronyba, hogy a felül zárt búrában megreked a hő...
Balról jobbra (lomosból, csak most):
- Nem égett szét, - De, csak lassan, - Nemár
A kérdésből egy lényeges hiányzik. Mekkora a vezérelt mérő fázisonkénti terhelhetősége ?
Az új 1 fázisú bojler teljesítménye ezt nem haladhatja meg.
Holnap megyek megnézni.Ha nincs nulla csak 3 fázis+védőföld akkor csak egy nullát kell lekötnöm hozzá...
Sziasztok
Van egy Legrand NIKY szünetmentes tápegység 800VA amibe a 7.2Ah 12v aksi tönkre ment . A két vezetéket megtoldottam raktam rá aksi sarut ráraktam 12v 44Ah aksit. Kazán keringető szivattyú lenne rárakva 55w fogyasztása régi Grundfos. Megy is róla de mikor a szünetmentes tápot vissza dugom az áramba akkor át vált hálózatra megy is a szivattyú de viszont villog zöld led meg néztem neten mit jelent, autonóm üzemmód az mit jelent ? 44Ah aksit vissza bírja tölteni ha kimeríti és vissza jön az áram ? Valami gond lehet vele ? Autonóm üzemmód nem tudom értelmezni mi lehet.
NIKY vagy NIKY-S? Ha előbbi, sokat ne járasd vele a szivattyút, nem biztos, hogy bírni fogja.
Feltölti a 44 AH-s akkut is csak több idő kell neki.
NIKY mi baja lesz a szivattyúnak ? Szinusz hullámos, ment tavaly télen is több órát mikor nagy hó miatt nem volt órákig áram. autonóm üzemmód az mi ?
Akkor szerencséd van. A leírása szerint csak részben szinuszos kimenettel rendelkezik.
Autonóm: önálló, automata.
Lehet igazad van hogy részben szinusz hullámos mikor átvált aksira hangosabban zúg szivattyú picivel észrevenni. Hétvégén letesztelem hány órát bír meg hogy vissza tölti e, nem akarom felügyelet melet lemeriteni meg úgy hagyni ne hogy valami történjen .
Sziasztok!
Lehet,hogy nem teljesen ide illik a kérdésem,de nem találtam konkrét témát rá,újat meg nem akarok emiatt nyitni. A csatolt képen látható egy kapcsolási rajz részlet. Arra vagyok kíváncsi,hogy üzem közben mekkora áram folyhat a nulla vezetőn? A két fűtőszál Ohmos terhelés,2x3kW,a trafó 180VA,de ez nincs teljesen leterhelve,csak kb 100 Wattal. Hogyan tudnám én ezt kiszámolni,ellenőrizendő a mért értéket?/Lakatfogóval a két fűtőszálhoz tartozó fázison és a nullán is 13 Ampert mértem./ Köszönöm! István
A három fázis nem egyszerű, de nyugodtan fogadd el, hogy ha egy fázison ohmos terhelésen 10A folyik a nullán, akkor kettőnél szintén 10A, háromnál meg nulla amper.
Tehát esetünkben a fázisokon és a nullán mért 13A teljesen reális.
Sziasztok.
3fázisú villanyórán (még nem digitális) Van egy piros led ami halványan világít... Egyébként minden működik. Miért világit halványan? Köszönöm
A piros led jellemzően hiányzó fázis esetén világít. Hogy miért halványan, azt nem tudom. Lehet, hogy az egyik fázis nagyon kicsi feszültségű, vagy a villanyóra rossz...
A piros LED csak akkor világít, ha egyik fázis hiányzik, túlterhelés vagy rövidzárlat van.
Nagyon fontos, hogy legyen FI-relé bekötve. Ha van, akkor az működik rendesen ? Mérd meg mind a 3 fázis feszültségét. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |